Vijesti
Općina Ilijaš dobila novčanu pomoć od Općine Centar

aidaVišečlana delegacija Općine Centar na čelu sa predsjedavajućim Općinskog vijeća g. Nedžadom Ajnadžićem danas je boravila u Općini Ilijaš. Razlog posjete je potpisivanje Protokole o realizaciji granta pod nazivom 'Pomoć drugim općinama za zaštitu i spašavanje od prirodnih i drugih nesreća – Pomoć Općini Ilijaš", za koje namjene je Općina Centar izdvojila 10.000,00 KM za sanaciju šteta nastalih tokom proterklih vremenskih nepogoda na području  Općine Ilijaš.

G. Nedžad Ajnadžić je  rekao da je: "Općinsko Vijeće Centar na vanrednoj sjednici, održanoj 20. maja 2014. godine, podržalo prijedlog načelnika Općine Centar g. Dževada Bećirevića da se iz budžeta Općine Centar izdvoji 500.000 KM za pomoć stanovništvu područja ugroženih poplavama i klizištima, najprije susjednoj Općini Vogošća ali i drugim bosanskohercegovačkim općinama, a da o raspodjeli tih sredstava odlučuje Kolegij Općinskog vijeća zajedno sa Općinskim štabom civilne zaštite.
Iz ovog granta Općini Ilijaš je pripalo 10.000,00 KM a u narednom period Općinu Ilijaš ćemo pomoći sa još 10.000,00 KM koristeći zakonsku mogućnost izdvajanja sredstva solidarnosti koja se odnose na naknadu štete u Općinama koje su pogođene prirodnim nepogodama, a sve u cilju unaprijeđenja civilne zaštite".

G. Mustafa Resić, Savjetnik načelnika Općine Centa,r je istakao "da općina Centar ima društvenu odgovornost pomagati manjim i nerazvijenijim lokalnim zajednicama".

Zahvaljujući se na podršci i razumijevanju,općinski načelnik g. Akif Fazlić nije krio zadovoljstvo što je i Općina Centar prepoznala potrebe područja pogođenim elementarnim nepogodama.
"Svaki vid pomoći Općini Ilijaš je dobro došao, a Općina Centar, kao ekonomski razvijena Općina već duži vremenski period solidariše sa manje razvijenim Općinama".


 

 
Upis na fakultete UNSA do 7.jula

U studijskoj 2014/2015. godini na fakultete i akademije Univerziteta u Sarajevu, odlukom Vlade Kantona Sarajevo, bit će upisano 6.027 studenata. Od ovog broja, studiranje za 2.708 studenata bit će finansirano sredstvima budžeta Kantona Sarajevo, a u okviru kojih će svoje mjesto za studiranje imati posebne kategorije studenata kojima je to pravo omogućio Zakon o dopunskim pravima boraca KS-a.

 
Počela isplata dječijih dodataka i naknada porodiljama

Ministarstvo za rad, socijalnu politku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo obavještava korisnike koji su ostvarili prava po osnovu zaštite porodica s djecom u KS da je danas počela isplata majskih novčanih naknada koje će se nastaviti sukcesivno isplaćivati svim općinskim službama ovog kantona.

 
11. juli -Dan žalosti

danzalostiVlada Federacije BiH je donijela odluku kojom se 11. juli 2014. godine - Dan sjećanja na genocid u Srebrenici, proglašava Danom žalosti u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Dan žalosti se obilježava obaveznim isticanjem zastave Bosne i Hercegovine na pola koplja, odnosno jarbola, na zgradama Vlade FBiH i institucija Federacije Bosne i Hercegovine.

Medijske kuće na teritoriji Federacije BiH, kao i organizatori kulturno-umjetničkih i sportskih manifestacija na teritoriji Federacije BiH, dužni su prilagoditi svoje programske sadržaje Danu žalosti.

Sjećanje na genocid, veliko poštovanje prema žrtvama genocida, kao i briga o njihovim porodicama velika je i stalna obaveza ove Vlade FBiH na čemu kontinuirano radi, rečeno je danas na 123. sjednici Vlade FBiH.

 
Uplaćene naknade korisnicima socijalne zaštite

Ministarstvo za rad, socijalnu politku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo obavještava korisnike socijalne zaštite u Kantonu Sarajevo da mogu podići svoje naknade sa tekućih računa u odabranim bankama. Resorno ministarstvo je za ovu namjenu uplatilo sredstva u iznosu od 1.132.290,00 KM, na ime naknada navedenim korisnicima za maj 2014. godine.

 
<< Početak < « 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
 
ZAKLJUČAK
 
 
ZAKLJUČAK
 
 
 ODLUKA O USVAJANJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIČKA STANICA" ''
 
 
ODLUKA O PROVOĐENJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"
 
 
REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA" (skraćeni tekst)
 

REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"- URBANISTIČKO RJEŠENJE
 

 
ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE/SUFINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU-APLIKACIJE PROGRAMA IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

Program mjera i ušteda za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusom (Covid 19)
 

 
 
JAVNO SAOPĆENJE investitorima koji posjeduju važeće lokacijske informacije, urbanističke saglasnosti i naknadne urbanističke saglasnosti
 

 
 
Izvještaj o radu općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2019.godinu
 

 
 
Operativni plan općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2020.godinu
 

 

 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2020.godinu

Budžet općine ilijaš 2020
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas2076
mod_vvisit_counterJuče3588
mod_vvisit_counterOva sedmica10855
mod_vvisit_counterOvaj mjesec10855