Previous Next

Održana svečana priredba povodom Dana Srednjoškolskog centra “Nedžad Ibrišimović“

U prostorijama Srednjoškolskog centra “Nedžad Ibrišimović“ Ilijaš upriličena je Svečana priredba povodom Dana škole, kojoj su prisustvovali Općinski načelnik Akif Fazlić i pomoćnica načelnika u Službi za društvene djelatnosti Sanja Zagorac-Jozić, te predstavnici političkog i društvenog života općine Ilijaš, brojni građani i roditelji učenika.


Prisutnim se obratio Općinski načelnik Akif Fazlić, kome je dodjeljena zahvalnica Škole za doprinos i nesebičnu podršku u radu Škole. „Prije svega, želim čestitati Dan škole učenicima, njihovim roditeljima, nastavnicima i menadžmentu škole, kao i na svim postignutnim rezultatima i realizovanim projektima. Jako je važno da Škola omogućuje djeci, pored formalnog obrazovanja , priliku za vannastavne aktivnosti. Znamo da Srednjoškolski centar Nedžad Ibrišimović ima upravo takav imidž, i da pruža učenicima mnogobrojne mogućnosti. Ono što bih posebno istakao, jeste zadovoljstvo što je lokalna zajednica, a ne samo Općina Ilijaš kao organ uprave, prepoznala i uključila se u cjelokupan ambijent koji stvaramo u oblasti onog najbitnijeg, a to su obrazovanje i naši mladi. Naravno, naša obaveza je da to sve nastavimo, da imamo još bolje uslove za učenike i nastavnike“, istakao je načelnik Fazlić.


Brojni projekti, nova zanimanja, edukacije, usavršavanja, uspjesi na takmičenjima, samo su dio onoga što je obilježilo rad škole u proteklom periodu. Direktorica Nirheta Rahić, kazala da je ovo za njih poseban dan kada slave zajedništvo, saradnju i uspjeh učenika. „Naša škola ima dugu tradiciju obrazovanja mladih generacija i ponosi smo na sve što smo postigli u proteklih godinu dana. Zahvaljuljujući predanim nastavnicima, podršci roditelja, trudu svakog učenika uspjeh je neizostavan i dio je naše svakodnevnice. Ovaj dan je prilika svima da se zahvalim, a posebno onima koji su doprinijeli uspjehu naše škole, ali isto tako da se sjetimo i motivišemo sebe i nastavimo da težimo ka novim visinama“, poručila je direktorica Rahić.


Povodom Dana škole dodijeljene su zahvalnice i Sanji Zagorac -Jozić, pomoćnici načelnika u Službi za društvene djelatnosti Općine Ilijaš za kontinuiranu podršku brojnim projektima i unaprijeđenju odgojno-obrazovnog procesa u školi, zatim direktorici JKP „Vodovod“ Ilijaš Belmi Zukić za dugogodišnju saradnju i finansijsku podršku obilježavanju Dana voda, te PU Ilijaš za saradnju u projektu „Policija u zajednici“.


U okviru programa obilježavanja Dana škole sinoć je u kino sali održan i Koncert za mir. Škola je također danas imala i Dan otvorenih vrata. Učenici su imali priliku obići učionice i kabinete, upoznati se sa načinom i sadržajem rada na redovnoj nastavi, rezultatima rada učenika i profesora na sekcijama i vannastavnim aktivnostima.

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba