Vijesti
Zimska idila u Ilijašu

snijeg 2Ovoga jutra sve nas podsjeća na sevdalinku „Snijeg pade na behar na voće „.Naime,jutros je Ilijaš osvanuo sa bijelim pokrivačem i kad god padne uvjek nas iznenadi snijeg5.Snimili smo ilijaške školarce kako žure u školu obučeni u zimsku odjeću,prava zimska idila reklo bi se.zzsnijeg Meteorolzi su za danas najavili pogoršanje vremenskih prilika u našoj zemlji.
"U cijeloj zemlji će biti osjetno hladnije. Jutarnja temperatura će biti od dva do osam, na jugu do 10, a dnevna od pet do 13 stepeni “Danas je trebala biti završena i zimska sezona u saobraćaju, odnosno obavezna upotreba zimske opreme,umjesto toga upozorenje iz BIHAMK-a da se zbog snijega vozi otežano.

 
Održana Smotra naučno-tehničkog stvaralaštva

11. i 12. aprila 2014. godine, održana je XV Smotra naučno – tehničkog stvaralaštva i sportsko-tehničkog stvaralaštva mladih Općine Vogošća i Općine Ilijaš.
Domaćin takmičenja bila je Osnovna škola "Zajko Delić" Vogošća.
U obaveznom dijelu takmičenja, prvo mjesto je zauzela JU OŠ "Hašim Spahić" Ilijaš, drugo mjesto OŠ "Đulistan", treće mjesto JU OŠ "Podlugovi" i četvrto mjesto JU OŠ "Srednje" iz Srednjeg.
Našu Općinu će na Kantonalnom takmičenju, koje će se održati 26. i 27. aprila predstavljati učenici OŠ "Hašim Spahić" Ilijaš.
Općina Ilijaš je Smotru naučno-tehničkog stvaralaštva podržala u noovčanom iznosu od 500,00 KM.
Svim učenicima i nastavnicima čestitamo na postignutim rezultatima i želimo im puno sreće na Kantonalnom takmičenju.

 
Održano općinsko takmičenje iz matematike za učenike VII, VIII i IX razreda

SAM 1600JU Osnovna škola "Hašim Spahić", bila je domaćin općinskog takmičenja iz matematike koje je održano u subotu, 12. aprila 2014. godine. Takmičenje je organizovano za učenike VII, VIII i IX razreda iz četiri osnovne škole s područja Općine Ilijaš. Učenici su se takmičili za prva tri mjesta koja vode na kantonalno takmičenje, i mogućnost za nastavak takmičenja iz matematike na višim nivoima.
U kategoriji sedmih razreda prvo mjesto osvojila je Nafija Ibrišimović, učenica OŠ "Đulistan", drugo mjesto, Ishak Dervišević, učenik JU OŠ "Srednje" i treće mjesto Hamza Fišek, učenik OŠ "Đulistan".
U kategoriji osmih razreda prvo mjesto osvojio je, Muhamed Masnopita, učenik JU OŠ "Podlugovi", drugo mjesto Nudžejma Mujić, učenica OŠ "Đulistan" i treće mjesto Dženita Husejnović, učenica JU OŠ "Hašim Spahić".
U kategoriji devetih razreda prvo mjesto osvojila je, Nejra Hodžić, učenica OŠ "Đulistan", drugo mjesto Zehra Javdan, učenica OŠ "Đulistan" i treće mjesto Admir Mehmedagić, učenik JU OŠ "Hašim Spahić".
Općina Ilijaš je učenicima takmičarima obezbijedila sendviče, sokove i novčane nagrade u iznosu od 60,00 KM za osvojeno prvo mjesto, 50,00 KM za osvojeno drugo mjesto i 40,00 KM za osvojeno treće mjesto.

 
U Ilijašu održan Međunarodni turnir u ritmičkoj gimnastici

ritmicka1Međunarodni turnir u ritmičkoj gimnastici “Sjećanje na Suadu Dilberović” i ove je godine održan u Sportskoj dvorani u Ilijašu uz podršku Općine Ilijaš. Organizator turnira je klub ritmičke gimnastike “Bosna Gym”, najtrofejniji i najstariji klub ritmičke gimnastike u Bosni i Hercegovini . 

Okupio je 18 klubova iz zemalja iz regije i klub ritmičke gimnastike Ulm iz Njemačke. Ukopno je bilo 189 takmičarki u individualnom i grupnom programu. Takmičenje se održavalo u svim uzrasnim kategorijama, a najveće iznenađenje bile su takmičarke iz sekcije kluba Bosna iz Ilijaša. Najmlađa članica Rialda Durić osvojila je 1. mjesto u kategoriji djevojčice rođene 2009 i mlađe. Asja Delić 3. mjesto u godištu 2008 i Emina Pušina 5. mjesto u kategoriji 2004 godište. Belma Popovčević i Amila Hadžić članice kluba Bosna  potvrdile su svojim rezultatima (1. i 2. mjesto) i osvojile najviše simpatija publike da su najbolje seniorke u BiH.

-Turnir je organizovan s ciljem popularizacije ritmičke gimnastike i ono što nas kao organizatore raduje šo je tokom cijelog dana dvorana bila puna publike. Zahvaljujemo se menadžmentu Sprtske dvorane na podršci u realizaciji turnira, kaže Aida Hadžić iz KRG Bosna.

Ovo je trinaesto tradicionalno takmičenje koje se organizira u znak sjećanja na ratni period BiH. Podsjetimo , u Sarajevu je održano XIV Svjetsko prvenstvo u ritmičkoj gimnastici 1989.godine. Prema riječima organizatora, zahvaljujući KRG "BOSNA" ritmička gimnastika je bila inspiracija za osnivanje novih klubova u BiH, u kojima danas trenira veliki broj djevojčica. Na kraju turnira proglašene su pobjednice i dodijeljenje medalje i diplome.

 
Odlični rezultati atletičara na početku sezone

atleticarsokolacU subotu 12. aprila 2014. godine na Sokocu je održano pojedinačno prvenstvo BiH u atletici za juniore i juniorke. Nastupilo je 17 klubova iz cijele Bosne i Hercegovine

AK Ilijaš je nastupao sa ekipom od 12 članova i postigao odlične rezultate na samom početku atletske sezone. Postignuti su sljedeći rezultati :

 1) Zerina Salihović   disciplina 4x100m 3 mjesto i bronzana medalja i 400 m 4 mjesto u svoj grupi

2) Nejla Krđić disciplina 4x100m 3 mjesto i bronzana medalja

3) Mirnesa Prohić disciplina štafeta 4x100m 3 mjesto i bronzana medalja

 
<< Početak < « 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
 Nacrt Regulacionog plana "Apartmansko naselje Ljubnići - QTR-BS" Ilijaš
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2019.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2019
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas609
mod_vvisit_counterJuče2634
mod_vvisit_counterOva sedmica12308
mod_vvisit_counterOvaj mjesec59878