Pušten u rad centar za videonadzor u PU Ilijaš

kamere pu ilijasDanas je u prostorijama PU Ilijaš, u okviru obilježavanja Dana nezavisnosti BiH i Dana reintegracije općine Ilijaš, upriličeno svečano puštanje u rad savremenog centra za videonadzor.

Osnovna svrha ovog centra je efikasnija zaštita javnih površina, sprečavanje narušavanja javnog reda i mira, nadzora svih važnih raskrsnica, te preveniranju i otkrivanju počinilaca krivičnih djela.

Treba napomenuti, da je riječ o visoko-kvalitetnoj opremi, kamerama visoke HD rezolucije, sa infra-red osvjetljenjem, što će omogućiti kvalitetno snimanje i u noćnim satima, samostalnim izvorom energije i mogućnošću trajnog pohranjivanja snimljenog materijala.

Svečanom puštanju u rad sistema videonadzora prisustvovali načelnik Općine Akif Fazlić, predsjedavajuća OV Alma Omerović, dopredsjedavajući OV Alen Hasković i zastupnik u Skupštini KS Mahir Dević.

Prisutnim se obratio općinski načelnik Fazlić, naglasivši da je ovaj projekat kamere pu ilijas 2realiziran u saradnji sa nadležnim službama Sedme PU i u cijelosti finansiran iz budžeta Općine Ilijaš, uz konstataciju da realizacija ovog projekta predstavlja primjer kvalitetne saradnje predstavnika lokalne zajednice i nadležne policijske uprave, što čini veoma mnogo na ukupnom poboljšanju sigurnosne situacije na području općine Ilijaš.

Vrijednost projekat je 69.577.98 KM. Ukupno je 10 kamera na sedam lokacija i to dvije u ulici Bosanski put u blizini autobuske stanice u Starom Ilijašu i lokacija u blizini autobuske stanice i pravoslavne crkve. Potom tri kamere u ulici 126. Ilijaške brigade na centralnoj pješačkoj zoni, kamera u blizini SŠC "Nedžad Ibrišimović, kamera u ulici Banovac u blizini katoličke crkve, dvije kamere u ulici Moševićka - lokacija u blizini autobuske stanice u Podlugovima i ambulante Podlugovi te kamera na lokaciji raskrsnice puteva R445 – R444, tačnije na raskrsnici za Brezu – Visoko – Ilijaš.

Od 10 kamera, sedam je nadzornih, a tri sa mogućnošću očitanja registarskih tablica i sistemom koji kontroliše da li je automobil registrovan te da li je vozilo ukradeno. 

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba