Previous Next

Prijem za dobitnike najvećih ratnih priznanja u Biznis centru Ilijaš

Povodom Dana Zlatnih ljiljana i Zlatne policijske značke načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić sa saradnicima iz Službe za boračko – invalidsku i socijalnu zaštitu organizovao je prijem za dobitnike priznanja i članove porodica u Biznis centru. Tom prilikom uručena je tradicionalna hedija za članove ovog Udruženja.

Danas je održana i  izvještajno-izborna skupština Udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja općine Ilijaš, a za predsjednika Upravnog odbora izabran je Senad Šehić. Udruženje broji 29 članova od kojih je 15 porodica šehida i 14 živih dobitnika najvećih ratnih priznanja.

Načelnik Fazlić prisutnima je poželio dobrodošlicu, čestitao Dan zlatnih ljiljana, te dodao da je prijem porodica i dobitnika priznanja najmanje što su zaslužili za svoju žrtvu i hrabrost, te da im sigurno puno znači kada vide zahvalnost i brigu društva za njihov veliki doprinos odbrani domovine. „Naša ljudska obaveza je, prije svega, da se sastajemo i razgovaramo te čuvamo sjećanje na one koji su stali u odbranu naše domovine. Od srca čestitam Udruženju dobitnika najvećnih ratnih priznanja općine Ilijaš, kao i drugim boračkim udruženjima koji na jedan lijep i dostojanstven način obilježavaju sve važne datume i prenose sjećanje na mlade ljude. Bliži nam se Dan Zlatnih ljiljana, koji je ujedno i Dan Europe i danas, sa ovog mjesta, šaljemo poruke svim građanima da ne smijemo zaboraviti našu historiju, te da našu djecu trebamo i moramo učiti da se obrazovanjem i poštenim pristupom gradi naše društvo i država“, rekao je načelnik Fazlić.

Dobitnik priznanja Zlatna policijska zvijezda i sekretar Udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja općine Ilijaš Mirsad Omanović istakao je da Udruženje radi prema ustaljenoj praksi i ima izuzetnu saradnju sa lokalnom upravom. “Ovom prilikom zahvalio bih se Općinskom načelniku Akifu Fazliću kao i Službi za boračko – invalidsku i socijalnu zaštitu Općine Ilijaš sa kojima imamo odličnu saradnju i koji nama i našem udruženju pružaju bezuvjetnu podršku. Tradicionalno, danas imamo prijem i dodjelu hedija jer naša misija je da obilježavamo sve događaje i učestvujemo u projektima koji imaju za cilj očuvanje sjećanja, da se ne zaborave naši dobitnici najvećih priznanja, ljudi koji su dali puno za odbranu, poslije šehida najviše”, rekao je Omanović.

Nakon Skupštine delegacije su odale počast i položile cvijeće šehidima i poginulim borcima na Centralnom spomen – obilježju u Ilijašu.

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba