• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Radovi na uklanjaju arhitektonskih barijera za invalidne osobe u SŠC "Nedžad Ibrišimović" Ispis Email
Autor Enisa Mešetović   
Petak, 29 Sij 2021 13:45

ŠSC RADOVI 1U Srednjoškolskom centru “Nedžad Ibrišimović” počeli su radovi na uređenju toaleta, pristupne rampe i ulaznih portala u skladu sa standarima za invalidne osobe, a u okviru projekta “Uklanjanje arhitektonskih barijera za nepokretne i teško pokretne osobe”. Projekat finansira Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo, a implementator je UNDP – ured u Sarajevu. Ukupna vrijednost projekta iznosi 29.738,21 KM.

Budući da škola već ima lift za invalidne osobe, kroz ovaj projekat omogućiti će se i nesmetan ulaz te pristup objektu osobama sa poteškoćama u kretanju.

U junu 2020. godine završen je idejni projekat kojeg su uradili Enova, Saraj inžinjering iz Sarajeva u saradnji sa Calypso promet d.o.o. iz Bosanske Krupe. Izvođač radova u Srednjoškolskom centru ”Nedžad Ibrišimović'' Ilijaš je firma SELA d.o.o. Sarajevo.sšc barijere

Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo tokom 2019. godine uputilo je javni poziv svim zainteresovanim javnim ustanovama i institucijama Kantona Sarajevo da pismenim putem iskažu interes za učešće u projektu “Uklanjanje arhitektonskih barijera za nepokretne i teško pokretne osobe”. JU Srednjoškolski centar “Nedžad Ibrišimović” jedan je od 40 objekata koji je uvršten u navedeni program.

 
Spiskovi učenika i studenata korisnika općinskih stipendija u školskoj 2020/2021. godini Ispis Email
Autor web admin   
Petak, 29 Sij 2021 00:00

Spiskovi učenika i studenata korisnika općinskih stipendija u školskoj 2020/2021. godini

Iz godine u godinu Općina Ilijaš izdvaja sve više sredstava za stipendiranje učenika i studenata. a Konkurs za dodjelu stipendija učenicima i studentima za školsku/akademsku 2020/2021. godinu pristiglo je rekordnih 376 prijava, od čega je 315 za nadarene učenike i studente, a 61 za učenike i studente u stanju socijalne potrebe. Na konkurs za stipendiranje učenika i studenata sportista pristiglo je 11 prijava. Iz Budžeta općine Ilijaš za ovu namjenu biti će izdvojeno oko 200.000,00 KM. Visina stipendije za srednjoškolce iznosi 50 KM mjesečno, a za studente 100 KM. Svi učenici i studenti koji su ostvarili pravo na stipendiju od neke druge institucije ili fondacije dužni su Službi za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica dostaviti Izjavu o odricanju općinske stipendije, ukoliko se odluče za stipendiju iz drugih izvora. Stipendiranje traje u periodu od devet mjeseci, a prve stipendije učenicima i studentima će biti uplaćene početkom mjeseca marta 2021. godine.

alt
Odluka o utvrđivanju rang liste učenika i studenata sportista koji su ostvarili pravo na stipendiju u školskoh 2020-2021. godini
alt
Odluka o stipendiranju učenika i studenata u stanju socijalne potrebe u školskoj 2020-2021. godini
alt
Odluka o stipendiranju izuzetno nadarenih učenika i studenata u školskoj 2020-2021. godini

 
Imenovana radna tijela i komisije Općinskog vijeća Ilijaš Ispis Email
Autor Enisa Mešetović   
Četvrtak, 28 Sij 2021 17:36

vandredna sjednica vijeća 2021Općinsko vijeće Ilijaš održalo je vanrednu sjednicu na kojoj su prema Statutu Općine Ilijaš i Poslovniku Općinskog vijeća Ilijaš formirana radna tijela, Komisije te imenovani članovi radnih tijela i Komisija. Sjednicu je vodila predsjedavajuća OV Ilijaš Alma Omerović.

Formirane su sljedeće Komisije:Komisija za statut i propise; Komisija za administrativne poslove, budžet, privredu, finansije i ekonomska pitanja;Komisija za kulturu i sport;Komisija za boračka pitanja;Komisija za javna priznanja, obilježavanje historijskih događaja i ličnosti i zaštitu kulturnog i prirodnog naslijeđa;Komisija za prostorno uređenje, stambeno-komunalne poslove i ekologiju;Komisija za zaštitu ljudskih prava, ravnopravnost spolova, predstavke i prijedloge;Komisija za poslove mjesnih zajednica i saradnju sa drugim općinama i gradovima;Komisija za zdravstvo, informisanje, socijalna i vjerska pitanja;Komisija za sprovođenje javnog konkursa za dodjelu gradskog građevinskog zemljišta;Etička komisija; Drugostepena stručna komisija;Komisija za mlade i obrazovanje te Komisija za izbor i imenovanja.

Nadležnosti Komisija utvrđene su Poslovnikom Općinskog vijeća Ilijaš, a mandat traje četiri godine i vezan je za mandat Općinskog vijeća.Redovna sjednica Općinskog vijeća održat će se 4. februara 2021. godine.

 
Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo i općine: Najavljena veća izdvajanja za privredu Ispis Email
Autor Enisa Mešetović   
Četvrtak, 28 Sij 2021 12:55

sastanak načelniciOpćinski načelnik Akif Fazlić prisustovao je sastanku između načelnika općina u Kantonu Sarajevo i Ministra privrede KS Adnana Delića, a u cilju dogovora o budućoj saradnji i utrošku sredstava za privredu u ovoj budžetskoj godini, sa fokusom na industrijsko-poslovne zone, poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

Ministar je informisao načelnike da će budžetom KS za ovu godinu biti planirana veća sredstva za industrijsko-poslovne zone. Istakao je kako je neophodno što prije dostaviti projekte u ovoj oblasti resornom ministarstvu, kako bi sredstva mogla biti implementirana. Osim za opremanje industrijskih zona, veći iznos sredstava neophodno je usmjeriti i za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa kako bi se te zone mogle širiti. Općinama će biti pružena pomoć i u izradi neophodne projektne dokumentacije za otvaranje novih poslovno-industrijskih zona.

Naglašeno je i kako su Programom utroška namjenskih sredstava u ovoj godini planirana veća izdvajanja za oblast poljoprivrede. Danas je ukazano na brojne probleme u implementaciji sredstava koja su izdvajana za poljoprivredu do sada, te je istaknuto kako se moraju harmonizirati propisi u ovoj oblasti.

Teme razgovora bile su i projekti uređenja riječnih korita koji se finansiraju iz budžeta KS kroz tzv. vodne naknade, a koji će biti nastavljeni i u ovoj godini, projekti razvoja planinskog turizma, te pošumljavanja devastiranih zemljišta.

 
Rekonstrukcija regionalne ceste R445: Počeli radovi na izgradnji oborinske i fekalne kanalizacije Ispis Email
Autor Enisa Mešetović   
Četvrtak, 28 Sij 2021 07:33

Stari IlijašU okviru projekta rekonstrukcije regionalne ceste R445 Semizovac-Ilijaš-Visoko, dionica od mosta na rijeci Bosni u Malešićima do skretanja za Bioču u Starom Ilijašu, počeli su radovi na izgradnji oborinske i fekalne kanalizacije u dužini od 1300 metara.

Radove izvodi firma MGBH d.o.o. Sarajevo, a ugovorena vrijednost radova je 1.287.564,08 KM. Iz Budžeta Općine Ilijaš izdvojeno je 540.561,92 KM za izgradnju fekalne kanalizacije. Direkcija za puteve Kantona Sarajevo finansira ostatak radova, odnosno radove na odvodnji oborinskih voda do recipijenta u iznosu od 747.102,16 KM.

Podsjećamo, Ugovor o rekonstrukciji regionalne ceste R 445 vrijedan blizu 3.000.000,00 KM potpisan je u septembru 2020. godine. Radi se o modernoj saobraćajnici sa svim pratećim sadržajima, što podrazumijeva širinu saobraćajne trake 2 x 3,50 i obostrane asfaltne trotoare širine 2 x 1,50 m.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Izrada Strategije
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

 
 Odluka o pristupanju izradi Regulaiconog plana "Apartmansko naselje Mrakovo II"
 
 
   
Izvod iz prostornog plana Kantona Sarajevo za period 2003-2023 za Lokalitet Regulacionog plana "Mrakovo II"
 
 

 
 Z A K LJ U Č A K"
 
 
   
Nacrt Odluke o provođenju Regulacionog plana "Apartmansko naselje -Doci"
 
 
 
 
 Nacrt Regulacionog plana "Apartmansko naselje -Doci"
 
 

Spiskovi učenika i studenata korisnika općinskih stipendija u školskoj 2020/2021. godini

alt

Odluka o utvrđivanju rang liste učenika i studenata sportista koji su ostvarili pravo na stipendiju u školskoh 2020-2021. godini
 
alt
Odluka o stipendiranju učenika i studenata u stanju socijalne potrebe u školskoj 2020-2021. godini
 
alt
Odluka o stipendiranju izuzetno nadarenih učenika i studenata u školskoj 2020-2021. godini

 

 


 
 


 
 
ZAKLJUČAK
 
 
ODLUKA O USVAJANJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
 ODLUKA O PROVOĐENJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
IZMJENE I DOPUNE REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
URBANISTIČKO RJRŠENJE
 

 
ZAKLJUČAK
 
 
ODLUKA O USVAJANJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI II" ZA LOKALITET "1a"
 
 
 ODLUKA O PROVOĐENJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI II" ZA LOKALITET "1a"
 
 
IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA '' PODLUGOVI II '' – ZA LOKALITET ''1a''
 
 
URBANISTIČKO RJRŠENJE
 

 


 
Covid 19 - Brošura

 PRODUŽEN ROK ZA PRIJAVU

 
 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
 
ZAKLJUČAK
 
 
ZAKLJUČAK
 
 
 ODLUKA O USVAJANJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIČKA STANICA" ''
 
 
ODLUKA O PROVOĐENJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"
 
 
REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA" (skraćeni tekst)
 

REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"- URBANISTIČKO RJEŠENJE
 

 
ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE/SUFINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU-APLIKACIJE PROGRAMA IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

Program mjera i ušteda za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusom (Covid 19)
 

 
 
JAVNO SAOPĆENJE investitorima koji posjeduju važeće lokacijske informacije, urbanističke saglasnosti i naknadne urbanističke saglasnosti
 

 
 
Izvještaj o radu općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2019.godinu
 

 
 
Operativni plan općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2020.godinu
 

 

 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2020.godinu

Budžet općine ilijaš 2020
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas2263
mod_vvisit_counterJuče2349
mod_vvisit_counterOva sedmica6229
mod_vvisit_counterOvaj mjesec49576