Vijesti
Otvorene adaptirane prostorije MZ Malešići

SAM 1863Presijecanjem vrpce danas su svečano otvorene adaptirane prostorije ureda Mjesne zajednice Malešići. Radi se o projektu ukupne vrijednosti od cca 25.000 KM, od čega je Općina Ilijaš obezbijedila 10.000,00 KM a preostala sredstva građani MZ Malešići, koji su ujedno bili i izvođači radova. 
"Otvaranjem ovih prostorija stvorili su se adekvatni uslovi za rad kako Savjeta MZ, tako i zborova građana, Udruženja registrovanih na ovom području kao i širok spektar drugih aktivnosti. Realizacija ovog projekta je dokaz da Općina prepoznaje ozbiljno kandidovane projekte i obezbijedi finansijska sredstva za njihovu realizaciju.SAM 1866
U ovoj godini riješeno je nekoliko gorućih problema na području ove MZ, od kojih su najznačajniji vodosnadbijevanje pitkom vodom Gornjih Malešića i pitanje kanalizacije.
Ovo je period donošenja Budžeta za 2015. godinu i ja vas pozivam da uzmete aktivno učešće  u kreiranju Budžeta za 2015. godinu kandidovanjem ozbiljnih i prioritetnih projekata"- rekao je Općinski načelnik g. Akif Fazlić..
Prisutnim se obratio i Predsjednik Savjeta MZ Malešići gospodin Mirsad Hamzić i "zahvalio se u ime Savjeta MZ Malešići, u ime građana i u lično ime Općinskom načelniku, saradnicima u Općini Ilijaš i građanima MZ Malešići koji su pomogli u adaptaciji prostorija MZ Malešići, čime su se stvorili adekvatni uslovi za rad Savjeta i građanima omogućili bolji uslovi za rad i funkcionisanje, jer su Mjesne zajednice prva adresa na koju se građani obraćaju".

Općinski načelnik g. Akif Fazlić čestitao je građanima na ovom Projektu i poželio uspješan rad Savjeta MZ.

 
U OŠ"Stari Ilijaš"prikazan film "Ledeno doba"

mahirU Osnovnoj školi "Stari Ilijaš" danas je za učenike prvog i drugog razreda prikazan film „Ledeno doba“.
To jedan je od najboljih dugometražnih animiranih filmova otkako je žanr potkraj 1980-ih i početkom 1990-ih doživio neviđeni preporod.
U „Ledenom dobu „radi se o sabljozuboj vjeverici, koja pokušava da nađe pogodnu lokaciju za sakrivanje žira. Ta nespretna vjeverica, sasvim slučajno ili ne, sa svojim žirom pokreće lavinu. Bježući od lavine sabljozuba vjeverica nailazi na krdo životinja u trku. Ove praistorijske životinje pokušavaju da izbjegnu ledeno doba svojom migracijom na jug.


-Ova projekcija je upriličena umjesto izleta i njoj su prisustvovali i učenici O.Š „Misoča“-kazao nam je direktor JU OŠ „Stari Ilijaš“ Mahir Dević.


Oduševljenje na licima najmlađih, dovoljan su razlog da i druge škole slijede ovakav primjer.

 
PD "Bijambare"organizuje izlet na Trebević

trebevicPD „Bijambare „Ilijaš organizuje rekreativno-edukativni izlet na Trebević.Izlet će biti organizovan u subotu 06.12.2014.godine.Polazak autobusa u 08,30 sati sa platoa KSC-a,a povratak je planiran u kasnim poslijepodnevnim satima .Svi zainteresovani članovi ,mogu potvrditi svoj dolazak na brojeve tel:061/828-801 i 061/257-494.

Uz planinarski pozdrav ,pozivamo sve članove PD „Bijambare“da uzmu učešća u rekreativno-edukativnom izletu.

 

 
Održana edukacija i okrugli sto u organizaciji Općine Ilijaš i SERDA-e

serdaProjekat podrške razvoju malih i srednjih preduzeća i lokalnog poslovnog okruženja Općina Ilijaš provodi u saradnji sa Sarajevskom regionalnom razvojnom agencijom – SERDA, koja je ujedno i nosilac projekta, te u saradnji sa Općinama Vogošća i Novi Grad, a koji je finansiran iz sredstava Europske unije.
U prostorijama Općinskog vijeća Ilijaš danas je održan Okrugli sto o temi: „Analiza stanja i razvoj sektora malih i srednjih preduzeća u lokalnim zajednicama“, kao jedna od aktivnosti navedenog projekta.

Otvaranju okruglog stola prisustvovao je općinski načelnik Akif Fazlić, koji je istakao važnost ovakvih edukacija: „Prije svega želio bih se zahvaliti SERDA-i, koja aktivno provodi edukacije i programe vezano za aplikacije prema fondovima Europske unije te programe koji podrazumijevaju jačanje menadžmenta u firmama, jer mnogi privrednici još uvijek ne shvataju ili ne razumiju takvu vrstu potrebe. Zbog toga, veoma je važno da provodimo ovakve vrste programa, kako bismo povećavali konkurentnost naših firmi na tržištu. Mi u općini Ilijaš nastojimo, bez obzira na zakonske nadležnosti koje imamo, da napravimo ambijent koji će povećati broj privrednih subjekata, a prije svega kroz poboljšanje komunalne i saobraćajne infrastukture. U tom smislu promovirana je nova industrijska zona Luka, mada imamo i neiskorištene kapacitete u starim zonama, prije svega u Željezari Ilijaš i jednim dijelom u industijskoj zoni Stari Ilijaš. U zadnjoj godini dana imamo trend porasta otvaranja novih kapaciteta, te zahtjeva za lokacijama u novoj industrijskoj zoni Luka. Kroz ovaj projekat preferiramo brzorastuća preduzeća, te se nadam da ćemo im na ovaj način pomoći i zainteresirati sve ostale kada je u pitanju ova vrsta pomoći, kako od Razvojne agencije, ali i lokalne zajednice koja kroz niz projekata pokušava da poboljša poslovni ambijent.“

U okviru cjelodnevne edukacije, koja je prije svega namijenjena privrednicima i uposlenicima malih i srednjih preduzeća te predstavnicima lokalnih vlasti, obrađeno je nekoliko veoma važnih tema iz oblasti biznisa. Predavači na okrugom stolu bili su referentni stručnjaci iz predmetne oblasti i predstavnici LespNet-A- Mreže poslovnih subjekata u BiH.

 
Potpisan Sporazum o sufinansiranju sa KJU za zaštićena područja

U cilju poboljšanja vodosnadbijevanja vodom za piće lokalnog stanovništva i posjetilaca Zaštićenog pejsaža "Bijambare", danas je u Kabinetu Općinskog načelnika potpisan Sporazum o sufinansiranju sanacije bazena  između Kantonalne javne ustanove za zaštićena prirodna područja i Općine Ilijaš. Sporazum je u ime Općine Ilijaš potpisao Općinski načelnik g. Akif Fazlić, a u ime KJU za zaštićena prirodna područja direktor g. Osman Delić.
Nacrtom Budžeta Općine Ilijaš za 2015. godinu planirana su sredstva za realizaciju ovog Projekta u ukupnom iznosu od 50.000,00 KM.
Ovim Sporazumom KJU za zaštićena prirodna područja, preuzima obavezu sufinansiranja ovog projekta sa  5.000,00 KM. Po riječima direktora KJU gospodina Osmana Delića ovo je simboličan iznos za ovako veliki projekat, te u narednoj godini planiraju izdvojiti više novca za realizaciju ovog projekta. Općina Ilijaš se obavezuje realizovati predmetni projekat putem Izvođača radova koji će biti izabran u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama BiH. Općina će obezbijediti i nadzor nad izvođenjem radova.
Finansiranjem ovog projekta značajno će se poboljšati vodosnadbijevanje vodom za piće lokalnog stanovništva i posjetilaca zaštićenog područja "Bijambare" što će doprinijeti daljem razvoju turizma na ovom području.

 
<< Početak < « 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

KONKURS za stipendiranje učenika i studenata sportista sa područja Općine Ilijaš za školsku-akademsku 2020-2021.godinu
 

 
 


 
 


 
 
ZAKLJUČAK
 
 
ODLUKA O USVAJANJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
 ODLUKA O PROVOĐENJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
IZMJENE I DOPUNE REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
URBANISTIČKO RJRŠENJE
 

 
ZAKLJUČAK
 
 
ODLUKA O USVAJANJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI II" ZA LOKALITET "1a"
 
 
 ODLUKA O PROVOĐENJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI II" ZA LOKALITET "1a"
 
 
IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA '' PODLUGOVI II '' – ZA LOKALITET ''1a''
 
 
URBANISTIČKO RJRŠENJE
 

 


 
Covid 19 - Brošura

 PRODUŽEN ROK ZA PRIJAVU

 
 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
 
ZAKLJUČAK
 
 
ZAKLJUČAK
 
 
 ODLUKA O USVAJANJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIČKA STANICA" ''
 
 
ODLUKA O PROVOĐENJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"
 
 
REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA" (skraćeni tekst)
 

REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"- URBANISTIČKO RJEŠENJE
 

 
ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE/SUFINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU-APLIKACIJE PROGRAMA IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

Program mjera i ušteda za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusom (Covid 19)
 

 
 
JAVNO SAOPĆENJE investitorima koji posjeduju važeće lokacijske informacije, urbanističke saglasnosti i naknadne urbanističke saglasnosti
 

 
 
Izvještaj o radu općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2019.godinu
 

 
 
Operativni plan općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2020.godinu
 

 

 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2020.godinu

Budžet općine ilijaš 2020
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas740
mod_vvisit_counterJuče1613
mod_vvisit_counterOva sedmica2353
mod_vvisit_counterOvaj mjesec52881