• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Općina Ilijaš i KS osigurali sredstva za izgradnju fiskulturne sale u SŠC „Nedžad Ibrišimović“ Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Srijeda, 19 Ruj 2018 12:33

potpisivanje sporazuma fazlic kazazovic hulusic 1Sporazum o sufinansiranju izgradnje sale za tjelesni odgoj u Srednjoškolskom centru “Nedžad Ibrišimović” u Ilijašu, kao i obavljanju stručnog nadzora nad izgradnjom, potpisao je danas načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić sa ministrom za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Elvirom Kazazovićem i direktorom Zavoda za izgradnju KS Mirzom Hulusićem.

Potpisivanju su prisustvovali Sanja Zagorac – Jozić pomoćnica načelnika u Službi za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica i Aziz Fazlić pomoćnik načelnika u Službi za saobraćaj, stambeno – komunalne poslove i građenje.

Kako je precizirano, za izgradnju školske sale Vlada Kantona Sarajevo je, putem resornog ministarstva, osigurala 500.000 KM iz Budžeta za ovu godinu, dok će Općina Ilijaš osigurati nedostajuća sredstva za realizaciju projekta nakon provedene procedure javne nabavke i potpisivanja ugovora sa odabranim izvođačem radova.

Prema riječima načelnika Fazlića, uz sredstva koja je osigurala Vlada KS, Općina će uložiti dodatnih oko 250.000 KM za realizaciju navedenog projekta.

“Pripreme za gradnju su u toku i nadamo se da će kraja ove školske godine dvorana biti izgrađena”, rekao je načelnik Fazlić. Na području općine Ilijaš trenutno se izvode četiri infrastrukturna projekta na obrazovnim ustanovama kojima se nastoje osigurati bolji uslovi za učenike. Riječ je o projektima energetske efikasnosti na tri objekta škola kao i izgradnji fiskulturne sale u OŠ “Hašim Spahić”", naglasio je načelnik Fazlić ovom prilikom.

Direktor Srednjoškolskog centra "Nedžad Ibrišimovic" Amir Džafo ističe kako učenike i uposlene raduje činjenica da će konačno dobiti salu koja zadovoljava predviđene standarde.

"Srednjoškolski centar ,,Nedžad Ibrišimović'' Ilijaš već dugi niz godina izvodi nastavu tjelesnog odgoja u staroj neuslovnoj sali pa nas veoma raduje činjenica da ćemo konačno dobiti salu koja zadovoljava predviđene standarde.

Ovom prilikom bih se zahvalio općinskom načelniku koji je još jednom prepoznao potrebe srednjoškolskog obrazovanja u našem gradu i nakon podrške uvođenju informatičkog smjera u gimnaziji, opremanju potpisivanje sporazuma fazlic kazazovic hulusic 2kabineta za informatiku, podrške na izgradnji lifta, obnavljanju dotrajalog sistema grijanja, opremanju multimedijalne sale, svojim zalaganjem obezbijedio mogućnost za izgradnju nove sale za sport i tjelesni odgoj u našoj školi.

Nadam se da će ova sala biti na raspolaganju svim građanima Ilijaša, a posebno mladima i doprinijeti razvoju sporta i fizičke kulture u našem gradu, kao i da će se uspješna saradnja Općine Ilijaš i Srednjoškolskog centra ,,Nedžad Ibrišiimović'' Ilijaš nastaviti i u budućnosti, na obostrano zadovoljstvo a za dobrobit svih građana", rekao direktor Džafo.

Ovo je jedan u nizu infrastrukturnih projekata na objektima škola u Kantonu Sarajevo koji će se realizirati zahvaljujući sredstvima koje je osigurala Vlada KS kroz kapitalne investicije.

"Izgrađene su mnoge nove škole, sanirani brojni školski objekti kroz projekt energetske efikasnosti, a radimo i na tome da se promijeni infrastruktura sportskih sala u školama koje su značajno ili djelomično devastirane i koje je neophodno prilagoditi novim standardima i normativima”, kazao je ministar Kazazović.

Stručni nadzor nad izvođenjem radova izgradnje fiskulturne sale u SC "Nedžad Ibrišimović" vršit će Zavod za izgradnju KS koji će, po riječima direktora Hulusića, također asistirati u pripremi projektne dokumentacije.

 
Fondacija Hastor dodijelila stipendije za 26 ilijaških učenika Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Utorak, 18 Ruj 2018 11:51

stipendije hastorNeprofitna organizacija Fondacija Hastor, koja se bavi stipendiranjem učenika i studenata s područja cijele Bosne i Hercegovine, potpisala je ugovore o stipendiranju sa 26 ilijaških učenika u sali Općinskog vijeća u Ilijašu.

Sedam srednjoškolaca i 19 učenika osnovnih škola primat će stipendiju narednih 12 mjeseci, a učenicima koji poprave školski uspjeh dodjeljuje se i bonus stipendija.

Visina mjesečne stipendije za osnovce je 100 KM, a za srednjoškolce 150 KM. Prilikom dodjele stipendija posebno se gleda socijalni i ekonomski status, potom školski uspjeh učenika, dok su u fokusu i njihove volonterske aktivnosti, kojima se mogu baviti u Fondaciji.

Današnjem potpisivanju ugovora prisustvovao je i načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić koji se zahvalnio Fondaciji Hastor koja, kako je rekao, već duži niz godina pomaže školovanje ilijaških učenika.

"Također, koristim priliku da se zahvalim i čestitam i direktorima škola, koji aktivno sarađuju sa Fondacijom Hastor te motiviraju svoje učenike na dobar rad i redovno ispunjavanje obaveza prema Fondaciji. Na taj način oni uče da budu odgovorni, te u budućnosti budu spremni pomoći nekome. Obrazovanje je najvažnije ulaganje u budućnost kao i rad na jačanju mladih ljudi koji sutra mogu donijeti promjene, što je zapravo jedan od osnovnih ciljeva kako lokalne zajednice tako i države.

Ilijaš ima sreću da je Prevent grupacija prisutna u našoj loklanoj zajednici i kao firma koja zapošljava 200 radnika. Još jednom, čestitam i zahvaljujem se Fondaciji u ime učenika koji će dobiti stipendiju i generalno u ime Općine Ilijaš", rekao je Fazlić.

Na godišnjem nivou Fondacija Hastor za jednog učenika izdvaja 1.200,00 odnosno 1.800,00 KM.

"Fondacija je osnovana 2006. godine i ove godine smo ozbilježili 12 stipendije hastor 2godina postojanja. Od nekih početnih 300 stipendista, ove godine ćemo imati skoro 2000, što znači da rastemo iz godine u godinu. Stipendiramo djecu sa područja cijele Bosne i Hercegovine, a donatori prepoznaju da radimo pravi posao. Osnovni i glavni kriteriji za dodjelu stipendija su mjesečni prosjek primanja po članu porodice i prosjek ocjena učenika.

Cilj Fondacije jeste, prije svega, da omogući školovanje učenicima čije porodice nisu u mogućnosti da školuju svoju djecu, da stvori lidere u lokalnim zajednicama te da oni postanu uspješni mladi ljudi", kazala je Amela Dedić, volonter Fondacije Hastor.

 
Asfaltiran lokalni put u naselju Sovrle - zaseok Marići Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Utorak, 18 Ruj 2018 07:36

sovrle marici asfaltirani putProtekle sedmice je završeno asfaltiranja puta u MZ Podlugovi u naselju Sovrle, zaseok Marići. Investitor projekta je Općina Iliijaš. Vrijednost ugovorenih radova je 99.041,67 KM.

Dužina asfaltiranog puta je 700 metara, a širina asflata 3,5 metara. Izvođač radova je bila firma Halilović d.o.o. Ilijaš, dok je usluge nadzora vršio Institut za građanje "IG" d.o.o. Banja Luka.

Radovi su izvršeni u ugovrenom roku.

Predsjednik Savjeta MZ Podlugovi Safet Gabeljić, zahvalio se općinskom načelniku i nadležnoj službi, te izrazio zadovoljstvo što su skoro svi planirani projekti za 2018. godinu u mjesnoj zajednici Podlugovi realizovani.

Građani ovog dijela mjesne zajednice također su zadovoljni realizovanim projektom, jer je njihova ulica dobila novi i ljepši izgled, a njima je olakšan prilaz domovima.

 
Rekonstrukcija regionalnog puta kroz Lješevo Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Ponedjeljak, 17 Ruj 2018 12:47

asfaltiranje ljesevo 2U toku je rekonstrukcija regionalnog puta R445 u Lješevu, na dionici od džamije u Lješevu do skretanja za naselje Odžak.

Investitor radova je Direkcija za ceste Kantona Sarajevo, a ukupna vrijednost projekta preći će 700.000,00 KM.

Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić i direktor Direkcije za ceste KS Selmir Kovač posjetili su lokalitet na kojem su radovi u toku.

Rekonstruisat će se 786 metara. Prvobitno je planirana rekonstrukcija 686 metara, a potom je dionica produžena za 100 metara.

U toku su završni radovi na asfaltiranju saobraćajnice. 

Pored rekonstrukcije puta planirano je asfaltiranje pješačke i biciklističke 

asfaltiranje ljesevo 1staze.

Stanovnici Lješeva zadovoljni asfaltiranjem puta, uputili su zahvalnost rukovodstvu Općine Ilijaš i Direkcije za ceste KS koji realiziraju ovaj projekat.

Na dionici koja se rekonstruiše saobraćaj se reguliše uz pomoć svjetlosne signalizacije (semafora) i naizmjeničnog propuštanja vozila iz suprotnih smjerova.

 
Završena rekonstrukcija skladišta firme INA u Podlugovima Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Petak, 14 Ruj 2018 13:46

ina podlugoviZavršena je rekonstrukcija i modernizacija skladišta firme INA d.d. u Podlugovima. Tim povodom jučer je u krugu postrojenja u Podlugovima upriličena svečanost obilježavanja završetka projekta rekonstrukcije i modernizacije.

Vrijednost projekta je 5 miliona KM. Prema riječima predstavnika INA-e radi se o najmodernijem i najfunkcionalnijem skladišnom postrojenju u Bosni i Hercegovini.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2018.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2018
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas284
mod_vvisit_counterJuče2167
mod_vvisit_counterOva sedmica8339
mod_vvisit_counterOvaj mjesec24453