Vijesti
Otvorena prijava: Volontiranje na projektu „Povežimo se kroz igru 2“

 

volontiranje 1Omladinska organizacija "Iskoristi dan - Carpe diem" i Škola fudbala "Tempo" organizuju jednodnevnu radionicu za mlade, uzrasta od 15 do 30 godina, koja ima za cilj učenje i/ili proširivanje znanja iz oblasti volonterizma te mogućnost iskustvenog učenja na jednodnevnoj radionici za djecu sa sportskim i kreativno - umjetničkim aktivnostima.

Radionica za mlade održava se 8.6.2019 (subota) u Biznis centru sa početkom u 10h.
Prijavni obrazac na linku: https://forms.gle/ZWMjXatKuYTD1PeFA

Prijavni obrazac ostaje otvoren do 6.6.2019 do 12h. Broj prijava je ograničen.
Ukoliko imate dodatnih pitanja, kontaktirajte nas na e-mail: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript ili broj telefona: 060 310 6605, Elma Čutura

 
Održana 31. sjednica Općinskog vijeća Ilijaš

 

31.sjednicaOV 1Majska sjednica Općinskog vijeća Ilijaš održana je ove srijede uz prisustvo 23 vijećnika i sa 10 tačaka dnevnog reda. Sjednicu je vodila predsjedavajuća Općinskog vijeća Alma Omerović.

Podnesena su brojna pitanja i inicijative, a inicijativa dopredsjedavajućeg Općinskog vijeća Alena Haskovića o nužnosti rekonstrukcije glavne autobuske stanice u Ilijašu pretočena je u zaključak koji će se uputiti kompaniji Centotrans Eurolines te tražiti da u narednom periodu ova kompanija iznađe način za modernizaciju i renoviranje glavnog autobuskog stajališta u Ilijašu, a sve u skladu sa postojećim i budućim izmijenama regulacionog plana.

Vijećnici su primili k znanju Informacije iz oblasti šumarstva na području općine Ilijaš za proteklu godinu.

Primljena je k znaju i Informacija o izvršenju Budžeta Općine Ilijaš za period od 1. januara do 31. marta ove godine.

Budžet Općine Ilijaš u ovom periodu bilježi 5.852.383,00 KM ostvarenih prihoda, što je 33 posto od planiranih prihoda u Budžetu za 2019. godinu. Sa druge strane, ostvareni su izdaci u iznosu od 2.386.424,00 KM, što predstavlja 13 posto od planiranih izdataka u Budžetu za ovu godinu. Prema tome ostvaren je suficit za navedeni period u iznosu od 3.465.959,00 KM.

Većinom glasova usvojena je Odluka kojom se potvrđuju rezultati izbora, održanih 19. maja, za predsjednike i članove Savjeta mjesnih zajednica na području općine Ilijaš.
 
Jednoglasno je usvojena Odluka kojom se JKP "Vodostan" d.o.o. Ilijaš povjerava na upravljanje i korištenje objekat Filtersko postrojenje Sokolina u 31.sjednicaOV 2Srednjem, a koje se sastoji od filterske stanice, taložnika, prostora za filterske jedinice i opremu, komandne sobe, prostora za hemikalije i taložnika otpadne vode, ukupnog kapaciteta postrojenja 15 litara u sekundi.

Usvojena je Odluka o privremenom korištenju javnih površina na području općine Ilijaš. Ovom Odlukom utvrđuju se posebni uslovi za postavljanje kioska, slobodnostojećih otvorenih bašti, reklamnih panoa i displeja. Također se utvrđuju i zone javnih površina, visina naknade, način naplate, mjere za sigurnu i efikasnu naplatu naknade i zaštita javnih površina.

Imajući u vidu činjenicu da je u svim zonama na području Općine Ilijaš došlo do otvaranja niza poslovnih i ugostiteljskih objekata, što dovodi do povećanja interesa za korištenjem javnih površina za različite sadržaje, pokazalo se neophodnim usvojiti novu Odluku kojom će se detaljno regulisati uslovi i način privremenog korištenja javnih površina, poslovi prvostepenog upravnog rješavanja iz oblasti urbanizma i komunalnih djelatnosti, naknada za korištenje javne površina i druga pitanja kojim se utvrđuju javne površine koje se mogu privremeno koristiti.

Visina naknade za plaćanje po osnovu privremneog korištenja javnih površina u odnosu na prethodnu Odluku u svim zonama ostala je ista.

Usvojena je Odluka kojom se definiše prijedlog školskih područja za svaku javnu ustanovu, osnovnu školu na području općine Ilijaš, na osnovu kojeg će Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo utvrditi školsko područje za svaku ustanovu, školu.

