• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Potpisan Ugovor za izgradnju sportske plohe u Dragoradima u vrijednosti 99.000 KM Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Petak, 05 Srp 2019 11:26

received 362570927730274U kabinetu općinskog potpisan je Ugovor o izvođenju radova na izgradnji sportske plohe u Dragoradima između Općine Ilijaš i firme "Sela" d.o.o. Sarajevo.

Vrijednost ugovora je 98.996,28 KM. Izvođač radova je najavio da će se sa radovima početi do kraja naredne sedmice.

"Sa velikim zadovoljstvom potpisujem ugovor sa Općinom Ilijaš. Riječ je o izgradnji igrališta, koje obuhvata zemljene radove, tamponiranje, asfaltne radove, postavljanje mobilijara za mali nogomet i košarku, te naposlijetku ogradu visine četiri metra. Sa radovima počinjemo do kraja naredne sedmice. Rok za završetak radova je 45 dana i sa sigurnošću tvrdim biće ispoštovan", rekao je Sead Tutić, direktor firme "Sela".

Potpisivanju je prisustvovao i predjesnik Savjeta MZ Dragoradi Denis Dilberović, koji je kazao kako će nova ploha najviše značiti učenicima područne škole u Dragoradima.

"Želim se zahvaliti općinskom načelniku na konačnoj realizaciji ovog projekta. Za stanovnike, mlade i djecu MZ Dragoradi ovo je značajan projekat, jer slična infrastuktura ne postoji na području ove mjesne zajednice. Sportska ploha nalazi se tik uz područnu školu koja nema fiskulturnu salu. Izgradnjom plohe omogućit će se učenicima da časove fizičke kulture obavljaju vani u periodu kada received 2403622523252122vremeski uslovi budu povoljni", rekao je Dilberović.

Pomoćnica načelnika u službi za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica Sanja Zagorac – Jozić kazala je da je Općina prethodno imala izrađen revidovani projekat velikog rukometnog igrališta dimenzija 40x20 metara. Međutim, njegovo izvođenje je prevazilazilo finansijske mogućnosti.

"Odlučili smo se racionalizovati dimenzije i dobiti košarkaško igralište, koje će također omogućiti bavljenje i malim nogometom i odbojkom. Projekat predviđa kompletan savremeni mobilijar za mali nogomet i košarku, koji u potpunosti zadovoljava sigurnosne standarde. Riječ je o bezbjedonosnim koševima i golovima u skladu sa europskim standardima. Zaista mi je zadovoljstvo da će građani MZ Dragoradi, a naročito učenici područne škole dobiti prvi sportski objekat na području ove mjesne zajednice", kazala je Zagorac – Jozić.

 
Javni poziv za mlade osobe sa područja Kantona Sarajevo Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Petak, 05 Srp 2019 06:11

 

iit-allows-startups-to-participate-in-placement-drive-1024x640U saradnji sa UNDP-ovim projektom „Boljom upravom do bržeg ekonomskog rasta“ (EGG) i uz učešće Javne ustanove Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo, Ministarstvo privrede KS raspisuje javni poziv za učešće u aktivnostima grant sheme „Razvoj preduzetništva i podrška pokretanju novih startup kompanija na području Kantona Sarajevo“. Projekat EGG će sufinansirati grant shemu sa iznosom od 150,000.00 KM i ovim sredstvima će biti pokriveni troškovi specijalističkog trening programa kao i mentoringa uspješnih polaznika u trajanju od 12 mjeseci.

Shodno pravilima i procedurama UNDP-a, projekt EGG će izvršiti selekciju i odabir pružaoca usluga specijalističkog trening programa i mentoringa putem javnog tendera. Ministarstvo privrede KS će sufinansirati grant shemu sa 850.000,00 KM i ta sredstva će isključivo biti utrošena na dodjelu bespovratnih sredstava uspješnim polaznicima trening programa.

JU Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo će istovremeno obezbijediti podršku odabranim korisnicima za sufinansiranje dijela troškova obaveznih doprinosa na plate tokom prve godine poslovanja u iznosu od 600.00 KM za svaki mjesec poslovanja (cca. 7.200,00 KM na godišnjem nivou po jednom podržanom korisniku), odnosno kumulativno cca. 396.000,00 KM za planiranih 55 korisnika tokom prve godine poslovanja.

Ovim javnim pozivom su obuhvaćene mlade osobe starosti do 35 godina, sa područja Kantona Sarajevo (općina Centar Sarajevo, Hadžići, Ilijaš, Ilidža, Novi Grad Sarajevo, Novo Sarajevo, Stari Grad Sarajevo, Trnovo FBIH i Vogošća).

Planirani program podrške uključuje: 1. Specijalistički višednevni preduzetnički trening program (za cca. 80 polaznika); 2. Bespovratnu finansijsku podršku za realizaciju cca. 55 najbolje ocijenjenih biznis planova, uz maksimalni iznos podrške po jednom biznis planu u iznosu od 15.000,00 KM; 3. Mogućnost da odabrani korisnici programa sa JU Zavod za zapošljavanje Kantona Sarajevo potpišu prateće ugovore o sufinansiranju troškova obaveznih doprinosa na plate tokom prve godine poslovanja; 4. Mentorsku podršku i praćenje tokom prve godine poslovanja.

Krajnji rok za podnošenje prijava je srijeda, 07. august 2019. godine do 17:00 sati.

Prijave moraju biti dostavljene preporučenom poštom, kurirskom poštom ili lično na adresu:

Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), Projekt „Boljom upravom do bržeg ekonomskog rasta“ (EGG) UN HOUSE Zmaja od Bosne bb 71 000 Sarajevo.

Po isteku roka za dostavljanje prijava, otvaranje prijava i izbor korisnika bit će izvršeni u zgradi Vlade KS, od strane nadležne stručne Komisije za odabir.

Sve prijave koje se dostavljaju po osnovu ovog javnog poziva moraju biti predane u zatvorenoj koverti naslovljene na „PROJEKT EGG – PRIJAVA NA JAVNI POZIV U OKVIRU GRANT SHEME „RAZVOJ PREDUZETNIŠTVA I PODRŠKA POKRETANJU NOVIH STARTUP KOMPANIJA NA PODRUČJU KANTONA SARAJEVO“.

Sva dodatna pitanja u vezi ovog poziva se mogu dostaviti putem elektronske pošte, najkasnije u roku od 7 dana prije isteka roka za podnošenje prijava, sa jasno naznačenim imenom poziva u predmetu poruke i to na sljedeću e-mail adresu: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript .

 
Obavijest o obustavi saobraćaja u IZ Željezara Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Četvrtak, 04 Srp 2019 07:35

obustava-saobracajaDanas, 04.07.2019. godine, u periodu od 7:00 do 17:00 sati uvodi se totalna obustava saobraćaja za sva motorna vozila u toku izvođenja radova na izgradnji putne komunikacije kroz Industrijsku zonu "Željezara" Ilijaš na dionici od pružnog prelaza do raskrsnice za firmu SCHIEDEL" d.o.o. Ilijaš

Izvođač radova, firma "Halilović" d.o.o. Ilijaš postavit će odgovarajuću saobraćajnu signalizaciju na dionici gdje se izovde radovi.

 

 

 

 
Za regulaciju riječnih korita i zaštitu od poplava na području općine Ilijaš izdvojeno 290.000 KM Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Srijeda, 03 Srp 2019 13:20

 

potpisivanje sporazuma fazlic basic hulusicNačelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić, ministar privrede Kantona Sarajevo Haris Bašić i direktor Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo Mirza Hulusić potpisali su Sporazum o sufinansiranju projekata regulacije riječnih korita na području općine Ilijaš.

Sporazumom je planirana realizacija tri projekta u toku 2019. godine.

Prvi projekat je regulacija rijeke Misoče u naselju Donja Misoča, za koji će Ministarstvo privrede osigurati 150.000,00 KM, a preostala novčana sredstva obezbijedit će Općina Ilijaš iz svog Budžeta.

Drugi projekat je regulacija rijeke Misoče iznad vodozahvata gradskog vodovoda. Ministarstvo će sufinansirati 100.000,00 KM, preostala novčana sredstva do ugovorenog iznosa osigurat će Općina Ilijaš.

Treći projekat su hitne intervencije na vodotocima II kategorije (Stavinja, Gnijonica, Rača, Misoča, Mačkovac, Kiselica, Povoća, Sokolina i Ljubina) za koji je izdvojeno 40.000,00 KM.

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo tako je izdvojilo ukupno 290.000,00 KM za sufinansiranje riječnih korita i zaštitu od poplava na području općine Ilijaš za ovu godinu, a na osnovu "Programa utroška finansijskih sredstava za regulaciju riječnih korita i zaštitu od poplava, vodosnabdijevanja i odvodnju voda" koju je usvojila Vlada Kantona Sarajevo.

