Previous Next

Radni sastanak općinskog načelnika i direktorice Osnovne muzičke i baletske škole Novo Sarajevo: Potpisan Sporazum vrijedan 12.000 KM

Općinski načelnik Akif Fazlić održao je radni sastanak sa direktoricom JU "Osnovna muziča i baletske škola Novo Sarajevo" Lamijom Šošić. Sastanku su prisustvovale i pomoćnica načelnika u službi za društevne djelatnosti i poslove mjesnih zajednica Sanja Zagorac – Jozić i stručna saradnica za obrazovanje, pitanje mladih i NVO sektor Enisa Mešetović.

Sastanak je održan u cilju potpisivanja Sporazuma o namjenskom korištenju sredstava iz budžeta Općine Ilijaš za 2022. godinu u vrijednosti od 12.000 KM. Riječ je o sredstvima koja će biti doznačena za sufiansiranje režijskih troškova (grijanje, struja, voda i održavanje zajedničkih dijelova zgrade) područnog odjeljenja JU "Osnovna muziča i baletske škola Novo Sarajevo" u Ilijašu.

Općinski načelnik je iskoristio priliku te čestitao menadžementu škole i učenicima na uspješnim rezultatima ostvarenim na domaćim i međunarodnim takmičenjima.

“Sa ponosom možemo istaknuti da su učenici područnog odjeljenja muzičke škole u Ilijašu postali ambasadori naše općine te da iz godine u godinu postižu sjajane razultate. Ulaganje u kvalitetno obrazovanje i usmjeravanje djece i mladih u umjetnost i kulturu je zaista ulaganje u budućnost. Od samog osnivanja pa sve do danas, Općina Ilijaš kontunirano pruža podršku radu odjeljenja muzičke škole u Ilijašu i to će sigurno nastaviti i u bućnosti”, istakao je načelnik Fazlić.

JU "Osnovna muziča i baletske škola Novo Sarajevo" je u saradnji sa Općinom Ilijaš osnovala područno odjeljenje u Ilijašu 2005. godine.

Direktorica Šošić je kazala da područno odjeljenje Ilijaš uspješno radi, a učenici ostvaruju zavidne rezultate i dodala: "Sa zadovoljstvom možemo reći da imamo i određen broj muzičkih pedagoga koji su potekli iz ovog odjeljenja. Naša škola je ponosna na učenike kao i na nastavnike koji svojim djelovanjem doprinose kulturnom, obrazovnom i odgojnom razvoju ove općine. Podrška koju pruža Općina Ilijaš u smislu praćenja, nagrađivanja i potpore učenicima, ali i školi je agilna. Načelnik Općine Ilijaš gospodin Akif Fazlić, s kojim sam danas razgovarala, je i dalje zainteresovan za još čvršću saradnju. Naša zajednička ideja je da se područno odjeljenje Ilijaš proširi, Općina da pruži potporu u nabavci instrumenata, povećanju broja učenika i eventualnog širenja na novi odsjek. U konkretnom slučaju smo razgovarali o Odsjeku za violinu. Naša saradnja sa Općinom Ilijaš i svim zainteresovanim koji njeguju i poštuju naš rad obećava uspjeh u daljem radu naše ustanove."

 

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba