Održana izvještajno – izborna Skupština Udruženja porodica šehida i poginulih boraca općine Ilijaš

 

izvjestajno izboran skupstina sehidskog uduruzenjaIzvještajno – izborna Skupština Udruženja organizacije porodica šehida i poginulih boraca općine Ilijaš održana je u sali Općinkog vijeća Ilijaš u subotu, 13. aprila 2019. godine. Na Skupštini je izabrano novo rukovodstvo odnosno predsjednica Udruženja i članovi Upravnog odbora, te članovi za Kantonalni i Federalni odbor porodica šehida i poginulih boraca.

Alma Omerović, predsjednica Udruženja porodica šehida i poginulih boraca Općine Ilijaš, u prethodnom mandatu,  Skupštini je podnijela Izvještaj o radu za 2018. godinu  te Finansijski izvještaj za 2018. godinu, koji su većinom  glasova i usvojeni.

-Iskoristit ću priliku na samom početku da svojoj nasljednici čestitam na funkciji predsjednice i vjerujem da ćemo i dalje uspješno i timski sarađivati. Želim se naravno zahvaliti i svojim kolegama iz Upravnog odbora koji su zaista vrlo odgovorno pristupili svakoj sjednici Upravnog odbora. Za godinu dana što smo uradili zaista smatram velikim uspjehom i hvala svima na velikoj podršci. Smatram  da smo redovnim radom bili velika podrška svim našim članovima udruženja. Mogu se pohvaliti sad kao već bivša predsjednica naše udruženje radi pet dana u sedmici i samim tim smo konstantno na usluzi našim građanima što je vrlo rijetko za jedno udruženje, istakla je Omerović.

Skupštni je prisustvovao i načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić koji se zahvalio predsjednici Almi Omerović za izuzetan doprinos u radu Udruženja porodica šehida i poginulih boraca Općine Ilijaš. Načelnik navodi da mu je izuzetno drago što ovo udruženje svakim danom sve više i više radi.

-Ovom prilikom želim čestitati izabranoj predsjednici i zaista mislim da ovo udruženje itekako dobro radi. Ono što mi je zadovoljstvo jeste što se radi svakim danom sve više i zbog toga mi je zaista drago. Samim radom mi imamo i rezultate to se zaista da primjetiti, a o uspjehu ovog udruženja govori i to da su se neki ljudi uspjeli zaposliti. Naša je obaveza da kroz svakodnevne aktivnosti i rad postignemo bolji uspjeh i dođemo do cilja, odnosno da pomognemo ljudima koji su se našli u ovoj poziciji, naglasio je načelnik Fazlić.

Prisutnima se obratio i Nijaz Spahić pomoćnik načelnika u Službi za boračko – invalidsku zaštitu Općine Ilijaš.

-Prije svega želim vam čestitati na uspješnom radu tokom ove godine i novoj predsjednici želim mnogo uspjeha. Iskreno se nadam da će se nastaviti dobro raditi u ovom udruženju i onim putem koji je davno zacrtan. Drago mi je što danas vidim i gospođu Bahru Kitušu i gospodina Almina Škrijelja koji su danas svojim prisustvom pokazali da cijene rad ovog udruženja, rekao je Spahić.

Riječi pohvale i podrške Udruženju porodica šehida i poginulih boraca Općine Ilijaš uputila je Bahra Kituša, predsjednica Udruženja porodica šehida i poginulih boraca Kantona Sarajevo, koja je iskazala čast i zadovoljstvo zbog prisustva na ovoj Skupštini.

-Zadovoljstvo mi je i drago vidjet jedan ovako lijep izvještaj i naravno da vam od srca čestitam na uspješnom radu. Želim kazati da sam jako razočarana u novu Vladu Kantona Sarajevo jer nažalost nas ne smatraju nekim kvalitetom, osim jednog čovjeka, a to je zapravo naš Ismir Jusko. Drago mi je da sam danas sa vama ovdje i u narednom periodu želim da postignete još mnogo dobrih rezultata, rekla je Kituša.

Almin Škrijelj, predsjednik Organizacije porodica šehida i poginulih boraca FBiH kaže da ga izuzetno raduje što ima dobru saradnju sa Udruženjem porodica šehida i poginulih boraca općine Ilijaš.

-Neću koristiti standardne floskule da mi je izuzetno drago što ste mi uručili ovu zahvalnicu za ono što sam učinio za vas. Iskreno sa ovim udruženjem iz Ilijaša od samog početka kada sam upoznao bivšu predsjednicu Fikretu Hodžić imam dobru saradnja. Ovom priliku se želim zahvaliti BBI banci što je zaposlila našu djecu, a među takvom djecom ima i blagajnika, operatera, pravnika i još mnogo drugih uspješnih ljudi. Taj projekat zaista vrijedi pažnje i radi se o desetinama djece u FBiH koja su u privatnom sektoru dobila prioritet u zapošljavanju, istakao je Škrijelj.

Na skupštini je prisustvovala i šefica poslovnice BBI banke u Ilijašu Selma Elezović.

-Drago mi je što sam danas prisutna ovdje i hvala na pozivu naravno. Veliko mi je zadovoljstvo što ste prepoznali rad naše BBI banke i ono što smo mi uradili za vas nikada se nismo pokajali jer šehidska djeca koja rade u našoj poslovnici u Ilijašu su divna, kazala je Elezović.

Većinom glasova delegata Skupštine za predsjednicu Udruženja porodica šehida i poginulih boraca izabrana je Salkuna Salihović, koja se zahvalila na ukazanoj podršci i povjerenju.

-Naša kolegica Alma Omerović detaljno je obrazložila šta smo radili u 2018. godini i šta smo zapravo planirali uraditi u 2019. godini. Zahvaljujem se svima vama koji doprinosite u radu i unaprjeđenju našeg udruženja, a ja ću se naravno truditi da opravdam to povjerenje, istakla je Salihović.

Izvor: radioilijas.ba

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba