Vijesti
Obavještenje – upis u osnovne škole PDF Ispis Email
Autor Nermina Lemezan   
Utorak, 21 Sij 2020 08:37

polazak-u-skoluPoštovani roditelji,

Imajući u vidu da se bliži upis u redovnu školu, koji je planiran za mjesec april tekuće godine, napominjemo Vas da ste, u skladu sa članom 57. stav (2) Zakona o osnovnom odgoju i obrazovanju (,,Službene novine Kantona Sarajevo“, br. 23/17, 33/17 i 30/17) prilikom upisa djeteta, obavezni dostaviti, između ostalog, uvjerenja/certifikat o pohađanju obaveznog predškolskog programa za djecu u godini pred polazak u školu.

S tim u vezi, obavještavamo Vas da će škole prihvatiti samo uvjerenja/certifikate predškolskih ustanova koje su registrovane u Ministarstvu za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, a iste možete naći na sljedećem linku: https://mon.ks.gov.ba/ustanove/lista/22

Izvor: mon.ks.gov.ba/

 

 
Obavještenje za poljoprivredne proizvođače PDF Ispis Email
Autor Nermina Lemezan   
Četvrtak, 16 Sij 2020 09:39

 

 

oBAVJESTENJE-800x445-351x185Obavještavaju se poljoprivredni proizvođači koji su upisani u Registar poljoprivrednih proizvođača i Registar klijenata da su obavezni izvršiti ažuriranje podataka koje se vrši u periodu od  01.01. - 31.03.2020. godine.

Poslije navedenog perioda Federalno ministarstvo poljoprivrede,vodoprivrede i šumarstva „zatvara“ program Registra poljoprivrednih proizvođača te neće biti moguće raditi bilo kakve izmjene.

Klijenti koji u navedenom roku ne ažuriraju podatke neće moći ostvariti novčani podsticaj za poljoprivredu proizvodnju u 2020.godinu.

LAST_UPDATED2
 
U Općini Ilijaš proveden nadzorni audit ISO standarda 9001:2015 PDF Ispis Email
Autor Nermina Lemezan   
Srijeda, 15 Sij 2020 15:19

 

iso audit 2020U Općini Ilijaš je proveden redovni godišnji nadzorni audit ISO 9001:2015.

Auditor certifikacijske kuće "Bureau Veritas" prof. Halil Gutošić je obišao sve službe kako bi utvrdio da li je sistem usklađen sa zahtjevima najnovijeg međunarodnog standarda, a potom održao završni sastanak sa načelnikom i pomoćnicima svih općinskih službi.

Svake godine u Općini Ilijaš se prethodno na kvalitetan način završi interni audit i time olakša posao eksternom auditoru.

Šefica odsjeka za opću upravu Općine Ilijaš Muvedeta Fazlić je kazala da svi rade ozbiljno na poboljšanju procedura i standarda.

"Ranije je u Općini Ilijaš završen interni audit koji je pokazao 15 opservacija. Mislim da smo time pokazali koliko smo kvalitetni, ozbiljni i koliko smo spremni prihvatiti vlastite greške te raditi na poboljšanju.

U protekloj godini anketirali smo građane u vezi sa poboljšanjem usluga i ustanovili da nememo proceduru oko uspostvaljanja prijave koruptivnog ponašanja. Naravno, uveli smo proceduru kojom građani mogu prijaviti koruptivno ponašanje. Jedan od inicijatora za to je bio upravo ISO standard u kojem se kaže da mora postojati jedna takva procedura", kazala je Fazlić.

Na završnom sastanku načelnik i pomoćnici su se usaglasili o nalazima koje je 154156464756478956475647854178 isoeksterni auditor prof. Gutošić ustanovio.

"Danas je proveden prvi nadzorni audit u petom ciklusu. Audit se provodi metodom slučajnog uzorka. Obišli smo sve službe, počev od načelnika, a potom njegove sradnike i izvršioce i ono što sam vidio je da su svi uposleni svaki puta bolji u svim auditiranim aktivnostima.

Čak i neki manji problemi koji su se ranije pojavljivali u nekim specifičnim službama više se ne pojavljajuju, odnosno smanjeni su na prihvatljiv nivo. Stepen riješenosti predemta u pojednim službama je čak 99 posto. Pomoglo je i to što su uposleni uradili dobar interni audit. U svakom slučaju Općina Ilijaš će zadržati cefritfikat", rekao je Gutošić.

Politika kvalitete Općine teži ka unaprjeđenju rada organa uprave i njegovom poboljšanju u cilju pružanja što kvalitetnije usluge građanima. Naredna posjeta eksternog auditora planirana je za godinu dana.

LAST_UPDATED2
 
Sastanak subjekata zaduženih za primjenu Plana interventnih mjera u slučaju epizode Uzbuna PDF Ispis Email
Autor Nermina Lemezan   
Ponedjeljak, 13 Sij 2020 14:06

zagadnjenje 222U kabinetu općinskog načelnika održan je sastanak subjekata zaduženih za primjenu Plana interventnih mjera u slučajevima prekomjerne zagađenosti zraka u KS, a za općinu Ilijaš.

