Potpisan ugovor o izgradnji terena sa vještačkom travom u vrijednosti od 476.150,00 KM

Nakon što je Općina Ilijaš aplicirala za Projekat „Razvoj infrastrukture omladinskog nogometa/fudbala kroz širu društvenu zajednicu” prema Nogometnom/Fudbalskom savezu BiH, danas je u Kabinetu načelnika Akifa Fazlića organizovano potpisivanje Ugovora o realizaciji pomenutog Projekta. Potpisivanju su prisustvovali generalni sekretar Adnan Džemidžić i izvršni direktor za administraciju Nihad Hodžić u NS/FS BiH te predsjednik Upravnog odbora Nogometnog kluba “Ilijaš” Selmir Vrabac.

DSC 1095

Radovi predviđeni ovim Ugovorom odnose se na unaprijeđenje infrastrukture za razvoj omladinskog nogometa/fudbala, odnosno izgradnju terena sa vještačkom travom prema UEFA/FIFA standardima ukupne vrijednosti 476.150,00 KM. Nogometni/Fudbalski savez BiH putem UEFA/FIFA obezbjedio 260.000,00 KM dok je ostatak sredstava u iznosu od 216.150,00 KM obezbjedila Općina Ilijaš.

Govoreći o danas potpisanom Ugovoru načelnik Fazlić zahvalio se predstavnicima NS/FS BiH te je istakao važnost realizacije projekta.

“Nama je ovaj projekat itekako važan jer se uklapa u projekat izgradnje kompleksa Gradskog stadiona u Ilijašu, čijom realizacijom ćemo dobiti jedan prelijep sportski objekat, koji će postati svojevrsni brend i mjesto gdje će sportisti imati kvalitetne uslove za treniranje, rad i uspjehe. Očekujem i uspješnu saradnju sa Savezom u smislu zajedničkih aktivnosti, dolazaka i treninga sportista te reprezentativnih kategorija”, naveo je načelnik Fazlić.

DSC 1102

U sklopu projekat izvršiće se priprema podloge za polaganje vještačke trave uključujući sistem drenaže,nabavka kvarcnog pijeska i gumenog granulata za ispunu vještačke trave, a sve prema projektnoj dokumentaciji i uputama dobavljača vještačke trave te montaža vještačke trave (zahtjev FIFA Quality Pro) za teren dimenzije 103mx67m (6901m2) sa jednim parom aluminijskih golova/vratnica, uključujući nabavku originalnih traka i ljepila za montažu.

„Naše je zadovoljstvo da smo danas u Ilijašu te da smo došli u fazu potpisivanja ugovora ovog veoma značajnog projekta. Vjerujem da ćemo u narednih nekoliko mjeseci ponovo doći u Ilijaš te prisustvovati činu otvaranja ovog sportskog terena. Zaista je velika stvar za Ilijaš da ima teren koji će biti certificiran i urađen prema FIFA standarima, koji zaista imaju visoke kriterije. U ime Saveza, zahvaljujem se Općinskom načelniku kifu Fazliću i Općini Ilija za izvrsnu saradnju”, izjavio je generalni sekretar Saveza.

Predsjednik Upravnog odbora Nogometnog kluba “Ilijaš” Selmir Vrabac čestitao je Općini Ilijaš i Savezu na implementaciji ovog veoma značajnog projekta te istakao važnost ovakvog terena za treninge za najmlađe.

“U budućnosti će djeca Ilijaša imati mogućnost da treniraju na najsavremenijem stadionu u toku čitave godine i sezone. Zaista se nadam da ćemo mi, kroz Nogometni klub “Ilijaš” postati rasadnik talentovanih i dobrih igrača”, rekao je Vrabac.

DSC 1106

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba