Vijesti
Riješeno pitanje prijevoza učenika u Starom Ilijašu

stari3U sklopu aktivnosti priprema za početak rada Osnovne škole „Stari Ilijaš“ održan je sastanak sa predstavnicima kompanije Centrotrans kako bi se riješilo pitanje prijevoza učenika, koji će od 01. septembra krenuti u ovu školu.

-Dogovoreno je da će školski autobusi djecu koja dolaze iz Misoče, Luke i Bioče dovoziti unutar školskog dvorišta zbog njihove sigurnosti. U narednom periodu, to će činiti i autobus koji djecu dovozi iz Malešića u Ilijaš, kazao nam je direktor OŠ „Stari Ilijaš“ Mahir Dević.

 Napominje da je u četvrtak, 28. avgusta održan roditeljski sastanak na kojem je bilo prisutno oko 500 učenika i roditelja koji su obišli prostorije i upoznali se sa uslovima u školi, kao i razredne starješine i sam raspored odjeljenja. Pozivaju se svi roditelji, koji iz bilo kojeg razloga, još nisu obišli školu da to urade i upoznaju se sa neophodnim informacijama za svoju djecu za nesmetan početak nove školske godine.

 Podsjećamo, otvorenje Škole je 01. septembra- prijem prvačića u 12 sati,a svečano otvorenje i program u 14 sati. Direktor Dević još je jednom pozvao sve roditelje i građane Ilijaša da prisustvuju ovom važnom događaju za naš grad.

 
Potpredsjednik Federacije BiH posjetio Ilijaš

posjetapudaricPotpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Svetozar Pudarić je u Ilijašu u crkvi Svetog Ilije prisustvovao obilježavanju pravoslavnog praznika Uspenja Presvete Bogorodice ili Veliku Gospojinu – kako se taj praznik naziva u narodu.
“Danas na dan Uspinjenja Bogorodičinog, došao sam da podlijelim radost ovog velikog praznika sa pravoslavnim vjernicima u Crkvi Svetog Ilije u Ilijašu. Smatram da je od ključne važnosti čuvati i njegovati tradicije vlastitog naroda, očuvati identitet svake sastavnice bosanskohercegovačkog društva, i to činiti na taj način da se one međusobno prožimaju, da zajedno žive i sarađuju i da tako ujedinjeni napredujemo dalje. Očuvanje pravoslavne zajednice, očuvanje i održanje Srba u Ilijašu je ustvari očuvanje i održanje Ilijaša kakav je uvijek bio. Bez ozbira na sve kroz šta smo prošli tokom užasnog rata, koji je praktično sve ljude u Ilijašu doveo u poziciju da, kad tad, jedan duži ili kraći period ne žive u svojim domovima i budu protjerani i prognani, da njihova imovina bude opljačkana a nažalost i mnogi ljudski životi izgubljeni, Ilijaš možemo obnoviti samo svi zajedno.sanjapudaric Shodno tome, došao sam da dam znak ovim ljudima ovdje da nisu sami, što vjerujem da i njihovi sugrađani svaki dan u direktnoj komunikaciji daju i da ovdje postoji budućnost i za srpsku zajednicu i za općinu Ilijaš i sve Ilijašane“, kazao je Pudarić u razgovoru za Radio Ilijaš.
Nakon posjete crkvi Svetog Ilije, potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Svetozar Pudarić u pratnji pomoćnice načelnika u Službi za društvene djelatnosti Sanje Zagorac-Jozić, posjetio je Osnovnu školu “Stari Ilijaš”, gdje se susreo sa direktorom škole Mahirom Devićem.
Direktor škole Mahir Dević upoznao je potpredsjednika Pudarića sa procesom izgradnje i opremanja objekta, te istakao važnost postojanja škole u Starom Ilijašu. Pudarić je obišao nekoliko školskih kabineta i zaključio da je objekat od velike važnosti za lokalnu zajednicu, a najviše za djecu i njihove roditelje.

Piše : Enisa Mešetović

 
Novi punktovi hitne pomoći u septembru

hitnaOtvaranje nova tri punkta 24-satne hitne pomoći u Ilijašu, Hadžićima i Vogošći, očekuje se polovinom sljedećeg mjeseca, prenosi bh. novinska agencija Patria. Rezultat je to realizacije projekta Zavoda zdravstvenog osiguranja na čelu sa direktorom Kenanom Crnkićem i Hitne pomoći sa direktoricom Senom Softić-Taljanović.

Direktor Zavoda Kenan Crnkić kazao je da je za ovu namjenu izdvojeno 700.000 KM što će omogućiti otvaranje tri nova punkta istovremeno.

 
INICIJATIVA O PROGLAŠVANJU DANA SJEĆANJA NA SVE NESTALE U BIH

U cilju spoznaje istine o sudbini svojih najmilijih, koji su nestali te obezbjeđivanja dostojnog ukopa žrtava, udruženja porodica nestalih sa područja Bosne i Hercegovine, među kojima je i Udruženje porodica nestalih općine Ilijaš, pokrenula su inicijativu za potpisivanje podrške porodicama nestalih, u kojoj zahtjevaju da se 30.08., koji je od strane Ujedinjenih nacija proglašen međunarodnim danom nestalih osoba, proglasi DANOM SJEĆANJA NA SVE NESTALE U BOSNI I HERCEGOVINI.

 
Održan tradicionalni turnir „Hasan Kovačević“ u Srednjem

policija-300x168Tradicionalni, šesnaesti po redu malonogometni Memorijalni turnir „Hasan Kovačević“ odigran je u Srednjem. Učešće je uzelo šest ekipa:  Policijska stanica Ilijaš, Caffe Antaliya Ilijaš, Veterani Vogošća, Caffe 126 Ilijaš, Palanka i domaćin Srednje. Nakon više od šest sati neprekidnog odigravanja utakmica po ligaškom sistemu, u finalu su se sastali Peta PU Ilijaš i Palanka. Policajci su bili bolji i slavili sa 2 : 0. U borbi za treće mjesto, Cafe Antaliya bila je bolja od Caffe 126 2 : 1. Tako će se pobjednički prelazni pehar naći u vitrinama PS Ilijaš, a manji pehar ostat će im u trajnom vlasništvu.
Dvostruku titulu ponio je Saudin Delija koji je bio najbolji igrač i najbolji strijelac turnira, a najbolji golman je Alen Kozić.

 
<< Početak < « 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
 
ZAKLJUČAK
 
 
ZAKLJUČAK
 
 
 ODLUKA O USVAJANJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIČKA STANICA" ''
 
 
ODLUKA O PROVOĐENJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"
 
 
REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA" (skraćeni tekst)
 

REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"- URBANISTIČKO RJEŠENJE
 

 
ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE/SUFINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU-APLIKACIJE PROGRAMA IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

Program mjera i ušteda za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusom (Covid 19)
 

 
 
JAVNO SAOPĆENJE investitorima koji posjeduju važeće lokacijske informacije, urbanističke saglasnosti i naknadne urbanističke saglasnosti
 

 
 
Izvještaj o radu općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2019.godinu
 

 
 
Operativni plan općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2020.godinu
 

 

 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2020.godinu

Budžet općine ilijaš 2020
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1874
mod_vvisit_counterJuče2334
mod_vvisit_counterOva sedmica7065
mod_vvisit_counterOvaj mjesec7065