Blog

Lattest News Aroud Business

Previous Next

Asfaltiranje zaseoka Hrastovi u naselju Lješevo

U toku su radovi na asfaltiranju zaseoka Hrastovi za kuće Rožajaca u naselju Lješevo. Riječ je o kraku dužine 150 metara. Vrijednost projekta je 20.363,85 KM, a investitor je Općina Ilijaš.

 

Projekat je realizovan na način da su građani ovog zaseoka, pored pomenute vrijednosti, finansirali dodatnih 9.492 KM za pripremu 88 metara puta. 

Vijećnica u Općinskom vijeću Ilijaš i stanovnica Lješeva Elma Masnopita naglasila je koliko je bitno da postoji dobra saradnja između stanovnika i vijećnika sa načelnikom i općinskim službama.

"Sa pozicije vijećnice OV Ilijaš, mogu istaći zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa načelnikom gospodinom Fazlićem. Zaista nastojim biti spona između stanovnika mjesne zajednice Lješevo, općinskih službi i općinskog načelnika i na veliko zadovoljstvo uspijevam u tome. Zahvalnost i radost koju su danas pokazali korisnici ovog lokalnog puta su dokaz da radimo dobar posao", kazala je Masnopita.

Predsjednik Savjeta MZ Lješevo Fuad Masnopita osvrnuo se na projekte u MZ Lješevo čija je realizacija u toku ili je planirana u skorije vrijeme.

"Kao predsjednik Savjeta mjesne zajednice Lješevo želim da istaknem zadovoljstvo građana zbog realizacije ovog projekta. Rekonstrukcija ovog lokalnog puta u dužini od 150m je zaista bio jedan od prioritetnijih infrastrukturnih projekata u našoj mjesnoj zajednici, a njegova realizacija je iznosila nešto više od 20.000KM. Pored toga, u našoj mjesnoj zajednici u toku je realizacija još nekoliko projekata. Radi se o asfaltiranju još jednog lokalnog puta u dužini od 150 metara čija će realizacija koštati 17.000KM. Također, aktivno se radi u još tri podružnice naše mjesne zajednice u cilju rješavanja problema koje prouzrokuju oborinske vode, te postavljanje javne rasvjete u ulici Stari Drum. Želio bih dodati i to da  je izgradnja još jednog dječijeg igrališta u finalnoj fazi. Želim da se zahvalim Općini Ilijaš na čelu sa načelnikom Fazlicem kao i općinskim službama na odličnoj saradnji sa Savjetom mjesne zajednice koja ce se, vjerujem, nastaviti."

Braća Kasim i Hajro Rožajac nisu krili zadovoljstvo što će asfaltni put doći i do njihovih domova.

„Stari put je bio loš. Strpljivo smo čekali na novi koji će olakšati svakodnevne aktivnosti stanovnicima, školarcima kretanje do škole te većini stanovnika vožnju automobilima do njihovih kuća. Želim se zahvaliti općinskom načelniku i svima koji su omogućili realizaciju ovog projekta“, rekao je Hajro Rožajac, stanovnik zaseoka Hrastovi.

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 ILIJAŠ

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba