Općina Ilijaš nastavlja ulaganja u školske objekte

ošsrednjaU kabinetu načelnika Općine Ilijaš Akifa Fazlića danas je upriličeno potpisivanje dva ugovora o nastavku ulaganja Općine Ilijaš u obrazovni sistem i obrazovne objekte, a tiče se sufinansiranja projekta u SŠC "Nedžad Ibrišimović"- "Uređenje prostorija za mlade" u vrijednosti od 5.000,00 KM te sufinansiranja radova na uređenju prilaza u Područnoj školi Ljubinići u vrijednosti od 7.000,00 KM.
Potpisivanju su prisustvovali Akif Fazlić načelnik Općine Ilijaš, Sanja Zagorac – Jozić pomoćnica načelnika u Službi za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica, Amir Džafo direktor SŠC "Nedžad Ibrišimović", Advija Bilal-Brkić sekretar OŠ Podlugovi, Enisa Mešetović stručni saradnik za obrazovanje,pitanje mladih i NVO sektor.
Pomoćnica načelnika u Službi za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica Sanja Zagorac-Jozić izkazala je zadovoljstvo potpisivanjem ovih ugovora, te izkazala zadovoljstvo angažmanom mladih ljudi na projektu "Uređenja prostorija za mlade" u SŠC "Nedžad Ibrišimović".

"Koristim priliku da se zahvalim ovom vidu podrške od strane Općine Ilijaš za ovaj projekat koji realizujemo zajednički sa Omladinskom organizacijom "Iskoristi dan-Carpe diem" Ilijaš. Ono što mene čini posebno ponosnim u ovom projektu je to što su mladi pokazali veliku želju,angažovanost i odgovornost i da je općinska donacija jedna od donacija koju su mladi dobili zbog svoje angažovanosti.Ovo je nastavak naših aktivnosti koje smo zajednički radili i ranije, a vezane su za volontiranje i rad na terenu što je dovelo do konačnog rezultata da su prikupljena značajna finansijska sredstva i da smo na putu rješavanja pitanja prostora za mlade. Ovaj prostor će biti korišten za razne aktivnosti mladih, a dobro će doći i kao produženi boravak za naše učenike koji dolaze iz udaljenih mjesta." rekao je Amir Džafo direktor SŠC "Nedžad Ibrišimović".

"Prije svega bi se zahvalili Općinskom načelniku Akifu Fazliću sa željom da će se nastaviti saradnja sa Općinom Ilijaš,što će za rezultat imati realizaciju još važnih projekata.Ovdje je riječ o uređenju prilaza u područnoj školi Ljubinići, koji je bio jedan od problema za učenike i njihove roditelje.Općina Ilijaš je prepoznala važnost ovog projekta, te je uradila sve da se udovolji našem zahtjevu." rekla je Advija Bilal-Brkić sekretar O.Š. Podlugovi.

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba