Previous Next

Poklon Općine Ilijaš: DZ Ilijaš dobio novo patronažno vozilo vrijednosti 45.900 KM

Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić i pomoćnik generalnog direktora JU “Dom zdravlja Kantona Sarajevo” dr. Admir Mašović potpisali su danas Ugovor o dodjeli motornog vozila marke Suzuki Vitara za potrebe Doma zdravlja Ilijaš. Iz općinskog budžeta za kupovinu vozila izdvojeno je 45.900,00 KM.

Nakon potpisivanja upriličena je svečana primopredaja vozila kojoj su prisustvovali i pomoćnica načelnika u Službi za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica Sanja Zagorac – Jozić, šef Organizacione jedinice DZ Ilijaš dr. Nijaz Štitkovac te vijećnici u Općinskom vijeću Ilijaš dr. Anel Bulbulović i dr. Alen Arnautović.

Šef Organizacione jedinice Doma zdravlja Ilijaš dr. Nijaz Štitkovac iskazao je zadovoljstvo zbog kvalitetne saradnju sa Općinom Ilijaš “Ovo je samo jedan u nizu događaja koji pokazuju saradnju Općine Ilijaš i naše ustanove. Prije tri godine imali smo donaciju sanitetskog vozila, rekonstrukciju i izgradnju naše zgrade, te nekoliko donacija u vidu opreme. Vozilo koje danas preuzimamo popravit će naše usluge na lokalitetu Srednje. Ovo vozilo je planirano za patronažnu službu, znači biće ugodnije i sigurnije našim uposlenicima, a naravno i korisnicima naših zdravstvenih usluga. Usluga će biti pravovremenija i bolja. Još jednom koristim priliku da se zahvalim Općini Ilijaš i Općinskom vijeću koje je donijelo odluku vezanu za ovo vozilo, odnosno donaciju, i nadam se da će i dalje pratiti naše potrebe i da ćemo i dalje imati odličnu saradnju kakvu smo imali do sada”, kazao je Štitkovac.

Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić u svom obraćanju je naglasio da su zdravstvo i obrazovanje prioritet lokalne zajednice. „Prema inicijativi od strane Općinskog vijeća i općinskih vijećnika koji rade u JU “Dom zdravlja” Ilijaš, prošle godine je pokrenut postupak nabavke ovog automobila, koji će prije svega poslužiti ambulanti Srednje, kao ambulanti koja pokriva ogroman teritorijalni prostor od skoro 200 kvadratnih kilometara, gdje je stanovništvo jako udaljeno i žive u naseljima koja graniče sa drugim kantonima.Ta potreba se u konačnici i realizirala, na način da smo završili sve procedure, te postupke nabavke i evo danas svečanim potpisivanjem ugovora, Općina Ilijaš predaje vozilo u vlasništvo JU “Dom zdravlja KS”. Dajemo ga na korištenje prije svega građanima Općine Ilijaš ali i medicinskim radnicima koji će ga sigurno sa tehničkog aspekta iskoristiti na najbolji mogući način. Uvijek kažem da su zdravstvo i obrazovanje prvi prioriteti ove lokalne zajednice, i u tom duhu radimo, i nastojimo da zaista stvorimo najbolje materijalne uslove i za jedan i za drugi proces, te očekujem i od Općinskog vijeća da takvu jednu politiku nastavimo”, zaključio je načelnik Fazlić.

Dr. Anel Bulbulović, vijećnik i podnosilac inicijative na Općinskom vijeću Ilijaš kazao je da se potreba za nabavkom vozila javila jer se ambulanta Srednje nalazi na specifičnom i nepristupačnom terenu i dodao: “Ovakva vrsta automobila koristi se za kućne posjete odnosno za naše najteže bolesnike koji ne mogu doći do ambulante. Nadam se da ćemo već ove zime auto staviti u punu funkciju, tako da zdravstvenu uslugu približimo našim korisnicima u Područnoj ambulanti Srednje.”

Oblast zdravstva je u ustavnoj nadležnosti Kantona, ali još jednom općinski načelnik, administracija i Općinsko vijeće pokazali su koliku pažnju posvećuju ovoj oblasti.

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba