• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Asfaltiran put za Gudelj u naselju Vukasovići Ispis Email
Autor Nermina Lemezan   
Utorak, 07 Ruj 2021 09:08

Završeno je asfaltiranje lokalnog puta za Gudelj u naselju Vukasovići na području mjesne zajednice Gajevi. Dužina novoasfaltirane dionice je 550 metara. Vrijednost projekta je 65.683,08 KM.

gudelj 3Stanovnici ovog naselja nisu krili zadovovoljstvo zbog realizacije projekta.

"Rođen sam i odrastao ovdje, bitno mi je da je ovo naselje napokon dobilo asfaltiranit put. Zahvaljujem se Općini Ilijaš i načelniku Fazliću za realizaciju ovog projekta", rekao je Adnan Ramić, stanovnik naselja Gudelj.

gudelj 4Izvođač radova je firma “Halilović” d.o.o. Ilijaš, a poslove nadzora je vršila firma Radis d.o.o.

 
Javna rasprava na Nacrt RP "Junakovac" u petak, 1. oktobra 2021. godine Ispis Email
Autor Nermina Lemezan   
Ponedjeljak, 06 Ruj 2021 11:33

Na augustovskoj sjednici Općinskog vijeća Ilijaš usvojen je Nacrt Regulacionog plana "Junakovac", Nacrt Odluke RP "Junakovac" i Nacrt Odluke o provođenju Regulacionog plana "Junakovac".

Javni uvid na Nacrt RP "Junakovac", Nacrt Odluke RP "Junakovac" i Nacrt Odluke o provođenju RP "Junakovac" održat će se u periodu od 1. septembra do 30. septembra 2021. godine u Općini Ilijaš, na II spratu, u kancelariji broj 25.

Javna rasprava planirana je u petak, 1. oktobra 2021. godine, u velikoj sali Općine Ilijaš sa početkom u 14:30 sati.

Primjedbe, prijedloge, sugestije i mišljenja svih zainteresovanih subjekata planiranja, MZ-a, potencijalnih investitora, građana, vijećnika OV-a dostavljaju se u općinsku Službu za prostorno uređenje i zaštitu okoliša, koja organizuje i sprovodi javnu raspravu.

Služba za prostorno uređenje i zaštitu okoliša je dužna nakon sprovedene javne rasprave podnijeti izvještaj Općinskom vijeću Ilijaš o rezultatima javne rasprave koji sadrže primjedbe, prijedloge, mišljenja kao i da obrazloži razloge zbog kojih pojedine primjedbe, prijedlozi i mišljenja nisu prihvaćeni.

 Urbanističko rješenje - Model "Junakovac"

 Zaključak o utvrđivanju Regulacionog plana "Junakovac"

 
Javna rasprava na Nacrt plana "Apartmansko naselje Alain" u petak, 17. septembra 2021. godine Ispis Email
Autor Nermina Lemezan   
Ponedjeljak, 06 Ruj 2021 11:32

Na augustovskoj sjednici Općinskog vijeća Ilijaš usvojen je Nacrt Plana parcelacije "Apartmasnko naselje Alain", Nacrt Odluke o usvajanju Plana parcelacije "Apartmasnko naselje Alain" i Nacrt Odluke o provođenju Plana parcelacije "Apartmasnko naselje Alain".

Javni uvidna Nacrt Plana parcelacije "Apartmasnko naselje Alain", Nacrt Odluke o usvajanju Plana parcelacije "Apartmasnko naselje Alain" i Nacrt Odluke o provođenju Plana parcelacije "Apartmansko naselje Alain" održat će se u periodu od 1. do 15. septembra 2021. godine. u Općini Ilijaš, na II spratu, u kancelariji broj 25.

Javna rasprava je planirana u petak, 17. septembra 2021. godine, u velikoj sali Općine Ilijaš sa početkom u 14:30 sati.

Primjedbe, prijedloge, sugestije i mišljenja svih zainteresovanih subjekata planiranja, MZ-a, potencijalnih investitora, građana, vijećnika OV-a dostavljaju se u općinsku Službu za prostorno uređenje i zaštitu okoliša, koja organizuje i sprovodi javnu raspravu.

Služba za prostorno uređenje i zaštitu okoliša je dužna nakon sprovedene javne rasprave podnijeti izvještaj Općinskom vijeću Ilijaš o rezultatima javne rasprave koji sadrže primjedbe, prijedloge, mišljenja kao i da obrazloži razloge zbog kojih pojedine primjedbe, prijedlozi i mišljenja nisu prihvaćeni.

 Urbanističko rješenje - Model "Alain" Ljubnići

 Zaključak o utvrđivanju Plana parcelacije " Apartmansko naselje Alain" Ljubnići

 
Zvanični stav Općine Ilijaš povodom problema sa autobuskim linijama KJKP Gras u MZ Kamenica Ispis Email
Autor Nermina Lemezan   
Petak, 03 Ruj 2021 10:51

Od početka nove školske godine pojavili su se problemi sa autobuskim linijama na relaciji Kamenica – Sutjeska.

Zvanični stav i očitovanje povodom problema sa autobuskim linijama na relaciji Kamenica – Sarajevo je sljedeći: Općina Ilijaš svake godine potpisuje Ugovor za prijevez učenika sa kompanijom Centrotrans. Ugovorom nikada nisu bile definisane već pomenute sporne autobuske linije. Naime Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo finansira prijevoz učenika i studenata na liniji Kamenica – Sarajevo, a prijevoznik je KJKP Gras.

prijevozMještani MZ Kamenica poručili su nadležnim da u što kraćem roku riješe ovaj problem i obezbijede redovan prevoz đacima. Ukoliko se problem ne riješi do ponedjeljka, slijedi protest građana.

„Taj autobus saobraća godinama, i sad odjednom kažu da gradski saobraćaj nema autobusa.  Smatram da Kanton treba da kupi autobus ili bar kombi, i vjerujem da to mogu ispoštovati. Djeca moraju ići u školu. Predlažem ministru saobraćaja Kantona Sarajevo da podhitno riješi problem prevoza đaka, jer smo i mi dio Kantona Sarajevo. Dakle, ovdje nije u pitanju samo Crna Rijeka, nego sva djeca koja žive od Crne Rijeke pa do Semizovca“, poručio je Akif Šehić, predsjednik Savjeta MZ Kamenica.

 
Privode se kraju infrasturkturni projekti u MZ Srednje u vrijednosti 600.000 KM Ispis Email
Autor Nermina Lemezan   
Četvrtak, 02 Ruj 2021 11:29

U toku su završne pripreme za asfaltiranje platoa površine 3.000 kvadrata u centru Srednjeg, te puta koja će spojiti plato sa magistralnom cestom.

Naime, ovi radovi su dio projekta od izuzetne važnosti u sferi saobraćaja, a započeli su prošle godine. Vrijednost projekata je preko 600.000 KM.

DSC 1422Pred kraj prošle godine asfaltirana je prva dionica puta od Lepe Luke prema OŠ Srednje. Ove godine projekat je nastavljen završetkom modernizacije puta od osnovne škole do podvožnjaka u centru Srednjeg.

Preostaje još da se završi asfaltiranje platoa u samom centru i da se put spoji sa magistralnom cestom. Ukupna dužina novoasfaltirane dionice puta biće 1300 metara.

Završetkom ovog projekta biće povezan centar mjesne zajednice Srednje sa naseljima Medojevići, Sokolina, Ravne, Homar i Šići.

DSC 1426Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić je posjetio lokaciju na kojoj su u toku pripreme za asfaltiranje.

"Sa tehničkog i finansijskog aspekta ovo je veliki projekat za MZ Srednje. Radovi su u završnoj fazi i u narednih 10 dana očekujemo da stavimo tačku na ovaj, sa aspekta saobraćajne infrastrukture, vrlo važan projekat. Građani Srednjeg konačno su nakon dužeg perioda došli u poziciju da se intenzivno realizuju projekti i u ovoj mjesnoj zajednici", rekao je Fazlić.

Predsjednik Savjeta MZ Srednje Adis Karavdić zahvalio se općinskom načelniku, nadležnim službama i svima koji su dali doprinos u realizaciji ovog projekta.

DSC 1423"Ovo je vrlo bitan projekat za MZ Srednje. Pored ovog realizovano je još nekoliko projekata sanacije putne infrastrukture, te uređenje korita potoka. Zadovoljni smo dinamikom radova i izvođačem. Nadam se da će na području naše mjesne zajednice i u budućnosti biti realizovani novi projekti", rekao je Karavdić.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Izrada Strategije
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

 
 Obavještenje
OPĆINSKI SUD VISOKO
 
 
   
 
JAVNA RASPRAVA
na Nacrt plana "Apartmansko naselje Alain"
petak, 17. septembra 2021. godine
 
 
JAVNA RASPRAVA
na Nacrt RP "Junakovac"
petak, 1. oktobra 2021. godine
 


alt

 
 Odluka o novčanim podsticajima u poljoprivrednoj proizvodnji na području općine Ilijaš za 2021. godinu
 
 
   
Covid 19 - Brošura

 PRODUŽEN ROK ZA PRIJAVU

 
PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
Program mjera i ušteda za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusom (Covid 19)
 

 
 
Operativni plan općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2020.godinu
 

 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš - 2021

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2021.godinu

Budžet općine ilijaš 2020
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1447
mod_vvisit_counterJuče1357
mod_vvisit_counterOva sedmica1447
mod_vvisit_counterOvaj mjesec32523