Na samom kraju sjednice usvojeno je Rješenje kojim se sa dužnosti člana Drugostepene stručne komisije razrješuje Vesna Stanišić, a imenuje novi član Elemin Bešlija.

 
Obavijest za korisnike prava na besplatnu vožnju u javnom gradskom saobraćaju na području KS

Obavještavaju se korisnici prava  na  besplatnu  vožnju u  javnom gradskom saobraćaju na području Kantona Sarajevo, koji pravo ostvaruju  u skladu s odredbama  Zakona o dopunskim pravima boraca-branitelja Bosne i Hercegovine  ("Službene novine Kantona Sarajevo" broj: 45/12- Prečišćeni tekst, 26/14 , 46/17 i 18/19) da se provodi postupak revizije dosadašnjih korisnika prava, a koja je propisana Instrukcijom Ministarstva za boračka pitanja Kantona Sarajevo o  provođenju  Zakona o dopunskim pravima boraca-branitelja  Bosne i Hercegovine u postupku ostvarivanja  prava na besplatnu vožnju u javnom  gradskom saobraćaju  na području Kantona Sarajevo broj: 06-02-19333/19 od 17.05.2019. godine.

U cilju dokazivanja  ispunjavanja uslova za ostvarivanja gore navedenog prava korisnicu su obavezni dostaviti sljedeću dokumentaciju:

1. Ovjerena  fotokopija lične karte;
2. Ovjerena CIPS-ova  prijava boravka;
3. Ovjerena Izjava o izabranom Javnom prevozniku;
4. Izjava da će podnosilac zahtjeva  prijaviti svaku promjenu koja utiče na ostvarivanje prva  na besplatnu  vožnju u  javnom gradskom saobraćaju na području Kantona Sarajevo, te ukoliko se utvrdi suprotno  vratiti uplaćena sredstva.

Dokumentaciju je potrebno dostaviti u Službu za opću upravu, boračko invalidsku i socijalnu zaštitu, ul. Ivana Franje Jukića  br.2., 71380 Ilijaš u roku 15 dana.

 

Obavijest za korisnike prava na besplatnu vožnju u javnom gradskom saobraćaju na području KS

 

 
Općina Ilijaš finansira čišćenje ploča u gradskom šetalištu

ciscenje ploca gradsko setaliste 1

U ilijaškoj gradskoj šetnici jutros su radnici firme AIDA COMMERCE počeli sa mašinskim čišćenjem ploča.

Općina Ilijaš je 14. maja sklopila ugovor o izvršenju usluga mašinskog čišćenja i održavanja pješačke zone sa privrednim društvom AIDA COMMERCE d.o.o. Sarajevo.

Vrijednost usluge je 19.439,55 KM, a rok za izvršenje je 30 kalendarskih dana od dana stupanja na snagu ugovora.

Mašinsko pranje omogućuje kompletno uklanjanje nečistoće, odnosno čišćenje mrlja i raznih masnoća, a vrši se hemijskim sredstvima koja su posebno odabrana u zavisnosti od vrste ploča.

 
Počela rekonstrukcija puteva u Lješevu

PUT LJEŠEVO Proteklog vikenda počeo je jedan od nekoliko planiranih projekata rekonstrukcije puteva u MZ Lješevo. Riječ je o rehabilitaciji staze prema džamiji u dužini od 215 metra i dodatnih 70 metara puta. Vrijednost radova je 23.801,90 KM.

U planu je i rekonstrukcija puta kod Spomen obilježja u dužini od 80 metara, u vrijednosti 7.458,75 KM.

Završen je projekat rekonstrukcije pristupnog puta ka Perzijsko – bosanskom koledžu u dužini od 78 metara, a vrijednost ovog projekta je 11.056,50 KM.

Ukupna vrijednost tri pomenuta projekta iznosi 42.317,15 KM, a investitor je Općina Ilijaš

U toku je i realizacija projekta asfaltiranja puta u Lješevu, u zaseoku Sklade, u dužini od 75 metara. Ukupna vrijednost radova je 11.481,21 KM. Investitor je Općina Ilijaš uz sufinansiranje mještana.

Za sve pomenute radove izvođač je firma "Halilović" d.o.o Ilijaš, a nadzor vrši Institut za građevinarstvo "IG" d.o.o. Banja Luka.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

 
 
 
 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2019.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2019
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1135
mod_vvisit_counterJuče2008
mod_vvisit_counterOva sedmica7565
mod_vvisit_counterOvaj mjesec56304