Home Vijesti Delegacija Općine Ilijaš posjetila Srebrenicu
Delegacija Općine Ilijaš posjetila Srebrenicu PDF Ispis Email
Autor Admir Dervišević   
Petak, 24 Srp 2020 13:19

sreb 2Delegacija Općine Ilijaš, općinski načelnik Akif Fazlić, predsjedavajuća OV Alma Omerović, predsjednica Udruženja porodica šehida i poginulih boraca Salkuna Salihović i Zahid Muratović iz Odsjeka za boračko invalidsku zaštitu, socijalnu zaštitu i raseljena lica posjetila je Srebrenicu. Cilj posjete je podrška stanovnicima Srebrenice kao i kandidatu za općinskog načelnika Aliji Tabakoviću.

Načelnik Akif Fazlić je pomenuo da se Srebrenice treba sjećati svakodnevno, a ne samo 11. jula.Bitno je da ovdje dolazimo i time pokazujemo svoju odgovornost i odajemo počast šehidima koji su ukopani u Memorijalnom centru. Također želimo svim građanima koji žive u Srebrenici pokazati da smo uz njih, jer njima je to zaista potrebno.Ovdje smo takođe i da podržimo određene politike, imali smo susrete sa Alijom Tabakovićem , kandidatom za općinskog načelnika, gdje smo dogovorili određene mogućnosti pomoći kroz konkretne projekte. Ja sam njihovim idejama oduševljen i u vrlo kratkom periodu će doći do pomoći od strane Općine Ilijaš,jer je to naša obaveza i odgovornost.

Alija Tabaković šef kluba Bošnjaka u Vijeću naroda RS i kandidat probosanskih stranaka za načelnika općine Srebrenica je iskazao veliku zahvalnost Općini Ilijaš i općinskom načelniku na svim dosadašnjim vidovima pomoći.

Načelnik općine Ilijaš je nama uvijek na raspolaganju, kako svim stanovnicima Ilijaša, tako i nama ovdje u Srebrenici, to je osoba u kojoj Srebrenica i srebreničani imaju velikog prijatelja. Danas je razgovarano o budućoj saradnji dvije općine i smatram da što veći broj općina iz Federacije mora biti uključeno u proces života u Srebrenici. I ranije smo započeli neke procese i nadam se da će to biti intezivirano u narednom periodu.

Tabaković je uputio i poruku svim građanima iz Srebrenice.Pozivam sve one koji imaju status raseljenog lica i imaju pravo glasa u odsustvu da se maksimalno uključe i da svi zajedno iznesemo teret da Sresreb 1brenici vratimo dostojanstvo, a ukoliko to ne uradimo bit ćemo krivi svi pojedinačno.

Predsjedavajuća Općinskog vijeća Alma Omerović je pozvala sve one koji imaju status raseljenog lica, da prepoznaju ovaj odlučujući momenat i podrže Aliju Tabakovića na predstojećim izborima.Mi imamo poseban senzibilitet prema Srebrenici, to je uzor države koliko je politika Bošnjaka jaka. Građani Srebrenice su nažalost imali takvu sudbinu i još uvijek trpe i nose kompletan teret na svojim leđima,a dostojanstvo ćemo vratiti samo vlastitim zalaganjem. Općina Ilijaš je siguran prijatelj Srebrenice i podržat ćemo kvalitetne ideje koje će svakako biti i realizirane.Danas smo obišli Udruženje “HO Međunarodni forum solidarnosti EMMAUS” i vidjeli veliku snagu i želju mladosti. Obaveza svih nas je podržimo te divne ideje i da pokažemo ljudima u Srebrenici da nisu sami i da je današnja posjeta samo jedna u nizu u narednom periodu.

Delegacija općine Ilijaš je obišla izložbu Safeta Zeca koja je postavljena u Memorijalnom centru i položila cvijeće žrtvama koje su ukopane u Potočarima .

LAST_UPDATED2
 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Izrada Strategije
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

Covid 19 - Brošura

 PRODUŽEN ROK ZA PRIJAVU

 
 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
 
ZAKLJUČAK
 
 
ZAKLJUČAK
 
 
 ODLUKA O USVAJANJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIČKA STANICA" ''
 
 
ODLUKA O PROVOĐENJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"
 
 
REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA" (skraćeni tekst)
 

REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"- URBANISTIČKO RJEŠENJE
 

 
ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE/SUFINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU-APLIKACIJE PROGRAMA IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

Program mjera i ušteda za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusom (Covid 19)
 

 
 
JAVNO SAOPĆENJE investitorima koji posjeduju važeće lokacijske informacije, urbanističke saglasnosti i naknadne urbanističke saglasnosti
 

 
 
Izvještaj o radu općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2019.godinu
 

 
 
Operativni plan općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2020.godinu
 

 

 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2020.godinu

Budžet općine ilijaš 2020
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1352
mod_vvisit_counterJuče1464
mod_vvisit_counterOva sedmica12581
mod_vvisit_counterOvaj mjesec44577