Vijesti
Toplane još neće pustiti grijanje

toplaneNaglo zahlađenje primoralo je veći broj građana koji se griju na plin ili drva da počnu zagrijavati svoje domove. Korisnici centralnog grijanja morat će još sačekati.

KJKP Toplane d.o.o. Sarajevo izvršile su u periodu od 15. do 19. septembra funkcionalne probe na sistemu centralnog grijanja kao i tehnička provjera cjelokupnog toplifikacionog sistema pred nastupajuću sezonu grijanja 2014/2015. Pogoni su spremni za početak grijanja, a redovno se prati kretanje temepratura zraka.

"Trenutno još nisu stečeni uvjeti koji su definisani Uredbom o opštim uslovima za proizvodnju, distribuciju i korištenje toplotne energije da bi se postrojenja Toplana Sarajevo stavila u pogon. U kontaktu smo sa Ministarstvom prostornog uređenja i zaštite okoliša KS koje je naše resorno ministarstvo i ukoliko uslovi eventualno budu stečeni mi ćemo zatražiti od njih saglasnost", poručili su  iz  Toplana .

Grijna sezona obično počinje kada prosječna temperatura zraka tri dana uzastopno bude 12 ili ispod 12 stepeni celzija, a najkasnije sredinom oktobra.

Iz Toplana ističu kako će korisnici centralnog grijanja biti pravovremeno obaviješteni o početku zagrijavanja i dnevnom režimu rada postrojenja.

 
Odluka o određivanju biračkih mjesta

izbori-2014Općinska izborna komisija Ilijaš donijela je Odluku o određivanju biračkih mjesta. Ovom Odlukom određuju se redovna biračka mjesta na području općine Ilijaš, te biračka mjesta za glasanje u odsustvu, određuje lokacija kao i nazivi biračkih mjesta za Opće izbore 2014. Cijelu Odluku možete pogledati i preuzeti s desne strane stranice.

 

 
Počela obuka kandidata za članstvo u biračkim odborima

obukakomisija-340x160Počela je obuka kandidata za članstvo u biračkim odborima  koje su predložili politički subjekti registrovani za predstojeće opće izbore na području općine Ilijaš. Od strane 39 političkih subjekata u Ibiračke odbore predloženo je ukupno 315 kandidata, koji će do samih izbora imati više predavanja, a potom i test znanja. Od predsjednika OIK Ilijaš, Velida Fazlića doznali smo da će ovi članovi biračkih odbora  biti raspoređeni na 28 stalnih biračkih mjesta, dva mobilna tima i jedan za glasanje u odsustvu. Obuka članova   započela je emitovanjem filma koji govori o samoj proceduri i toku izbornog procesa. Ukoliko se desi da neko od kandidatane  ne položi test ili odustane iz nekog drugog razloga, politički subjekt koji ga je predložio ima pravo na zamjenu.

 
Nastup naših atletičara na Međunarodnom atletskom mitingu

mitingČlanovi AK Ilijaš su učestvovali na Međunarodnom atletskom mitingu, koji je održan u Čitluku. Preko 200 takmičara iz 15 klubova   BiH i Hrvatske je uzelo učešće. Pogledajte plasman naših atletičara:

-Zerina Salihović -disciplina 300m I-mjesto u svojoj grupi IV-mjesto sveukupno.

- Mirnesa Prohić disciplina 60m III- mjesto u svojoj grupi

- Nejra Klapuh disciplina 60m IV-mjesto u svojoj grupi.

- Haris Alić disciplina Vortex V-mjesto

- Adela Kadrić disciplina 60m diskvalifikovana

- Midheta Bektić disciplina 60m II-mjesto u svojoj grupi

- Šejla Muminović disciplina 60m I-mjesto u svojoj grupi

-Ilhana Kapić disciplina 60m diskvalifikovana

 
Odličan nastup članova KK "Rašid Buća" u Čitluku

DSC 4956U subotu 20. septembra četiri takmičara KK"Rašid Buća"-Ilijaš nastupili su na Internacionalnom karate turniru „Dani berbe grožđa“ u Čitluku. Turnir je bio izbornog karaktera pa su se morali pojaviti svi reprezentativci, a pored takmičara iz BiH učestovale su ekipe iz : Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Austrije.
Prva u borilište je izašla Enela Šečić koja je imala četiri borbe i od toga dvije pobjedila, a izgubila za finale i kasnije za treće mjesto, javljaju iz KK „Rašid Buća“.
Poslije nje je nastupila naša juniorka Vahida Livoreka u kategoriji  -53 kg. i osvojila drugo mjesto. Ona je također imala četiri borbe i poražena je samo u finalu.
Treći je nastupao Adin Balta koji je zaustavljen u drugom krugu te je osvojio treće mjesto.
Sjajan nastup naših takmičara dovršila je Emina Brkić sa urađenih osam borbi. Ona je osvojila dvije medalje.

 
<< Početak < « 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
 
ZAKLJUČAK
 
 
ZAKLJUČAK
 
 
 ODLUKA O USVAJANJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIČKA STANICA" ''
 
 
ODLUKA O PROVOĐENJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"
 
 
REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA" (skraćeni tekst)
 

REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"- URBANISTIČKO RJEŠENJE
 

 
ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE/SUFINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU-APLIKACIJE PROGRAMA IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

Program mjera i ušteda za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusom (Covid 19)
 

 
 
JAVNO SAOPĆENJE investitorima koji posjeduju važeće lokacijske informacije, urbanističke saglasnosti i naknadne urbanističke saglasnosti
 

 
 
Izvještaj o radu općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2019.godinu
 

 
 
Operativni plan općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2020.godinu
 

 

 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2020.godinu

Budžet općine ilijaš 2020
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas2590
mod_vvisit_counterJuče2334
mod_vvisit_counterOva sedmica7781
mod_vvisit_counterOvaj mjesec7781