Vijesti
Općinski načelnik upriličio prijem za članove šehidskih porodica i djecu bez oba roditelja

 

prijem sehidskih porodica i djece bez oba roditeljaPovodom predstojećeg ramazanskog bajrama u okviru kojeg se, drugi dan obilježava kao Dan šehida, općinski načelnik Akif Fazlić u saradnji sa Udruženjem porodica šehida i poginulih boraca općine Ilijaš upriličio je prijem za 20 majki i supruga šehida i za desetero djece šehida bez oba roditelja.

Na samom početku prisutne je poselamila predsjednica Udruženja Salkuna Salihović te im poželjela dobro zdravlje u nastupajućim bajramskim blagdanima.

„Šehidi su najzaslužnija kategorija u ovoj državi koji su svoje živote položili braneći nam domovinu. Zaista, mi smo dužni da jedni drugima pomažemo, da se borimo jedni za druge, da hrabro i dostojanstveno koračamo jedni pored drugih baš kao što su i naši šehidi kada je bilo najpotrebnije“, kazala je predsjednica Salihović.

Načelnik Akif Fazlić pozvao je šehidske porodice i građane općine Ilijaš da se masovno odazovu obilježavanju Dana šehida jer oni zaslužuju posebnu pažnju. Istakao je da porodicama ništa ne može zamijeniti njihove gubitke, ali da se bar možemo potruditi da stradali ne padnu u zaborav.

„To je naša dugogodišnja praksa, da pred Ramazanski bajram napravimo prijem za jednu grupu šehidskih porodica. Važno je da brinemo o njima, ne samo danas nego staln. To je naša trajna obaveza. Dan šehida je dan kada se nama miješa i bajramska radostali i sjećanja na naše najmilije, naše šehide. Vrijeme treba da donese da radost postane veća i da pobijedi život.  Pozivam sve građane općine Ilijaš da se uključe u obilježavanje Dana šehida i da prijem sehidskih porodicadostojanstveno odamo počast našim šehidima“, kazao je načelnik Fazlić.

Od prošle godine praksa je da se upriliči prijem i za djecu bez oba roditelja. Nažalost, statistike pokazuju da je svaki dan sve više šehidske djece koja ostaju i bez drugog roditelja. Kako ističu, posebno im je drago što su dio ovog projekta, jer nisu zaboravljeni. Besim Pitarević je iz Srebrenice. Dijete je bez oba roditelja. Kada mu je poginuo otac imao je 13 godina a prije 12 godina, umrla mu je i majka.

„Prvi put mi je da sam na prijemu. Zahvalan sam svima koji nas nisu zaboravili. Važno je da se podsjeća na žrtvu naših najmilijih da znamo da naši roditelji nisu džaba dali živote za domovinu“, kazao je Pitarević.

Predstavnici Udruženja porodica šehida  poginulih boraca općine Ilijaš pozvali su sve naše sugrađane da na Dan šehida obiđu mezaristane i na taj način ukažu poštovanje šehidima i njihovim porodicama.

Izvor: radioilijas.ba

 
Organizovan prijevoz i obilazak mezarja povodom obilježavanja Dana šehida

 

dansehida2Udruženje porodica šehida i poginulih boraca općine Ilijaš obavještava da je organizovan prijevoz i posjeta mezarjima povodom obilježavanja Dana šehida, 5. juna 2019. godine.

Okupljanje ispred KSC-a, polazak autobusa u 09:15 sati za Stari Ilijaš – Misoča – Centralno spomen obilježje Ilijaš.

Centralna manifestacija u Brezi počinje u 10:30 sati, po završetku programa u Brezi ide se u Lješevo gdje će biti upriličen program obilježavanjamanifestacije "Da se ne zaboravi Lješevo 5. juni 1992. - 5. juni 2019." i tevhid, po završetku vraća porodice na odredište.