Sastanku su prisustvovali općinski načelnik, predstavnici Službe za prostorno uređenje i zaštitu okoliša, predstavnici Službe za saobraćaj stambeno – komunalne poslove i građenje, urbanističko – građevinska inspekcija, komunalna inspekcija i predstavnici Službe civilne zaštite.

Obzirom na prekomjerno zagađenje zraka u Ilijašu gdje mjerenja stalno pokazuju vrijednost indeksa u rasponu 300 plus, što indicira da je kvalitet zraka u Ilijašu opasan po zdravlje ljudi, doneseni su sljedeći zaključci:
   
1. Da se odmah krene sa popisom objekata sa individualnim ložištima u najužem dijelu  grada u svrhu utvrđivanja broja ložišta koji koriste čvrsto gorivo (ugalj);

2. Da urbanističko - građevinska i komunalna inspekcija, odmah, izvrši terenski obilazak privrednih subjekata, te nalože mjere u cilju prilagođavanja procesa proizvodnje i poslovne aktivnosti istih shodno mjerama iz epizoda Uzbuna;

3.  Apelira se na stanovništvo da ne koriste nedozvoljene materije za loženje, koje su opasne po okoliš i zdravlje stanovništva (odjeća, obuća, gume, plastika i sl.), te da u toku trajanja epizode Uzbuna koriste prihvatljiv energent, smanje temperaturu zagrijavanja, te da vrše redovno čišćenje i održavanje kotlova za grijanje i čišćenje dimovodnih instalacija;

4.  Apeluje se na građane da ne koriste vozila sa normom Euro 3 i manje, da se što više koristi gradski prevoz, a kretanje svedu samo na potrebno;

5.  Kontrolu privrednih subjekata, shodno nadležnostima vršit će i Kantonalna i Federalna inspekcija zadužena za primjenu Plana interventnih mjera (komunalna, građevinska i ekološka inspekcija);

6. Inspekcijski pregledi će se vršiti i u poslijepodnevnim satima;

7. Dok traje prag Uzbuna zabranjuje se organizovanje javnih skupova i manifestacija na otvorenom;

8.  U užem urbanom dijelu vršit će se primjena "mokrog postupka" za obaranje čestica prašine u zraku;

9.  Općina Ilijaš će, odmah, započeti sa aktivnostima na izradi Studije - Elaborata kojom će se definisati uzroci zagađenja sa prijedlogom konkretnih mjera za smanjenje zagađenosti zraka na području općine Ilijaš.

Na sastanku je zaključeno da se očekuje potpuna odgovornost svih subjekata i stanovništva u svrhu doprinosa na ispunjenju mjera u slučajevima prekomjerne zagađenosti.

 
Napreduju radovi na izgradnji produženog borovka u OŠ "Hašim Spahić" u Ilijašu PDF Ispis Email
Autor Nermina Lemezan   
Ponedjeljak, 13 Sij 2020 13:32

 

541541546231456231452014525654Na projektu izmjene namjene stare fiskulturne dvorane u prosotrije produženog boravka u JU OŠ „Hašim Spahić“ Ilijaš radovi su počeli 9. januara 2020. uvođenjem izvođača na gradilište od strane nadzornog organa „Zavod za izgradnju KS“.

Izvođač je odmah pristupio pripremnim radovima odnosno zaštiti okolnog prostora oko mjesta rekonstrukcije hodnika škole i dvorane.

„Pristupili smo radovima rušenja i demontaže, tako da smo do sada demontirali stari parket i unutrašnje otvore, trenutno se vrši obijanje maltera sa zidova kao i rušenje betonske podne konstrukcije. U narednim danima planiramo izraditi nove kanalizacione i vodovodne priključke te pristupiti betonirnaju nove podne ploče. S obzirom na dosadašnju saradnju sa Općinom Ilijaš kao i investitorom i Zavodom za izgradnju KS kao nadzorom, ozbiljan i profesionalan pristup svih sudionika na izvođenju ovog projekta već sada sa sigurnošću možemo reći da ćemo ovaj projekat završiti prije roka, te obezbjediti učenicima moderne i uslovne prostorije produženog boravka“, saopštio je Tarik Smajić predstavik firme koja je izvođač radova.

Ukupna vrijednost projekta je 200.000 KM, od čega će Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo osigurati 150.000 KM, dok će Općina Ilijaš izdvojiti nedostajuća sredstva.

LAST_UPDATED2
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
 Nacrt Regulacionog plana "Apartmansko naselje Ljubnići - QTR-BS" Ilijaš
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2019.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2019
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas989
mod_vvisit_counterJuče1412
mod_vvisit_counterOva sedmica989
mod_vvisit_counterOvaj mjesec33073