Nadzor nad izvođenjem radova provodit će Zavod za izgradnju KS, dok će resorno ministarstvo pratiti realizaciju ovih projekata na terenu.

 
Obilježen Dan 126. Ilijaške brigade Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Utorak, 02 Srp 2019 12:33

 

126 ilijaska brigada naslovnaPolaganjem cvijeća na Centralnom spomen obilježju u Ilijašu  nastavljeno je obilježavanje Dana 126. brigade, koje je počelo prije nekoliko dana obilaskom mezarja i groblja gdje su ukopani borci ove brigade. Nakon toga upriličena je akademija na kojoj je bilo riječi  o njenom ratnom putu.  
Organizator je Udruženje boraca 126. brigade koje baštini i čuva tradiciju ove jedinice koja je u toku agresije na Republiku BiH, dala svoj puni doprinos prilikom odbrane BiH, njenih stanovnika, tekovina civilizacije i ljudskog dostojanstva.  

U svojstvu domaćina obratio  se predsjednik UO Udruženje boraca 126. brigade Bego Durić koji je nešto više kazao o samom udruženju, te naglasio da im je cilj zapisati i ovjekovječiti ratni put ove brigade.

O ratnom putu 126. brigade govorio je i  njen prvi komandant, Enes Durak.

- 126. brigada je formirana iz jedinica koje su prije toga sačinjavale opštinski štab odbrane Ilijaš. Pvi komanadant ilijašanima bio je Hašim Spahić koji treba da nam bude ponos. Opštinski štab Ilijaš je imao razuđenu zonu odgovornosti koju je 126. brigada naslijedila. Niko nije imao takvu zonu odgovornosti, bilo je veoma teško komandovati i komunicirati u takvim uslovima. U nekim momentima smo preživljavali na dva obroka. Valjalo je sačuvati svoj narod gladnog stomaka. Ponosni smo na ono što smo radili i uradili. Da nije bilo združenih jedinica ne bi bilo nas, jer bilo je naumljeno da nestane jedan narod. Imaju moje obećenje Bosne je bilo i Bosne će biti, kazao je Durak u svom obraćanju. 

126 ilijaska brigada akif fazlicObilježavanje godišnjice 126. brigade poklapa se sa početkom manifestacije kulture, sporta, trgovine i zabave „Ilijaški dani“ i samim tim postala je na neki način njen dio. Općina Ilijaš je pokrovitelj cijele manifestacije, a prisutnima se obratio i načelnik općine Akif Fazlić koji je uputio čestitke  svim pripadnicima.

- Ovom danu moramo posvetiti mnogo više pažnje sa bilo kog aspekta. Općina Ilijaš je opredijeljena da prenosi na mlade ljude šta se dešavalo, od pisanja knjiga, snimanja filmova, pa sve do osposobljavanja Spomen sobe. Ovaj dan treba da nam bude ponos, poručio je Fazlić.

Prisutnima se obratio Osman Smajlović, u ime Ministarstva za boračka pitanja KS i zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Mahir Dević.

- Čestitam Dan brigade svim pripadnicima i ljudima koji su nosili teško breme. Hoću da upozorim Bošnjake da moramo biti svjesni projekta koji je na sceni, a to je historijski revizionizam koji se ogleda kroz sve institucije, prije svega sudove i tužilaštva. Svjedoci smo da još uvijek tražimo nestale i da se našim komandantima sudi za legalnu i legitimnu vojnu akciju. Bojim se da ulazimo u situaciju  da će nas biti strah reči da se desio genocid u Srebrenici, da je u Ilijašu pobijeno toliko ljudi i slično. Želim da se zahvalim svim pripadnicima koji su nas branili i odbranili, kazao je Dević.

Tokom ove akademije, u pozadini  se mogao vidjeti slajd ratnih fotografija čiji smo autori najvećim dijelom Šerif Ćatić i Semir Spahić, te rahmetli Jasmin Smajlović.

Izvor: radiopilijas.ba

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
PRISTUP INFORMACIJAMA
 

 
 
 
 
 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2019.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2019
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas742
mod_vvisit_counterJuče2152
mod_vvisit_counterOva sedmica9145
mod_vvisit_counterOvaj mjesec45470