• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Javni poziv za prikupljanje prijava za davanje na korištenje poljoprivrednog zemljišta Ispis Email
Autor web admin   
Srijeda, 01 Tra 2020 00:00
 
 
 Javni poziv za prikupljanje prijava za davanje na korištenje poljoprivrednog zemljišta

alt 

 

 

 
 
Aktivnosti Crvenog križa Ilijaš Ispis Email
Autor Nermina Lemezan   
Petak, 27 Ožu 2020 11:20

thumbnail IMG 20200327 121716U toku vanredne situacije nastale zbog koronavirusa Crveni križ Ilijaš je objavio broj telefona (033/400-518) na koji građani općine Ilijaš, za koje je nastupila zabrana kretanja, mogu zvati kako bi ih posjetili volonteri i za njih obavili nabavku namirnica i lijekova.

Do sada su volonteri Crvenog križa Ilijaš registrovali 51 poziv i reagovali gdje je to bilo potrebno, odnosno obavili kupovinu potrebnih namirnica i lijekova.

U toku je priprema socijalnog programa Kriznog štaba u kojem učestvuje i CK Ilijaš.

Naredne aktivnosti će se pripremati i realizovati prema potrebama građana općine Ilijaš i realnih mogućnosti ove organizacije.

 
“Socijalni program” Općine Ilijaš za 2020 godinu Ispis Email
Autor Nermina Lemezan   
Petak, 27 Ožu 2020 11:05

opcina ilijas 253765467898765I ove godine iz Budžeta Općine Ilijaš realizuje se projekat “Socijalni program”, na način da će u periodu od marta do decembra tekuće godine, 30 porodica/lica sa područja općine Ilijaš koje su u stanju socio-ekonomske potrebe biti obuhvaćeno ovim vidom pomoći.

Za ovu namjenu u Budžetu je planirano 30.000 KM, koje se realizuju na osnovu provedbenih akata Općinskog vijeća i općinskog načelnika kojima je regulisana ova materija.

Prijedlog korisnika utvrđuju Savjeti mjesnih zajednica naše općine u saradnji sa nadležnim službama i ovim programom obuhvaćeno je 30 korisnika – porodica kojima će mjesečno u narednih 10 mjeseci biti isplaćeno po 100 KM.

 
Četvrta sjednica Štaba civilne zaštite Općine Ilijaš Ispis Email
Autor Nermina Lemezan   
Četvrtak, 26 Ožu 2020 16:43

sjednica staba civilne zastite opcine ilijasŠtab civilne zaštite Općine Ilija, na današnjoj sjednici užeg saziva preduzeo je sljedeće preventivne aktivnosti i mjere vezano za pojavu koronavirusa (COVID-19):

- Zadužuju se Crveni križ i Služba za opću upravu, BiZ i socijalnu zaštitu Općine Ilijaš da pripreme podatke, u vezi sa socijalno ugroženim kategorijama stanovništva, te predlože program socijalnih mjera;

- Općina Ilijaš daje putničko vozilo na korištenje Službi za civilnu zaštitu u svrhu dostave hrane i lijekova osobama starijim od 65 godina koji žive sami i ne smiju se kretati shodno Naredbi KŠ CZ;

- Općina Ilijaš prekida vanredne nabavke sredstava za preventivno djelovanje putem direktnog sporazuma. Sva potrebna sredstva planirat će se putem javnih nabavki;

- Firma "Mujanović" d.o.o. Sarajevo će za 50 lica donirati litar mlijeka i 0,5 kilograma sira koji će se dijeliti dva puta sedmično korisnicima javne kuhinje. Za provedbu ove donacije zadužuje se Služba CZ i Crveni križ.

 
Pranje i dezinfekcija ulica i javnih površina na području općine Ilijaš Ispis Email
Autor Nermina Lemezan   
Četvrtak, 26 Ožu 2020 12:11

mz mrakovo 1111Jedna od mjera koje je izdao štab civilne zaštite Općine Ilijaš zbog opasnosti od širenja koronavirusa je preventivno čišćenje i pranje ulica i javnih površina na području općine Ilijaš.

Ovu mjeru koordinirano izvršavaju JKP "Vodostan" i KJKP "Rad" - radna jedinica Ilijaš. Sve frekventne javne površine oprane su, a potom i dezinfikovane.

Do sada je „Vodostan“ završio sapiranje i dezinfekciju gradskog šetališta, trga Alije Izetbegovića, ulica Bogumilska, Ivana Franje Jukića, Hašima Spahića, Kakanjska, Omladinska, Banovac, parking prostor ispred tržnog centra Bingo, prostor ispred gradske džamije u Ilijašu, potez od Alića rampe do gradskog stadiona, mz srednje pranje ulicapotez od Alića rampe kroz Željezaru, IZ Željezara, ulica Bosanski put - potez od Alića rampe do benziske pumpe Tranzit, ulica Bosanki put - pozet od Alića rampe do mosta na Gnionici, ulica Moševićka, ulica Žrtava genocida u Srebrenici, Polomska ulica, te naselja Lješevo do Perzijsko – bosankog koledža, Mrakovo, Salkanov Han, Popovići, Mlini i Donja Misoča.

Radna jednica KJKP „Rad“ jutros je završila pranje i dezinfekciju u MZ Srednje.

Kao preventivnu mjeru sprečavanja pojave i širenja koronavirusa i dalje će se vršiti pojačane aktivnosti na čišćenju i pranju javnih površina.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Izrada Strategije
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
 
Javni poziv za prikupljanje prijava za davanjena koristenje poljoprivrednog zemljišta
 

 
 
JAVNI POZIV
za saćinjavanje preliminarne liste poljoprivrednih proizvođača koji će obavljati proljetnu sjetvu na području općine Ilijaš
 

 
 
JAVNO SAOPĆENJE investitorima koji posjeduju važeće lokacijske informacije, urbanističke saglasnosti i naknadne urbanističke saglasnosti
 

 
 
 
Izvještaj o radu općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2019.godinu
 

 
 
Operativni plan općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2020.godinu
 

 
 Nacrt Regulacionog plana "Apartmansko naselje Ljubnići - QTR-BS" Ilijaš
 

 
 
 
 
 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2020.godinu

Budžet općine ilijaš 2020
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas648
mod_vvisit_counterJuče1082
mod_vvisit_counterOva sedmica6378
mod_vvisit_counterOvaj mjesec3941