Vijesti
Grupa od 10 volontera uspješno završila volonterski staž

volonteriJoš jedna grupa od 10 volontera uspješno je završila volonterski rad u Jedinstvenom organu uprave Općine Ilijaš. Riječ je o volonterima sa završenom VSS koji su volonterski rad počeli 09.12.2013. godine. Angažmanom stečenim tokom proteklih godinu dana u Općini Ilijaš stekli su pravo polaganja državnog ispita nakon čega će biti konkurentni na tržištu rada. Kako je rečeno na današnjem prijemu od strane Pomoćnice načelnika za opću upravu i lokalnu samoupravu g. Alme Imamović "volonteri su veoma uspješno obavili rad u Općini, te pokazali izuzetnu spremnost na usvajanje novih znanja i vještina. Vrata ove Općine i moje kancelarije su vam uvijek otvorena. Ovo iskustvo će vam poslužiti za čitav život i nadam se da ćete nositi lijepe uspomene. Želim vam puno zdravlja, sreće i uspjeha u budućem radu i životu".
Lijepim željama su se pridružili i Pomoćnica načelnika u Službi za društvene djelatnosti g. Sanja Zagorac – Jozić i Pomoćnik načelnika u Službi za boračko invalidsku zaštitu g. Nijaz Spahić.

Prema riječima volontera iskustvo će im biti od velike koristi, te se nadaju da će im pomoći pri pronalasku posla, jer su imali priliku naučiti kako funkcionira rad organa uprave, kancelarijsko poslovanje, rad sa strankama i drugi poslovi u nadležnosti organa uprave.
Općina Ilijaš već nekoliko godina provodi politiku pomoći mladim visokoobrazovanim ljudima, kako bi stekli prvo radno iskustvo i postali konkurentni na tržištu rada.

 
Općina Ilijaš podržala realizaciju projekta: Sanacija krova i poda fiskulturne sale

SALA1Općina Ilijaš je odobrila novčana sredstva u iznosu od 22.000,00 KM za JU Osnovnu školu "Srednje", a sredstva su namijenjena za sufinansiranje izvođenja radova na sanaciji krova fiskulturne sale u ukupnom iznosu od 8.646,00 KM i sanaciji podnih obloga fiskulturne sale u ukupnom iznosu od 13.354,00 KM.

Škola je godinama imala problema sa prokišnjavanjem krova fiskulturne sale, što je prouzrokovalo oštećenje podnih površina i otežavalo odvijanje nastavnog procesa iz tjelesnog odgoja.

Menadžment  JU OŠ "Srednje" je aplicirao na Javni poziv Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke Projektom za sanaciju krova i poda fiskulturne sale. Ukupna predračunska vrijednost izvođenja ovih radova  iznosila  je 43.521,36KM.
Projekat je prepoznat od strane Ministarstva  i odobrena su novčana sredstva u iznosu od 15.470,00 KM.
Udruženje "Obrazovanje gradi BiH" je također, prepoznalo ovaj Projekat i podržalo JU OŠ "Srednje" sa novčanim sredstvima u iznosu od 6.051,36 KM, što je sa sredstvima odobrenim od strane Općine Ilijaš omogućilo realizaciju ovog projekta.SALA2
Tako je uz pomoć Općine Ilijaš, Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke, Udruženja "Obrazovanje gradi BiH", u predviđenom roku saniran krov, a radovi na sanaciji poda su u završnoj fazi.
Izvođač radova na sanaciji krova bila je firma "VRAČO" d.o.o. Visoko, a radove na sanaciji poda izvodi firma "TTI" d.o.o. Sarajevo.

 
HKD NAPREDAK Ilijaš organizuje Božićni koncert

bozicni-koncert-2011Hrvatsko kulturno društvo NAPREDAK Ilijaš povodom Božićnih blagdana, dana 18.prosinca-decembra 2014. godine sa početkom u 17:30 sati u sali Kulturno-sportskog centra llijaš, organizira BOŽIĆNI koncert.                  

 Tijek programa:
-Prijem uzvanica i doček Djeda Mraza,
-Prigodan kulturno-zabavno-muzički program,
-Druženje najmlađih sa Djeda Mrazom,
-Prigodan domjenak za uzvanike i učesnike programa.

Pozivamo građane općine Ilijaš i šire da svojom naznočnošću uveličaju Božićni koncert.
Ulaz gratis-besplatan za sve građane-posjetioce.

 
Važni stonoteniski mečevi ovog vikenda

stnObavještavaju se ljubitelji stonog tenisa da se ovog vikenda nastavlja takmičenje u Premijer ligi BiH za seniore.
Ekipa STK “Hašim Spahić” u subotu 06. decembra sa početkom u 17 sati u sali OŠ “Stari Ilijaš” igra meč protiv STK “Vogošća”, a u nedjelju 07. decembra sa početkom u 11 sati u Sportskoj dvorani Ilijaš igra važan meč sa STK “Bosna”-Sarajevo, obavještavaju iz ilijaškog kluba.
Pozivaju se ljubitelji sporta da na ovim mečevima daju podršku našoj ekipi.

 
Potpisan Sporazum za dodjelu plastenika

U Kabinetu Općinskog načelnika potpisan je Sporazum za Projekat dodjela plastenika u Ilijašu između "Crkve Isusa Krista svetaca posljednjih dana u Bosni i Hercegovini (LDSC)", "Muslim Aid-a Bosna i Hercegovina (MAID)" i Općine Ilijaš.
Glavni cilj ovog Projekta je smanjenje siromaštva i pomoć ekonomskom oporavku u Općini Ilijaš, pomaganjem porodica u stanju socijalne potrebe u uspostavi održivog poljoprivrednog poduzetništva.
Projekat ima za cilj izabrati i provesti šestodnevnu obuku za 20 porodica, koje će biti izabrane na osnovu Javnog poziva, kako bi stekli vještine i znanja potrebna za poduzeća male plasteničke proizvodnje. Obuka će obuhvatati potrebne poljoprivredne i poslovne vještine u sklopu koje će odabrane porodice pripremiti kratak biznis plan kao dio finalnog testa.
Projektom će biti subvencionirana kupovina i dogovaranje instalacije startup paketa za svaku izabranu porodicu, što će uključivati 100 m2 plastenika sa sistemom za navodnjavanje i sadnicama za jedan proizvodni ciklus. Obaveza porodica će biti da pripreme teren i doprinosi troškovima njihovog startup paketa.
Trošak po jednom startup paketu iznosi 2.450,00 KM, od čega će Općina sufinansirati 40%, što iznosi 980,00 KM, LDSC 40% tj. 980,00 KM a odabrana porodica 20% što iznosi 490,00 KM.
U narednim danima bit će raspisan Javni poziv za dodjelu plastenika, kojim će biti detaljno uređeni uslovi za apliciranja, te će po završenom Javnom pozivu Općina i MAID odabrati korisnike koji ispunjavaju uslove, a nakon provedene obuke pratit će se napredak učesnika i pružati podrška i stručni savjeti u skladu sa potrebama. Obaveza učesnika će biti da sačinjavaju izvještaj o napretku i poteškoćama s kojim se susreću učesnici kao i prednosti i uticaj projekta na zajednicu, godišnje u periodu od tri godine.

 
<< Početak < « 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

 


 
Odluka o određivanju biračkih mjesta na području Općine Ilijaš
 

 
Covid 19 - Brošura

 PRODUŽEN ROK ZA PRIJAVU









 
 









PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
 
ZAKLJUČAK
 
 
ZAKLJUČAK
 
 
 ODLUKA O USVAJANJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIČKA STANICA" ''
 
 
ODLUKA O PROVOĐENJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"
 
 
REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA" (skraćeni tekst)
 

REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"- URBANISTIČKO RJEŠENJE
 

 
ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE/SUFINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU-APLIKACIJE PROGRAMA IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

Program mjera i ušteda za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusom (Covid 19)
 

 
 
JAVNO SAOPĆENJE investitorima koji posjeduju važeće lokacijske informacije, urbanističke saglasnosti i naknadne urbanističke saglasnosti
 

 
 
Izvještaj o radu općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2019.godinu
 

 
 
Operativni plan općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2020.godinu
 

 

 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2020.godinu

Budžet općine ilijaš 2020
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas2076
mod_vvisit_counterJuče2980
mod_vvisit_counterOva sedmica15866
mod_vvisit_counterOvaj mjesec61799