Home Vijesti Posjeta ministrice Sofić: Dogovorena nabavka sanitetskog vozila i završetak rekonstrukcije zgrade DZ
Posjeta ministrice Sofić: Dogovorena nabavka sanitetskog vozila i završetak rekonstrukcije zgrade DZ PDF Ispis Email
Autor Nermina Lemezan   
Srijeda, 18 Ruj 2019 12:22

posjeta minstrice zdravstva 1Općinski načelnik Akif Fazlić održao je radni sasatanak ministricoma zdravstva Kantona Sarajevo Amelom Sofić.

Sastanku su također prisustvovali i generalni direktor JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo Mehmed Kulić, pomoćnica generalnog direktora JU DZKS Dženana Tanović, šefica odjeljenja za finansijsko – ekonomske poslove u Ministarstvu zdravstva Fadila Agić, direktrica OJ Dom zdravlja Ilijaš Amra Matoruga, vijećnik u Općinskom vijeću Ilijaš Alen Bumbulović, pomoćnica načelnika u službi za društvene djelatnosti Sanja Zagorac – Jozić.

Zaključak sastanka bio je da će se u narednom periodu kroz Budžet KS i participaciju Općine Ilijaš planirati završetak potpune sanacije objekta B Doma zdravlja Ilijaš i nabavka sanitetskog vozila.

amra matorugaDirektorica OJ Dom zdravlja Ilijaš Amra Matoruga ovom prilikom je kazala:

"Danas smo svjedočili dobrom i konstruktivnom sastanku. Dogovorili smo daljnju saradnju na projektima koji su u zaostatku iz 2018. godine. To je prije svega završetak centralnog objekta DZ Ilijaš, tačnije bloka B, koji podrazumijeva sanaciju mokrih čvorova i garaža za službena vozila.

Drugi problem koji je aktualizaran je nabavka sanitetskog vozila. Posjedujemo staro sanitetsko vozilo koje pokriva potrebe stanovništva na cijeloj općini Ilijaš, a znamo da je općina prostorno velika i da se ne mogu zadovoljiti potrebe sa jednim vozilom."

posjeta minstrice zdravstva nacelnik fazlicNačelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić zahvalio se ministrici Sofić i direktoru Kuliću na posjeti, te naglasio da je Općina Ilijaš spremna sudjelovati u realizaciji projekata koji su definisani kao prioritetni.

"Konkretizirali smo najbitnije stvari za koje cijenimo da su sa aspekta prioriteta trebale ući u realizaciju.

Dva ključna projekta jesu završetak potpune sanacije objekta B Doma zdravlja Ilijaš i nabavka sanitetskog vozila. Ova dva projekta ćemo kandidirati kroz Budžet Kantona Sarajevo za 2020. godinu.

Posjedujemo svu potrebnu dokumentaciju za realizaciju tih projekata i nadamo se da će se naći u Budžetu KS. Naravno, Općina Ilijaš je amela soficuvijek spremna da participira u svemu tome", rekao je Fazlić.

Ministrica zdravstva KS Amela Sofić je naglasila spremnost da pomogne projekte koji bi građanima općine Ilijaš pružili bolju zdravstven zaštitu.

"Došli smo da se upoznamo sa potrebama DZ Ilijaš, sa radom ove ustanove, njenim mogućnostima i potrebama. Upoznali smo se sa situacijom na terenu kada je u pitanju kadar, oprema i prostor. Ministarstvo zdravstva je spremno da pomogne kako bi građanima bila pružena što bolja zdravstvena zaštita", kazala je Sofić.

mehmed kulicDirektor JU Dom zdravlja KS Mehmed Kulić rekao je kako je odnos između Općine Ilijaš, JU Dom zdravlja KS i Ministarstva zdravstva KS veoma bitan i da su uspjeli pronaći tripartitni dogovor kako će realizovati zadnju fazu rekonstrukcije Doma zdravlja Ilijaš, te je dodao:

"Razgovarali smo o problemima u raznim službama DZ koje trebaju da se kadrovski dopune, o materijalima koji su nedostatni i o tehničkoj dopuni.
Nadam se da ćemo u narednom periodu upotpuniti i poboljšati zdravstvenu uslugu za osiguranike DZ Ilijaš."

Prema zadnjem popisu i izvještaju Federalnog zavoda za statistiku, Dom zdravlja Ilijaš pruža zdravstvene usluge za 19.603 stanovnika općine, mada je u praksi mnogo više registrovanih korisnika. U porodičnoj medicini je registrovano 17.884 pacijenta od koji je 16.800 osiguranih korisnika. Osim centralnog objekta, na  još šest lokaliteta  djeluju ambulante porodične medicine,  stomatologija i labaratorija.

LAST_UPDATED2
 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Izrada Strategije
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
 
ODLUKA O IZMJENAMA ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE/SUFINANSIRANJE UDRUŽENJA IZ OBLASTI KULTURE SREDSTVIMA BUDŽETA OPĆINE ILIJAŠ ZA 2020.GODINU

alt 

ODLUKA O IZMJENAMA ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE/SUFINANSIRANJE UDRUŽENJA IZ OBLASTI SPORTA SREDSTVIMA BUDŽETA OPĆINE ILIJAŠ ZA 2020.GODINU

alt

 

 
ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE/SUFINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU-APLIKACIJE PROGRAMA IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

Program mjera i ušteda za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusom (Covid 19)
 

 
 
JAVNO SAOPĆENJE investitorima koji posjeduju važeće lokacijske informacije, urbanističke saglasnosti i naknadne urbanističke saglasnosti
 

 
 
Izvještaj o radu općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2019.godinu
 

 
 
Operativni plan općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2020.godinu
 

 

 
 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2020.godinu

Budžet općine ilijaš 2020
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas476
mod_vvisit_counterJuče1057
mod_vvisit_counterOva sedmica11341
mod_vvisit_counterOvaj mjesec85287