Općina Ilijaš za potrebe DZ Ilijaš obezbjedila sanitetsko vozilo vrijednosti 76.000,00 KM

4Općina Ilijaš je u saradnji sa Međunarodnom organizacijom UNDP obezbjedila sanitetsko vozilo kao odgovor na potrebe zajednice u borbi protiv COVID-19.Nabavku vozila sufinansirala je Vlada Švedske, a implementirao Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH.Sanitetsko vozilo je ukupne vrijednosti 76.000,00 KM a nabavljeno je za potrebe Službe Civilne zaštite Općine Ilijaš.
Za vrijeme trajanja pandemije COVID-19 sanitetsko vozilo će se staviti na raspolaganje Domu zdravlja Ilijaš. Nabavkom vozila Općina Ilijaš uz pomoć UNDP nastavlja sa podrškom u realizaciji projekata koji zdrastveni sistem na pordručju Općine Ilijaš podižu na veći nivo.

Ugovor o davanju sanitetskog vozila na korištenje OJ Dom zdravlja Ilijaš poptisali su načelnik općine Ilijaš Akif Fazlić i generalni direktor JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo dr. Muhamed Ahmić, spec. neuropsihijatrije.
Načelnik Akif Fazlić istakao je da je Općina Ilijaš u provođenju svih aktivnosti koji su vezani za prevenciju posljedica pandemije Covid-19 u sferi socijalnog stanja zdravstva i ekonomskih mjera, danas provela jednu od izuzetno važnih mjera.2

„Obezbijedili smo novo sanitetsko vozilo za našu OJ Dom zdravlja KS. Ta potreba je iskazana već duži jedan period. Kroz aktivnosti koje smo imali sa UNDP-om i kroz Budžet općine Ilijaš obezbijedili smo sredstva da realizujemo nabavku ovog vozila.
Prije svega, želja mi je da ga uposlenici Doma zdravlja iskoriste na najbolji mogući način, naroćito u vrhuncu pandemije kada će im jako biti potreban. Također želim kazati da ćemo kroz naše aktivnosti za nekih sedam dana obezbijedit novi kontejner za Covid ambulantu u Semizovcu, koju koriste građani općine Ilijaš i općine 11Vogošća. To su naši doprinosi i iskazivanje odgovornosti za situaciju onakvu kakva ona jeste danas“, istakao je načelnik Fazlić.

Genralni direktor JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo dr. Muhamed Ahmić, spec. neuropsihijatrije zahvalio se općinskog načelniku koji je ispunio dato obećanje te istakao da je ovo ogromna pomoć uposlenicima Doma zdravlja Ilijaš.
„Dom zdravlja KS, odnosno OJ Dom zdravlja Ilijaš danas je od Općine Ilijaš dobila novo sanitetsko vozilo. Ovo vozilo, načelnik općine Ilijaš je obećao pri našem prvom susretu i to 44je ispunio. Ovo je ogromna pomoć uposlenicima Doma zdravlja. Nadam se da će i drugi načelnici opština slijediti primjer načelnika općine Ilijaš. Beskrajno hvala na ovoj donaciji“, kazao je genralni direktor DZ KS dr. Ahmić.


Načelnik Fazlić i generalni direktor JU DZ KS dr. Muhamed Ahmić razgovarali su i o primarnoj zdravstvenoj zaštiti u općini Ilijaš.

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba