• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Predstavnici zaštićenih područja iz regiona u posjeti Zaštićenom pejzažu Bijambare Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Petak, 05 Ruj 2014 05:50

krvavacZaštićena prirodna područja Kantona Sarajevo Bijambare i Vrelo Bosne ove su sedmice u centru zanimanja zaštitara prirode iz cijeloga regiona. Radi se o projektu pod nazivom “Parkovi Dinarskog luka“, koji provodi jedna od najvećih i najuglednijih svjetskih nezavisnih organzacija za zaštitu prirode – WWF. Kroz ovaj projekat, oko 20 predstavnika zaštićenih područja iz šest susjednih zemalja, posjetit će parkove  Bosne i Hercegovine s ciljem upoznavanja sa sistemom zaštite i upravljanja zaštićenim područjima u našoj državi.
Povodom toga, jučer je u Informativno-edukativnom centru na Bijambarima organizovana pres konferencija, koja je za cilj imala promociju zaštićenih prirodnih područja Kantona Sarajevo, sa posebnim osvrtom na Zaštićeni pejzaž “Bijambare“. bijambareobilazak Događaju su prisustvovali : pomoćnica ministra za zaštitu okoliša u Ministarstvu prostorno uređenje i okoliš Kantona Sarajevo Zijada Krvavac, šef odsjeka za biološku i krajobraznu raznolikost Federalnog ministarstva okoliša i turizma Zineta Mujaković, direkor Javne ustanove za zaštićena područja Kantona Sarajevo Osman Delić, nacionalni koordinator DAP-projekta za BiH Stjepan Matić, voditelj WWF-ovog projekta Leon Kebe, te predstavnici zaštićenih područja iz šest susjednih zemalja.

Opširnije...
 
Sanacija putne infrastrukture u MZ Luka Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Četvrtak, 04 Ruj 2014 11:14

lukaNačelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić, pomoćnica načelnika za prostorno uređenje i stambeno komunalne poslove Meliha Avdibegović, predsjednik Savjeta MZ Luka Elmin Brkić i član Savjeta Muhamed Handžić prošle sedmice obišli su naselja Luka, Bioča i Ribarići. Razlog obilaska je u vezi sa projektima rekonstrukcije i sanacije putne infrastrukture.

U naselju Bioča urađena je sanacija dva makadamska puta koji su stradali u majskim poplavama. U Ribarićima su asfaltirane dvije dionice puta, a u naselju Donja Luka u pripremi su dvije dionice koje će se asfaltirati.

Načelnik i Savjet MZ Luka dogovorili su sanaciju makadamskih puteva u reonu naselja Bioča,  za koje će Općina izdvojiti finansijska sredstva. Općina Ilijaš je do sada uložila preko 100.000 KM u rekonstrukciju i sanaciju puteva u MZ Luka.

Piše : Nermina Avdukić

 
Održana tribina "Povijest nekropola stećaka Srednje Bosne sa osvrtom na područje općine Ilijaš" Ispis Email
Autor Aida Muratović   
Četvrtak, 04 Ruj 2014 06:39

lovrenovic1 Hrvatsko kulturno društvo NAPREDAK Ilijaš  u suorganizaciji sa Općinom Ilijaš održalo je Javnu tribinu o temi: “Povijest-historija nekropola stećaka Srednje Bosne sa osvrtom na područje općine Ilijaš“ (Nekropola stećaka kneza Batića u Kopišićima).

Na tribini je govorio ugledni doktor  Dubravko Lovrenović, redovni profesor Filozofskog fakulteta u Sarajevu. Pitali smo ga da li postoji šansa da se stećci u Kopošićima uvedu na UNESCOV-u listu .

-U ovom trenutku koji se tiče nominacije stećaka još uvijek nema šansi, ali nekropola u Kopošćima predstavlja jednu od najvrijednijih , ne samo općine Ilijaš, nego i cijele BiH. Stećci, kao složeni kulturni fenomen,j oš uvijek nisu istraženi do kraja, jer arheološka istraživanja daleko zaostaju. Uspostavljanje institucije koja bi se trebala specijalizirano baviti istraživanjem stećaka je prvo što bi ova zemlja trebala uraditi-kazao je prof Lovrenović.

Opširnije...
 
Odgođen obilazak nekropole u Kopošićima Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Srijeda, 03 Ruj 2014 11:02

Iz Općine Ilijaš obavještavaju da je odgođen odlazak na lokalitet nekropole kneza Batića u Kopšićima, zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta. HKD Napredak i Općina Ilijaš planiraju organizovati posjetu nekropoli sredinom septembra.

Hrvatsko kulturno društvo NAPREDAK Ilijaš u suorganizaciji sa Općinom Ilijaš organizuje danas JAVNU TRIBINU na temu : “Povijest-historija nekropola stećaka Srednje Bosne sa osvrtom na područje općine Ilijaš“ (Nekropola stećaka kneza Batića u Kopišićima) u kino sali Ilijaš sa početkom u 15 sati i 30 minuta.

Opširnije...
 
Sanacija Spomen česme u Sovrlama Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Srijeda, 03 Ruj 2014 07:19

spomeniksovrlePlanom i programom Općinskog načelnika, kao i Budžetom Općine Ilijaš za 2014. godinu , između ostalih projekata, planirana je i sanacija Spomen česme u Sovrlama, koja je izgrađena kao pomen na period NOR-a 1941.-1945. godine.

-Usljed devastacije, što uzrokovane vremenskim prilikama, što ljudskim nemarom, ovaj spomenik je u velikoj mjeri oštećen, javljaju iz Općine Ilijaš.

Nakon provedene procedure, načelnik Općine Ilijaš gospodin Akif Fazlić sklopio je ugovor o izvođenju radova na sanaciji Spomen česme i uređenju okolne infrastrukture sa izvođačem radova „Grbo“ doo iz Podlugova.

Ugovorena cijena izvođenja radova je 5.553,93 KM, a cjelokupna sredstva bit će realizovana iz Budžeta Općine Ilijaš, stoji u informaciji   Službe za boračko-invalidsku zaštitu, socijalnu zaštitu i raseljena lica Općine Ilijaš.

 
<< Početak < « 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Izrada Strategije
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

 


 
Odluka o određivanju biračkih mjesta na području Općine Ilijaš
 

 
Covid 19 - Brošura

 PRODUŽEN ROK ZA PRIJAVU

 
 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
 
ZAKLJUČAK
 
 
ZAKLJUČAK
 
 
 ODLUKA O USVAJANJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIČKA STANICA" ''
 
 
ODLUKA O PROVOĐENJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"
 
 
REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA" (skraćeni tekst)
 

REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"- URBANISTIČKO RJEŠENJE
 

 
ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE/SUFINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU-APLIKACIJE PROGRAMA IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

Program mjera i ušteda za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusom (Covid 19)
 

 
 
JAVNO SAOPĆENJE investitorima koji posjeduju važeće lokacijske informacije, urbanističke saglasnosti i naknadne urbanističke saglasnosti
 

 
 
Izvještaj o radu općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2019.godinu
 

 
 
Operativni plan općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2020.godinu
 

 

 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2020.godinu

Budžet općine ilijaš 2020
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas123
mod_vvisit_counterJuče3170
mod_vvisit_counterOva sedmica8234
mod_vvisit_counterOvaj mjesec54167