U Crnu Rijeku ide delegacija Općine Ilijaš i boračkih udruženja. Jedan autobus kreće iz Crne Rijeke sa polaskom u 9:00 sati i ide za Brezu, sa svraćanjem na Spomen česmu u Solakoviće, gdje će se položiti cvijeće. Povratak po završetku programa.

Jedan autobus kreće maršutom Ilijaš – Semizovac – Srednje – Gajevi – Olovo – Solun, polazak autobusa u 10:15 sati ispred KSC-a Ilijaš. Po završetku programa planiran je povratak u Ilijaš.

U Potočare putuje delegacija Općine i boračkih udruženja. Polazak je predviđen u 9:00 sati ispred KSC-a Ilijaš, sa svraćanje na šehidska mezarja u Vlasenici – Zaklopači – Bratuncu – Potočarima. Na svim navedenim mezaristanima će se položiti cvijeće i proučiti fatiha.

 
Obilježavanje 27. godišnjice stradanja stanovnika Lješeva

 

Da-se-ne-zaboravi-Ljesevo-2019-smanjen-724x1024Organizacioni odbor Manifestacije "DA SE NE ZABORAVI LJEŠEVO 05.06.1992. - 05.06.2019." poziva vas da u srijedu, 5. juna 2019. godine, drugog dana Ramazanskog bajrama prisustvujete obilježavanju 27. godišnjice stradanja stanovnika Lješeva.

PROGRAM:

- 12:00 – 12:40 Program na Spomen obilježju u Starom Selu

- 12:45 – 13:00 Obilazak mezarja

- 13:00 – 14:00 Podne namaz i Tevhid – džamija Lješevo

Sjetimo se nevino stradalih, jer sjećanjem brišemo zaborav na njihovu žrtvu.

 
Obilježavanje Dana šehida

 

Dan-šehidaOrganizacija porodica šehida i poginulih boraca općine Ilijaš vas poziva da povodom obilježavanja drugog dana Ramazanskog bajrama – Dana šehida u srijedu 05. juna  2019. godine prisustvujete programskim sadržajima.

PROGRAM:

- 09:30 – 09:40 – Učenje El-Fatihe i polaganje cvijeća na mezarju u Starom Ilijašu;

- 09:45 – 09:55 – Učenje El-Fatihe i polaganje cvijeća na mezarju Misoča;

- 10:00 – 10:15 – Učenje El-Fatihe i polaganje cvijeća na Centralnom spomen obilježju u Ilijašu;

- 10:30 – 11:30 – Centralna manifestacija u Brezi;

- 12:00 – 12:40 – Manifestacija "Da se ne zaboravi Lješevo 05.06.1992. - 05.06.2019." - Staro selo Lješevo;

- 12:45 – 13:00 - Učenje El-Fatihe na mezarju u Lješevu;

- 13:00 – 14:00 – Podne namaz i Tevhid – džamija Lješevo.

 
Otvorena prijava: Volontiranje na projektu „Povežimo se kroz igru 2“

 

volontiranje 1Omladinska organizacija "Iskoristi dan - Carpe diem" i Škola fudbala "Tempo" organizuju jednodnevnu radionicu za mlade, uzrasta od 15 do 30 godina, koja ima za cilj učenje i/ili proširivanje znanja iz oblasti volonterizma te mogućnost iskustvenog učenja na jednodnevnoj radionici za djecu sa sportskim i kreativno - umjetničkim aktivnostima.

Radionica za mlade održava se 8.6.2019 (subota) u Biznis centru sa početkom u 10h.
Prijavni obrazac na linku: https://forms.gle/ZWMjXatKuYTD1PeFA

Prijavni obrazac ostaje otvoren do 6.6.2019 do 12h. Broj prijava je ograničen.
Ukoliko imate dodatnih pitanja, kontaktirajte nas na e-mail: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript ili broj telefona: 060 310 6605, Elma Čutura

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
PRISTUP INFORMACIJAMA
 

 
 
 
 
 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2019.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2019
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas844
mod_vvisit_counterJuče2152
mod_vvisit_counterOva sedmica9247
mod_vvisit_counterOvaj mjesec45572