Previous Next

Održana 22. Manifestacija izbora sportiste i sportašice općine Ilijaš

U kino sali Kultursno sportskog centra Ilijaš održana je po 22. put Manifestacija izbora najboljeg sportiste i sportašice općine Ilijaš, kao dio programa Dana Općine Ilijaš i Dana nezavisnosti BiH.

Večer je, kako je u uvodnom obraćanju kazala pomoćnica načelnika Općine Ilijaš Sanja Zagorac-Jozić, posvećena najboljim sportašicama i sportistima općine Ilijaš koji su ostvarili pravo na sportske stipendije Općine Ilijaš kao i Izboru sportista godine, sportskih kolektiva, sportskih radnika općine Ilijaš, koji sport našeg grada pronose slavom, širom naše domovine i izvan njenih granica. Zagorac-Jozić je dodala da će Općina Ilijaš nastaviti podržavati sport i sportiste izgradnjom sportske infrastrukture i stvaranjem optimalnih uslova za njihove pripreme i trenažni proces, podržavanjem turnira, odlazaka na takmičenja, kao i nagrađivanjem najboljih i njihovih izvrsnih rezultata.

Dobitnica priznanja “SPORTAŠICA OPĆINE ILIJAŠ za 2022.godinu” je Emina Omanović iz Atletskog kluba Ilijaš, a dobitnik priznanja “SPORTISTA OPĆINE ILIJAŠ za 2022. godinu” je Hamza Kamenjaš iz Stonoteniskog kluba “Hašim Spahić” Ilijaš. Hamza i Emina kazali su šta im ovo priznanje predstavlja, svoje najveće uspjehe u prethodnoj godini, kao i planove za ovu godinu.

"Iako osvajam ovo priznanje već nekoliko godina, u svom gradu ta nagrada uvijek puno znači. U 2022. godini uhvatio sam ritam i osvojivši prva mjesta na prvenstvu BiH, kao i TOP 8, te pojedinačno prvenstvo U21 za seniore. Cilj nam je izboriti opstanak ekipe STK „Hašim Spahić“ u Premijer ligi BIH gdje i pripadamo kao i posljednjih osam godina, a pojedinačno ću se boriti u nekom narednom periodu za ulazak u seniorsku reprezentaciju", kazao je Hamza. 

"Prvo bih željela da se zahvalim načelniku Općine Ilijaš, kao i Komisiji koji su odabrali baš mene, nagrada je velika motivacija i daje snagu za svako naredno takmičenje. Jedan od najvećih uspjeha je Evropski olimpijski festival mladih, gdje sam prošla u finale i postavila državni rekord za djevojčice mlađe juniorke u skoku u dalj na otvorenom sa rezultatom 5, 95", kazala je Emina koja će BiH predstavljati i na Evropskoj olimpijadi za mlade EYOF- Slovenija 2023. godine, kao i na Evropskom timskom prvenstvu u Poljskoj juli 2023. godine u Krakovu. U julu će nastupiti na Balkanskam juniorskom prvenstvu u Turskoj, a na svim ovim takmičenjima očekuje odlične rezultate.

Priznanja i nagrade

Učenici odnosno studenti, sportisti koji su postigli zapažene rezultate kako na domaćim tako i međunarodnim takmičenjima, a čiji rad, trud i zalaganje je Općina Ilijaš prepoznala i nagradila stipednijama su Hamza Kamenjaš, Tajra Ahmetović, Abdullah Fazlić i Senad Omanović. Specijalna priznanja općine Ilijaš za 2022. godinu dodijeljena su: Nea Omerović, Udruženje sportskih ribolovaca „ALIĆ HIDAJET HITKO“, Dževad Čavrk, Odbojkaški klub“ILIJAŠ“, Aluko Inglstahl, Košarkaški klub „MLADOST“, Škola fudbala Tempo Ilijaš i Sportska akademija Ilijaš. Dobitnik priznanja “SPORTSKI TRENER OPĆINE ILIJAŠ za 2022. godinu” je Mirsad Kadrić iz Odbojkaškog kluba “Ilijaš”. Dobitnik priznanja “SPORTSKI RADNIK OPĆINE ILIJAŠ za 2022.godinu” je Damir Beširević iz Sportske akademije Ilijaš. Dobitnice priznanja “ŽENSKI SPORTSKI KOLEKTIV OPĆINE ILIJAŠ za 2022 .godinu” je ženska seniorska ekipa Odbojkaškog kluba “Ilijaš”. Dobitnik priznanja “MUŠKI MLADI SPORTSKI KOLEKTIV OPĆINE ILIJAŠ za 2022.godinu” je Košarkaški klub „Mladost“. Dobitnik priznanja “MUŠKI SPORTSKI KOLEKTIV OPĆINE ILIJAŠ za 2022.godinu” je Odbojkaški klub “Ilijaš”. Dobitnica priznanja “NAJUSPJEŠNIJA KADETKINJA OPĆINE ILIJAŠ za 2022.godinu” je Tajra Ahmetović iz KK „Rašid Buća“ Ilijaš. Dobitnik priznanja “NAJUSPJEŠNIJI KADET OPĆINE ILIJAŠ za 2022. godinu” je Nasko Habibović iz Karate kluba “Rašid Buća”. Dobitnica priznanja “NAJUSPJEŠNIJA JUNIORKA OPĆINE ILIJAŠ za 2022.godinu” je Harisa Mešetović iz Stonoteniskog kluba “Hašim Spahić” Ilijaš.. Dobitnik priznanja “NAJUSPJEŠNIJI JUNIOR OPĆINE ILIJAŠ za 2022.godinu” je Muamer Kadrić iz Karate kluba “Rašid Buća” Ilijaš. Dobitnik priznanja “SPORTAŠ-INVALID OPĆINE ILIJAŠ za 2022.godinu” je Zahid Dervišević iz Udruženja sportskih ribolovaca “ALIĆ HIDAJET HITKO”.

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba