Vijesti
Poziv ljubiteljima odbojke na utakmice u Sportskoj dvorani

odbojkasipremijerligasiOdbojkaški klub “Ilijaš” očekuju dvije izuzetno važne utakmice ovog četvrtka i subote u Sportskoj dvorani. Stoga, koriste priliku da pozovu sugrađane, prijatelje, ljubitelje odbojke i sporta općenito na atraktivne mečeve i podršku igračima

- Pozivamo vas na još jednu, od mnogih u zadnje vrijeme, izuzetno bitnih utakmica za naš klub, grad a ovaj put i kanton. Naime, u četvrtak (30. 10.) sa početkom od 18:00h u Sportskoj dvorani Ilijaš u polufinalnoj utakmici KUP-a Federacije BiH za odbojkaše sastaju se ekipe OK Ilijaš - OK Kakanj. Voljom žrijeba naši momci nisu igrali četvrtfinalni susret te su se direktno plasirali u polufinale u kojem se igra SAMO JEDNA utakmica, ova u četvrtak.

 
U četvrtak počinje vakcinacija protiv gripe u Kantonu Sarajevo

vakcinacijaopMinistarstvo zdravstva Kantona Sarajevo i Zavod zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo i ove godine obezbijedili su 13.200 besplatnih doza vakcina protiv gripe za sezonu 2014/2015 koje su distribuirane u JU Dom zdravlja KS.

 Vakcinacija počinje u četvrtak, 30.oktobra 2014. u 8.00 sati, u svih devet Organizacionih jedinica (Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo, Novi Grad, Ilidža, Hadžići, Vogošća, Ilijaš i Trnovo) JU Dom zdravlja KS sa pripadajućim lokalitetima (74 ambulante porodične medicine), obavještavaju iz Press službe JU Dom zdravlja KS.

 
Intervju sa direktorom Doma zdravlja Ilijaš dr. Nijazom Štitkovcem

drstitkovacU 2014. godini provedene su brojne aktivnosti na unapređenju zdravstvenog sistema na području općine Ilijaš uz saradnju lokalnih i kantonalnih vlasti i Doma zdravlja Ilijaš.Otvorena je ambulanta u Mrakovu, Centar za mentalno zdravlje, Hitna pomoć je počela raditi 24 sata. Tim povodom obavili smo intervju sa direktorom Doma zdravlja Ilijaš dr. Nijazom Štitkovcem.

Koji su projekti u ovoj godini najznačajniji što se tiče funkcionisanja zdravstvene zaštite u našem gradu?

Dr. Štitkovac : Posebno u septembru i oktobru imali smo realizaciju brojnih projekata. Odavno postoji aktivnost oko adaptacije, stavljanja u funkciju Radiološke službe. Zahvaljujući načelniku Općine Ilijaš, taj dio smo priveli kraju što se tiče unutrašnjih radova i opremanja mobilijarom.

 
Obilježena 21. godišnjica pogibije heroja iz Živinica na Crnoj Rijeci

opcinailijasPorodice, članovi boračkih organizacija, predstavnici Općina Ilijaš i Živinice, kao i predstavnici Tuzlanskog kantona obilježili su danas prigodnim programom 21. godišnjicu stradanja pet pripadnika 210. brdske brigade koji su svoje živote izgubili u izviđačkoj misiji na Crnoj Rijeci 25. oktobra 1993. godine. Na tom mjestu danas je izgrađeno respektabilno spomen obilježje kako se herojska žrtva ne bi zaboravila.

Kao i svake godine, obilježavanju je prisustvovalo nekoliko stotina građana iz Živinica, uključujući i učenike srednjih i osnovnih škola sa područja ove općine.

Tog kobnog oktobra svoje živote su izgubili : Nesib Malkić, Nevres Šišić, Nermin Fočaković, Fikret Andelić i Sead Paravlić, starješine u 210.brdskoj brigadi iz sastava Operativne grupe 6 Istok. Oni su stradali od agresorske granate koja je ispaljena sa okolnih brda, dok su petorica njihovih saboraca ranjena.zivinice5

Na mjestu pogibije danas je proučen Jasin, te održan historijski čas o liku i djelu heroja. Prisutnima su se obratiti zvaničnici i predstavnici boračkih udruženja, a učenici su pročitali najbolje prozne radove o temi herojstva živiničkih boraca podsjetivši da se njihova žrtva i djelo nikada ne smije zaboraviti, a zatim su sve delegacije položile cvijeće.

 
Upozorenje iz Kantonalne uprave civilne zaštite

kuczIz Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo upozorili su građane da preventivno radi zaštite od nastanka požara izvrše kontrolu stanja i ispravnosti dimnjaka koji su najčešći uzroci nastanka požara.

Napomenuli su da prisustvo drvene građe u dimnjaku ili u neposrednoj blizini, naslanjanje dimnjaka na lako zapaljive materijale, pukotine i mehanička oštećenja, nagomilane naslage čađi, neredovno i nestručno održavanje i čišćenje mogu izazvati požar.

Naročito su podsjetili stanare stambenih zgrada da je obaveza da se najmanje jednom godišnje, a po potrebi i češće organizira čišćenje dimnjaka na svim vertikalama u zgradi.

 
<< Početak < « 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

KONKURS za stipendiranje učenika i studenata sportista sa područja Općine Ilijaš za školsku-akademsku 2020-2021.godinu
 

 
 


 
 


 
 
ZAKLJUČAK
 
 
ODLUKA O USVAJANJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
 ODLUKA O PROVOĐENJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
IZMJENE I DOPUNE REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
URBANISTIČKO RJRŠENJE
 

 
ZAKLJUČAK
 
 
ODLUKA O USVAJANJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI II" ZA LOKALITET "1a"
 
 
 ODLUKA O PROVOĐENJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI II" ZA LOKALITET "1a"
 
 
IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA '' PODLUGOVI II '' – ZA LOKALITET ''1a''
 
 
URBANISTIČKO RJRŠENJE
 

 


 
Covid 19 - Brošura

 PRODUŽEN ROK ZA PRIJAVU

 
 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
 
ZAKLJUČAK
 
 
ZAKLJUČAK
 
 
 ODLUKA O USVAJANJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIČKA STANICA" ''
 
 
ODLUKA O PROVOĐENJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"
 
 
REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA" (skraćeni tekst)
 

REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"- URBANISTIČKO RJEŠENJE
 

 
ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE/SUFINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU-APLIKACIJE PROGRAMA IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

Program mjera i ušteda za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusom (Covid 19)
 

 
 
JAVNO SAOPĆENJE investitorima koji posjeduju važeće lokacijske informacije, urbanističke saglasnosti i naknadne urbanističke saglasnosti
 

 
 
Izvještaj o radu općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2019.godinu
 

 
 
Operativni plan općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2020.godinu
 

 

 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2020.godinu

Budžet općine ilijaš 2020
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1382
mod_vvisit_counterJuče1613
mod_vvisit_counterOva sedmica2995
mod_vvisit_counterOvaj mjesec53523