Home Vijesti Dodjela statue i priznanja Općini Ilijaš za Lidera u podršci razvoja potencijala mladih
Dodjela statue i priznanja Općini Ilijaš za Lidera u podršci razvoja potencijala mladih PDF Ispis Email
Autor Admir Dervišević   
Utorak, 10 Stu 2020 13:31

DSC 0311Vijeće mladih FBiH, Omladinski savjet Republike srpske i Vijeće mladih Brčko distrikta organizovali su posjetu Općini Ilijaš , a u cilju uručivanja statue i priznanja Općini Ilijaš za Lidera u podršci razvoja potencijala mladih među zajednicama u Bosni i Hercegovini.

Nagradu je u ime načelnika Općine Ilijaš preuzela stručna saradnica za obrazovanje, pitanje mladih i NVO sektor Općine Ilijaš Enisa Mešetović.
Nešto više o samoj inicijativi i kako je došlo do dodjele ove nagrade kazao je Nedim Alibegović iz Vijeća mladih FBiH.–Krovna tijela mladih u Bosni i Hercegovini za dodjelu priznanja lokalnim zajednicama raspisala su javni poziv za sve lokalne zajednice u BiH koje su u proteklom periodu realizovale aktivnosti i programe podrške za mlade. Priznanja su dodijeljena u okviru inicijative za poboljšanje položaja mladih “Fakat je vakat za mlade” koju zajednički realizuju sva tri krovna tijela mladih u BiH. Odlučili smo podržati pozitivne prakse i nagraditi općine koje se ističu, kriteriji javnog poziva bili su strogi jer vjerujemo da mladi zaslužuju mnogo. Kroz poziv su općine i gradovi istaknuli neke modele poboljšanja položaja mladih koji se mogu realizirati u narednom periodu. Ovo je prvi put da su mladi kao partnera prepoznali institucije vlasti i mislimo dfa ćemo nastaviti s pozitivnom praksom nagrađivanja općina i gradova koji podržavaju mlade kako bi oni bili uzor i ostalima, kazao je Alibegović za Radio Ilijaš.


Općina Ilijaš je pravi primjer u oblasti rada sa mladima napominje Mladen Pjevčević iz Omladinskog savjeta Republike Srpske.

Velika mi je čast što smo danas ovdje da nagradimo Općinu Ilijaš, to je zajednica koja vodi računa o mladim ljudima. Mladi ljudi predstavljaju kreativnost i novu energiju koju svaki grad i općina treba da imaju. Ovo je prvi projekat zajedničke saradnje između tri krovna tijela u BiH, nastavit ćemo dalje ovim putem kako bi se mladi umrežili, uvezali i bili pokretač napretka i rasta same države. Svi dobitnici nagrade trebaju biti ponosni jer daju veliku ulogu mladim ljudima i žao nam je što nismo mogli nagraditi više gradova i zajednica, ali ovo je podstrek za budući period da gradovi dokažu zašto baš oni trebaju dobiti priznanje za poboljšanje položaja mladih u društvu, u nekoj mladima važnoj oblasti, zaključuje Pjevčević.

Općina Ilijaš je prepoznala važnosti usvajanja Zakona o mladim FBiH 2010. godine, te usmjerila djelovanje na razvoj potencijela mladih.
-Općina Ilijaš osvojila je nagradu za razvoj potencijala mladih iako smo konkurisali sa dvije prijave ali osvajanje nagrade u dvije kategorije možda bi bilo previše. Ova nagrada znDSC 0315ači da Općina Ilijaš ispunjava sve uslove za razvoj i uspjeh mladih na lokalnom nivou. Stpendiramo izuzetno nadarene učenike i studente, kao i one u stanju socijalne potrebe.Također, imamo i sportske stipendije, imamo izbor najboljeg sportiste, nagrađejemo izuzetne učenike, studente i njihove uspjehe. Jedna smo od tri općine koja ima fond za mobilnost mladih za odlazak na edukacije, naučne konferencije i slično, kao i fond za povećanje nataliteta. Imamo i Službu za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica koja je nadležna za pitanja mladih a od 2018. godine i stručnu saradnicu za pitanja mladih. Tu je set mjera i prilika i sretni smo što ih mladih koriste, ali ih pozivam da ih koriste i više i da nam se obrate sa svojim zahtjevima. Posebno ističem zadovoljstvo što je nagrada došla u pravi tren i to od od krovnih organizacija za pitanja mladih u BiH, istaknula je stručna saradnica za obrazovanje, pitanje mladih i NVO sektor Općine Ilijaš Enisa Mešetović.
Podsjetimo, priznanja su dodijeljena za postignuća u 2019. godini i to za pet lokanih zajednica: Tuzla– Lider u oblasti podrške omladinskom aktivizmu i organizovanju mladih, Brčko– Lider u oblasti obezbjeđivanja prostora za mlade i rad sa mladima, Laktaši– Lider u oblasti lokalnih politika za mlade, Ilijaš– Lider u podršci razvoja potencijala mladih i Općina Centar Sarajevo– Lider u oblasti zapošljavanja mladih.

LAST_UPDATED2
 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Izrada Strategije
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

KONKURS za stipendiranje učenika i studenata sportista sa područja Općine Ilijaš za školsku-akademsku 2020-2021.godinu
 

 
 


 
 


 
 
ZAKLJUČAK
 
 
ODLUKA O USVAJANJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
 ODLUKA O PROVOĐENJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
IZMJENE I DOPUNE REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
URBANISTIČKO RJRŠENJE
 

 
ZAKLJUČAK
 
 
ODLUKA O USVAJANJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI II" ZA LOKALITET "1a"
 
 
 ODLUKA O PROVOĐENJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI II" ZA LOKALITET "1a"
 
 
IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA '' PODLUGOVI II '' – ZA LOKALITET ''1a''
 
 
URBANISTIČKO RJRŠENJE
 

 


 
Covid 19 - Brošura

 PRODUŽEN ROK ZA PRIJAVU

 
 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
 
ZAKLJUČAK
 
 
ZAKLJUČAK
 
 
 ODLUKA O USVAJANJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIČKA STANICA" ''
 
 
ODLUKA O PROVOĐENJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"
 
 
REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA" (skraćeni tekst)
 

REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"- URBANISTIČKO RJEŠENJE
 

 
ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE/SUFINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU-APLIKACIJE PROGRAMA IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

Program mjera i ušteda za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusom (Covid 19)
 

 
 
JAVNO SAOPĆENJE investitorima koji posjeduju važeće lokacijske informacije, urbanističke saglasnosti i naknadne urbanističke saglasnosti
 

 
 
Izvještaj o radu općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2019.godinu
 

 
 
Operativni plan općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2020.godinu
 

 

 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2020.godinu

Budžet općine ilijaš 2020
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1355
mod_vvisit_counterJuče1613
mod_vvisit_counterOva sedmica2968
mod_vvisit_counterOvaj mjesec53496