Članice Udruženja "Zlatne ruke" pripremale Ćeteniju

Sinoć su u prostorijama Udruženja “Zlatne ruke”, vrijedne članice ovog Udruženja obučene u tradicionalne nošnje pravile tradicionalno Bosansko jelo Ćeteniju.
Ćetenija se pravi u zimskim danima, uglavnom na organizovanim sijelima gdje se kroz druženje i zabavu vode i razne priče.
Specifičnost pravljenja ovog jela je upravo u tome što zahtijeva učešće više osoba i što moraju biti posebni uslovi kako bi se jelo što kvalitetnije pripremilo.
“Ovo je odlična poslastica koja se napravi sa malo sredstava. Dovoljno je malo brašna, vode, šečera, limun i spretne ruke. Na ovaj način želimo prenijeti na naše mlađe članice vještinu pravljenja Ćetenije, te time očuvati tradiciju pravljenja Ćetenije”, saopćeno je iz Udruženja “Zlatne ruke”.

Galeriju Fotografija možete pogledati na Facebook profilu Udruženja “Zlatne ruke”.