Previous Next

Posjeta djece vrtića “Ilijaš” općinskom načelniku u povodu Dana općine Ilijaš i Dana nezavisnosti BiH

Odgajateljice i mališani iz JU “Djeca Sarajeva” vrtić “Ilijaš” posjetili su Općinu Ilijaš povodom Dana općine Ilijaš i Dana nezavisnosti BiH. Zbog epidemiolške situacije prijem je upriličen ispred zgrade Općine. Djecu su dočekali načelnik Akif Fazlić i pomoćnica načelnika u Službi za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica Sanja Zagorac – Jozić.

Kao znak sjećanja na njihov dolazak mališani su načelniku uručili poklon i čestitku koje su sami izradili, a pomoćnici Zagorac – Jozić poklon i cvijeće.

“Već tradicionalo svake godine dolazimo načelniku u posjetu kako bismo uključili djecu u društvena zbivanja. Također želimo da podsjetimo samog načelnika i njegove saradnike na to da su djeca budućnost našeg grada. Na ovaj način se želimo zahvaliti načelniku i njegovim saradnicima za dugogodišnju saradnju i pomoć našem vrtiću, kako finansijsku tako i prijateljsku", kazala je Sanja Fejzić, odgovorna odgajateljica u vrtiću “Ilijaš”.

 U toku su završni radovi na spratu zgrade vrtića, a njihovim okončanjem stvorit će se uslovi za formiranjem četvrte i pete vrtićke grupe.

"Nažalost, još uvijek postoji lista djece na čekanju za polazak u vrtić i jedva čekamo da obrazujemo četvrtu i petu grupu kako bismo mogli da građanima našeg grada ponudimo naše usluge. Napokon će kapacitet vrtića, koji je prije rata imao šest grupa, biti vraćen na staro", dodala je Fejzić.

Vrtić “Ilijaš” broji 65 upisane djece u cjelovitom programu koji su raspoređeni u tri grupe. U obaveznom programu taj broj je preko 100 djece, a raspoređeni su u tri grupe unutar vrtića te u grupe po osnovnim školama "Podlugovi", "Stari Ilijaš" i "Srednje".

Načelnik je kazao kako je ova posjeta izuzetno lijepa tradicija i kako je zadovoljstvo vidjeti raspoloženu i sretnu djecu. Naglasio je kako je obaveza Općine Ilijaš da kontinuirano podržava rad ove ustanove i osigura najbolje uslove za boravak djece u vrtiću.

Kao poklon ilijaškim mališanima za Dan općine Ilijaš u ponedjeljak, 28. februara, na Trgu Alije Izetbegovića sa početkom u 13:30 sati planiran je zabavni program "Mravko Travko".

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba