Previous Next

Svečanom priredbom OŠ “Hašim Spahić“ proslavila 28. rođendan

Svečanom priredbom, učenici i uposlenici OŠ “Hašim Spahić” obilježili su još jedan Dan škole pod sloganom „U svijetu postoji jedno carstvo“, kojoj su prisustvovali Općinski načelnik Akif Fazlić i dopredsjedavajući Općinskog vijeća Ilijaš Akif Bešlija, kao i brojni gosti iz javnog života općine Ilijaša, nastavnici škola, djeca i roditelji.

U svom obraćanju, načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić iskazao je zadovoljstvo radom OŠ „Hašim Spahić“ kao i opredjeljenje da obrazovanje bude prioritet društva. „I Ministarstvo za odgoj i obrazovanje KS i Općina Ilijaš godinama rade na poboljšanju uslova u obrazovanju i statusa uposlenika, a iz svega toga se vide rezultati. Ova škola je za relativno kratak period došla do visokog nivoa uslova u kojima radi, kao i rezultata koji postiže. Za ovu je školu velika obaveza i čast nositi naziv po našem komandantu Hašimu Spahiću. Nama kao lokalnoj zajednici je stalno opredjeljenje dalji rad na unapređenju i optimizaciji uslova svih odgojno-obrazovnih ustanova u Ilijašu i da nam škole budu sve bolje i bolje“, zaključio je načelnik Fazlić te čestitao Dan škole.

Direktor Salkić kazao je da je ova školska godina izuzetno uspješna, zbog brojnih uspjeha učenika, ali i zbog stalnog infrastrukturnog i odgojno-obrazovnog poboljšavanja rada i uslova u OŠ „Hašim Spahić“, koja nosi ime ilijaškog heroja komandanta.  „Ovo je za nas veoma značajan datum. Obilježavanje smo počeli dan ranije posjetom šehidskom mezarju u Brezi, proučili Yasin i Fatihu našem komandantu Hašimu Spahiću po kojem naša škola ponosno nosi ime. Danas je najradosniji dan, proslavljamo, školska godina je bila izuzetno uspješna, postigli smo izvanredne rezultate iz matematike, njemačkog i engleskog jezika, tehničke kulture, informatike, muzičke kulture, tjelesnog i zdravstvenog odgoja, na tome čestitam učenicima, roditeljima i nastavnicima koji su vrijedno radili tokom cijele godine. Imali smo i značajne infrastrukturne projekte, u potpunosti su opremljeni kabineti hemije, fizike i biologije i nabavljena sva oprema, nastavna sredstva koja će doprinijeti da se nastava iz ovih predmeta odvija još uspješnije. Također, završena je izgradnja sportske plohe, nadamo se da ćemo uskoro dobiti saglasnost od Općine Ilijaš za upravljanje tim objektom. Općina Ilijaš i Ministarstvo za odgoj obrazovanje podržavaju naš rad i projekte“, kazao je direktor Salkić čestitavši učenicima, roditeljima i svim uposlenicima Dan škole.

U programu su se predstavili vrijedni učenici brojnih sekcija škole: recitatorske, ritmičke, plesne, folklorne i drugih poslavši u svojim nastupima poruke o ljepoti drugarstva, snazi ljubavi, važnosti škole i sticanja znanja, čuvanja okoliša, značaja tradicije. Priredba je završena zajedničkom pjesmom i plesom.

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba