Home Vijesti Emina Brkić i Sadik Šečić iz Karate kluba „Rašid Buća“ najbolji sportisti općine Ilijaš za 2019.
Emina Brkić i Sadik Šečić iz Karate kluba „Rašid Buća“ najbolji sportisti općine Ilijaš za 2019. PDF Ispis Email
Autor Nermina Lemezan   
Subota, 29 Velj 2020 21:17

DSC 1740Tradicionalna manifestacija Izbor najboljeg sportiste i sportašice Općine Ilijaš upriličena je i ove godine u kino sali KSC Ilijaš kao završni dio programa obilježavanja Dana općine Ilijaš i Dana nezavisnosti BiH.

Pomoćnica načelnika u Službi za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica Opčine Ilijaš Sanja Zagorac – Jozić kazala je da je u februaru objavljen javni poziv za izbor sportiste godine, ali da je odziv bio nešto slabiji nego prethodnih godina.

- Imali smo ipak dovoljno prijava da izaberemo i nagradimo sve kategorije: sportaša, sportašicu, najperspektivnije, trenera, sportski kolektiv, sportistu invalida i zastupljene kategorije kao i prethodnih godina. Zadovoljstvo je što su ove godine sa nama gosti iz Slovenije, župan općine Trebnje i naš KUD Ilijaš koji premijerno izvodi novu koreografiju, kazala je Zagorac - Jozić čestitavši Dan općine Ilijaš svim stanovnicima i svim građanima BiH Dan nezavisnosti.

Na početku programa prisutne je pozdravila predsjedavajuća Općinskog vijeća Ilijaš Alma Omerović kazavši da je ovo prilika da se dodatno podstiče razvoj sporta i nagrade oni koji su u protekloj godini postigli zavidne rezultate od kantonalnih, državnih do međunarodnih takmičenja u sportovima kojima se bave.

DSC 1756

– Ovo je jedna lijepa manifestacija koju obilježavamo, ali osim dobrih sportskih rezultata nastojimo da ulažemo u sportsku infrastrukturu i obezbjeđenje optimalnih uslova za rad što će i dalje biti cilj. Čestitam svima koji su dobili priznanja i nagrade i još jednom čestitam Dan nezavisnosti BiH i Dan općine Ilijaš, kazala je Omerović.

Za sportašicu Općine Ilijaš za 2019. godinu proglašena je šesti put Emina Brkić, članica Karate kluba „Rašid Buća“ Ilijaš“ i karate reprezentativka BiH.

– Zahvalna sam prijateljima, trenerima, porodici koji su doprinijeli mom sportskom uspjehu. Aktuelna sam viceprvakinja Evrope u disciplini borbe seniorke -68 kg i to je najveći uspjeh u prethodnoj godini, državna prvakinja u istoj kategoriji, treća sam na Balkanu. Već sljedeće sedmice putujem na Balkansko seniorsko prvenstvo i nadam se dobrom plasmanu kao i prethodnih godina. Uz to je bilo mnoštvo kantonalnih, federalnih takmičenja, prvih mjesta i zlatnih medalja, kazala je Emina dodavši još jednom da najveću zahvalnost duguje porodici koja je podržava u usponima i padovima, te da će se nastaviti trenerski rad, jer želi osposobiti nove generacije koje će postizati iste ili slične uspjehe.

DSC 1656Za sportistu Općine Ilijaš za 2019. godinu proglašen je Sadik Šečić, član Karate kluba „Rašid Buća“, učenik SŠC „Nedžad Ibrišimović“ i nosilac smeđeg pojasa u karateu.

– Ovo priznanje daje veliku motivaciju za dalji uspjeh. Moja priznanja jako su dobra, posebno tri medalje na međunarodnim takmičenjima u kojima je učestvovalo 10 i više zemalja. Moj plan je nastaviti dalje trenirati, steći majstorsko zvanje, a poruka mladima je da treniraju karate, izuzetno dobar sport koji uči disciplini, trudu i ličnom razvoju, kazao je Sadik za Radio Ilijaš.

Odlukom ocjenjivačkog žirija za najperspektivniju sportašicu Općine Ilijaš izabrana je Tajra Ahmetović iz KK „Rašid Buća“. Za najperspektivnijeg sportaša Općine Ilijaš za 2019. godinu proglašen je Esad Nukić iz Taekwondo kluba „Ilijaš“. Dobitnik priznanja sportski kolektiv općine Ilijaš za 2019. godinu je Škola fudbala „Tempo“ Ilijaš. Sportski radnik općine Ilijaš za 2019. godinu je Azmir Subašić iz Karate kluba „Rašid Buća“. Dobitnik priznanja sportski trener općine Ilijaš za 2019. godinu je Mahir Brkić iz Taekwondo kluba „Ilijaš“. Priznanje sportista invalid osvojio je Muhidin Dervišević iz Sportsko invalidskog društva „SID 126“ .

Dodijeljeno je i sedam ugovora o stipendiranju sportsita koji su postigli značajne rezultate na domaćim i međunarodnim takmičenjima, a dobitnici su Emina Brkić, Harisa Mešetović, Nejra Čengić, Hamza Kamenjaš, Esad Nukić, Elmir Ramić i Sadik Šečić.

Za kulturno – zabavni program i ove večeri pobrinulo se Kulturno umjetničko društvo Ilijaš koje tradicionalno pruža podršku ovoj manifestaciji.

LAST_UPDATED2
 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Izrada Strategije
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
 
ZAKLJUČAK
 
 
ZAKLJUČAK
 
 
 ODLUKA O USVAJANJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIČKA STANICA" ''
 
 
ODLUKA O PROVOĐENJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"
 
 
REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA" (skraćeni tekst)
 

REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"- URBANISTIČKO RJEŠENJE
 

 
ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE/SUFINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU-APLIKACIJE PROGRAMA IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

Program mjera i ušteda za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusom (Covid 19)
 

 
 
JAVNO SAOPĆENJE investitorima koji posjeduju važeće lokacijske informacije, urbanističke saglasnosti i naknadne urbanističke saglasnosti
 

 
 
Izvještaj o radu općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2019.godinu
 

 
 
Operativni plan općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2020.godinu
 

 

 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2020.godinu

Budžet općine ilijaš 2020
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1814
mod_vvisit_counterJuče3588
mod_vvisit_counterOva sedmica10593
mod_vvisit_counterOvaj mjesec10593