Održana prva sjednica Organizacionog odbora Manifestacija kulture i sporta "ILIJAŠKI DANI" 2021.

U prostorijama Općine Ilijaš, 07. juna 2021. godine održana je prva sjednica Organizacionog odbora Manifestacije kulture, sporta i trgovine “ILIJAŠKI DANI“ 2021.

ilijaški dani

Organizacioni odbor u sastavu Benis Fazlić, direktor "JU KSC I RADIO ILIJAŠ"-predsjednik; Alma Omerović predsjedavajuća Općinskog vijeća Ilijaš-članica; Meliha Avdibegović pomoćnica načelnika u Službi za prostorno uređenje i zaštitu okoliša-članica; Sanja Zagorac-Jozić pomoćnica načelnika Službe za društvene djelatnosti-članica; Aziz Fazlić pomoćnik načelnika Službe za saobraćaj, stambeno-komunalne poslove i građenje-član; Mirsad Kurspahić komandir policije Sedme policijske uprave Policijska stanica Ilijaš-član i Nijaz Štitkovac direktor OJ “Dom zdravlja Ilijaš“ JU „Dom zdravlja Kantona Sarajevo“-član , na prvoj sjednici jednoglasno su usvojili prijedlog Poslovnika o radu Organizacionog odbora Manifestacije kulture, sporta i trgovine “ILIJAŠKI DANI“ 2021.godine. Pored navedenog, za zamjenicu predsjednika Organizacinog odbora jednoglasno je izabrana Sanja Zagorac-Jozić.

Najviše govora bilo je oko pripremnih aktivnosti organizacije te odabira datuma održavanja Manifestacije. U skladu sa tradicionalnim terminom održavanja Manifestacije, odlučeno je da se Ilijaški dani održe u periodu 01.-06.07.2021. godine uz poštivanje svih epidemiološkh mjera. Također, Odbor je odlučio da će ovogodišnji fokus Manifestacije biti kulturni i sportski sadržaji, a da se neće ralizovati aktivnosti iz oblasti trgovine.

Prisutnim se obratio i Općinski načelnik Akif Fazlić, koji je istakao da je prošlogodišnja odluka da se Manifestacija “ILIJAŠKI DANI” ne održi bila dobra te da su ove godine stvoreni uslovi da se realizuje jedan ovakav događaj.

“Ovogodišnja Manifestacija, prevashodno bi trebala da bude manifestacija kulture, a zatim da obuhvati i aktivnosti iz oblasti sporta te dječije razonode. Prema ranijim iskustvima, vjerujem da će i ove godine Ilijaški dani proteći u najboljem redu i da će naši građani biti zadovoljni“, rekao je načelnik Fazlić.

Organizacioni odbor Manifestacije kulture, sporta i trgovine “ILIJAŠKI DANI“ 2021., na narednoj sjednici utvrdit će Plan i Program ovogodišnje Manifestacije.

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba