Vijesti
Od sutra 24-satna hitna pomoć u Ilijašu, Vogošći i Hadžićima

hitnaJavna ustanova Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo sutra će započeti s 24-satnim radom u općinama Vogošća, Ilijaš i Hadžići.

Otvorenje 24-satnog rada Hitne medicinske pomoći u Ilijašu bit će upriličeno u ponedjeljak 29. septembra sa početkom u 11:30 u Domu zdravlja Ilijaš.

 
Prva specijalna izložba lovnih pasa u Ilijašu

izlozbapsi1Prva specijalna izložba lovnih pasa održana je ove nedjelje na poligonu AMK Ilijaš u organizaciji Lovno-kinološkog saveza i Lovačkog društva „Zec“ Ilijaš.

-Ovo je vrlo pohvalno za našu općinu i za lovnu kinologiju uopšte. Imamo 75 pasa prijavljenih na izložbi. Za sve pse su određeni pehari po nosiocima grupa, prvaka pasmine, najljepšeg psa izložbe itd. Ovo će se, prema odluci Kinološkog saveza, održavati svake godine u nekom drugom gradu, a mi smo imali čast da budemo prvi. To je ono što zadovoljava ljude koji izlažu pse i bave se lovstvom, kao i prisutnu publiku, kazao je organizator izložbe Zaim Čaušević, kinološki sudija iz LD „Zec“ Ilijaš.

 
Naši odbojkaši spremni za takmičarsku sezonu u Premijer ligi

okilijassviOdbojka je u Ilijašu sve popularnija. Veće su posjete utakmicama u dvorani, a djeca se sve više zanimaju za Školu odbojke u okviru OK „Ilijaš“. Posljedica je to prošlogodišnje sjajne sezone za OK „Ilijaš“ jer nisu izgubili nijednu od 18 odigranih utakmica i ušli su u Premijer ligu. OK Ilijaš će ove sezone biti jedina odbojkaška ekipa iz Kantona Sarajevo koja se takmiči u najvišem rangu u bosanskohercegovačkoj odbojci.

Taj niz nepobjedivosti se nastavio i u ovoj godini. Potvrdio je to, gostujući u programu Radio Ilijaša, trener OK „Ilijaš“ Zdravko Barić.

-Još nismo izgubili nijednu utakmicu. Sada traju intenzivne pripreme za početak utakmica. Prvo ćemo 3. Ili 4. oktobra gostovati u Banjoj Luci protiv „Borca“. Drugo kolo igra se u Modriči, a tek smo 17./18. oktobra domaćini i igrat ćemo protiv OK „Radnik“, kazao nam je Barić. baric

U OK „Ilijaš“ cilj je zadržati ovu poziciju i ostati u Premijer ligi. Tek kad se to ostvari, moguće je razmišljati i o nekim drugim ambicijama. Klub je zbog tih izazova dobio i dva pojačanja. U odbojkaškoj Premijer ligi, osim Ilijaša, nalaze se klubovi : Jedinstvo, Modriča-Optima, Bosna, Mladost, Gacko, Kakanj, Domaljevac, Radnik i Borac.

 
Digitalizacija arhivskih podataka katastra

Dana 25.09.2014. godine u prostorijama Općine Ilijaš potpisan je Ugovor za izvršenje usluga razvoja WB interface-a za upravljanje arhivskim spisima o promjenama katastarskih podataka. Ugovor je potpisan između Općine Ilijaš i firme “GAUSS” d.o.o. Tuzla. Ugovor su potpisali g. Mirza Ponjavić u ime firme “Gauss” d.o.o. i g. Akif Fazlić u ime Općine Ilijaš. Vrijednost ovog Ugovora je 19.890,00 KM, a sredstva su obezbijeđena u Budžetu Općine Ilijaš.

Realizacijom ovog Ugovora biti će uspostavljena baza digitalnog arhiva katastarskih podataka, a sam postupak digitalizacije podataka, nakon kraće obuke, obavit će uposlenici Odsjeka za katastar. Korištenjem ove aplikacije biti će omogućena zaštita arhivskih spisa koji se u arhivu katastra čuvaju trajno, a samim tim i brže i kvalitetnije pružanje usluga korisnicima katastarskih podataka što i jeste krajnji cilj potpisivanja samog Ugovora.

 
Održana 22. sjednica Općinskog vijeća Ilijaš

Nakon ljetne pauze, danas je u sali Općine Ilijaš, održana 22. sjednica Općinskog vijeća. Na Dnevnom redu našlo se 12 tačaka. Nakon vijećničkih pitanja i inicijativa, te usvajanja Izvještaja o realizaciji zaključaka sa prethodne sjednice usvojena je Odluka o dodjeli stanova na korišćenje, na području Općine Ilijaš, kojom se uređuje:
      - koji stanovi se dodjeljuju na korišćenje i njihova struktura,
      - lica koja imaju pravo na dodjelu stana na korišćenje,
      - redosljed prioriteta za dodjelu stanova na korišćenje,
      - uslovi, kriteriji i postupak za ostvarivanje prava na dodjelu stana na korišćenje,
      - organi koji odlučuju o dodjeli stanova na korišćenje,   
      - postupak zaštite prava podnosioca prijave kod dodjele stana na korišćenje
      - druga pitanja koja se pojave u postupku dodjele stanova na korišćenje.
Vijećnici su jednoglasno podržali Plan stipendiranja izuzetno nadarenih učenika i studenata, kao i učenika i studenata u stanju socijalne potrebe, predložen od nadležne Službe za društvene djelatnosti.
Planom stipendiranja izuzetno nadarenih učenika i studenata  za školsku 2014/2015.godinu planirano je stipendiranje 43 učenika i 63 studenta.
Planom stipendiranja učenika u srednjem i studenata u visokoškolskom obrazovanju u stanju socijalne potrebe u školskoj 2014/2015.godini predviđeno je stipendiranje 23 učenika i 20 studenata.

Na šestoj tačci Dnevnog reda našao se Izvještaj o izvršenju Budžeta općine Ilijaš za period 01.01.2014– 30.06.2014. godine
Budžet općine Ilijaš za period 01.01.2014 – 30.06.2014. godine, je izvršen kako slijedi :

Ukupno ostvareni prihodi :                               4.179.772,00 KM
- Porezni prihodi                                            1.222.224,00 KM
- Neporezni prihodi                                        1.444.565,00 KM
- Tekući grantovi                                          1.292.022,00 KM
- Prihodi od donacija                                           5.500,00 KM
- Kapitalni primici                                             215.426,00 KM
- Prihodi po osnovu zaostalih obaveza                        35,00 KM

Ukupno izvršeni raspored izdataka                   2.980.163,00 KM

Razlika između ostvarenih prihoda
                i izdataka – suficit                         1.199.609,00 KM
   
Na ovoj sjednici Općinskog vijeća razrješena je dužnosti član Komisije za mlade i obrazovanje Bibić Asima – predstavnik Stranke za Srednje.
Razrješen je dužnosti i član Drugostepene stručne komisije Osmanović Edin – predstavnik SDA stranke, koji je podnio ostavku, te je imenovan Fahrudin Dervišević – predstavnik SDA stranke
Razrješena je dužnosti člana, a time i zamjenika predsjednika Komisije za zdravstvo, informisanje, socijalna i vjerska pitanja Salihović Selma – predstavnik SDA stranke, zbog podnesene ostavke, te je imenovana Omerović Alma – predstavnik SDA stranke.

Odluka o neposrednoj pogodbi za dodjelu neizgrađenog građevinskog zemljište, kojom se Srpskoj pravoslavnoj crkvenoj opštini Nišička u Nišićima za izgradnju vjerskog objekta Srpske pravoslavne crkve na Visojevici površini od 666 m2, dobila je potrebnu većinu.

Usvojena je i Odluka o načinu i uslovima prodaje neizgrađenog gradskog građevinskog zemljišta, kojom je definisano da se raspisuje javni konkurs za prodaju neizgrađenog gradskog građevinskog zemljišta u državnom vlasništvu putem javnog nadmetanja radi rekonstrukcije – dogradnje, nadziđivanja i redizajna poslovne jedinice u nizu poslovnih prostora u ulici 126. Ilijaške brigade (Centar) u skladu sa Regulacionim planom "Centar" Ilijaš i korekcijom navedenog plana usvojen od strane općinskog načelnika od 27.08.2014. godine. Gabariti objekta: prizemne etaže dim (8,0 x 13,05)m, spratne etaže dim (8,0 x 16,05) m i drugi objekat gabarita: prizemlje dim (10,40 x 16,45 +2,65 x 13,65)m, spratne dim (13,40 x 16,45 +2,65 x 13,65) m.
Početna prodajna cijena za neizgrađena građevinska zemljište iznosi 100,00 KM/1m2 zemljišta.
Jednoglasno je usvojena i Odluka da se raspiše javni konkurs za prodaju neizgrađenog gradskog
građevinskog zemljišta u državnom vlasništvu putem javnog nadmetanja radi izgradnje objekta privrede i male privrede označenog P-13 u obuhvatu Industrijske zone "Luke" Ilijaš u skladu sa Regulacionim planom "Luke" Ilijaš.
Početna prodajna cijena za neizgrađeno građevinsko zemljište iznosi 25,00 KM/1m2 zemljišta.
Usvojena su i pojedina Rješenja o imovinsko-pravnim poslovima.

 
<< Početak < « 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

KONKURS za stipendiranje učenika i studenata sportista sa područja Općine Ilijaš za školsku-akademsku 2020-2021.godinu
 

 
 


 
 


 
 
ZAKLJUČAK
 
 
ODLUKA O USVAJANJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
 ODLUKA O PROVOĐENJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
IZMJENE I DOPUNE REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
URBANISTIČKO RJRŠENJE
 

 
ZAKLJUČAK
 
 
ODLUKA O USVAJANJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI II" ZA LOKALITET "1a"
 
 
 ODLUKA O PROVOĐENJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI II" ZA LOKALITET "1a"
 
 
IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA '' PODLUGOVI II '' – ZA LOKALITET ''1a''
 
 
URBANISTIČKO RJRŠENJE
 

 


 
Covid 19 - Brošura

 PRODUŽEN ROK ZA PRIJAVU

 
 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
 
ZAKLJUČAK
 
 
ZAKLJUČAK
 
 
 ODLUKA O USVAJANJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIČKA STANICA" ''
 
 
ODLUKA O PROVOĐENJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"
 
 
REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA" (skraćeni tekst)
 

REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"- URBANISTIČKO RJEŠENJE
 

 
ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE/SUFINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU-APLIKACIJE PROGRAMA IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

Program mjera i ušteda za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusom (Covid 19)
 

 
 
JAVNO SAOPĆENJE investitorima koji posjeduju važeće lokacijske informacije, urbanističke saglasnosti i naknadne urbanističke saglasnosti
 

 
 
Izvještaj o radu općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2019.godinu
 

 
 
Operativni plan općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2020.godinu
 

 

 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2020.godinu

Budžet općine ilijaš 2020
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1303
mod_vvisit_counterJuče1613
mod_vvisit_counterOva sedmica2916
mod_vvisit_counterOvaj mjesec53444