Novoizabrani komandir VII Policijske uprave u posjeti Općini Ilijaš. Razgovarano o budućim planovima

AsfaltiranjePutevaIlijas 017Općinski načelnik Akif Fazlić i Predsjedavajući Općinskog vijeća Ilijaš Mahir Dević održali su danas sastanak sa novoizabranim komandirom VII Policijske uprave Ilijaš Amirom Halilovićem i zamjenikom komandira Azizom Pašićem. 
Općinski načelnik i Predsjedavajući Općinskog vijeća Ilijaš na samom početku sastanka čestitali su novoizabranom komandiru na imenovanju i poželjeli puno sreće i uspjeha u radu, kao i prethodnom komandiru Omeru Kadriću s kojim je Općina Ilijaš imala dobru saradnju.
Na sastanku je razgovarano o planovima i projektima koje Policijska uprava Ilijaš namjerava realizovati do kraja ove i u 2018. godini. 
U Budžetu Kantona Sarajevo planirana su novčana sredstva za izgradnju objekta odjeljenja Policijske stanice u Srednjem za koji je izdata urbanistička suglasnost. 
Realizacija projekta planirana je u ovoj i narednoj godini, a u 2018. godini VII Policijska uprava u saradnji sa Općinom Ilijaš planira instaliranje video nadzora po teritoriji Općine Ilijaš. Općinski načelnik i Predsjedavajući Općinskog vijeća podržali su u potpunosti ove Projekte. 
 
Općinski načelnik je istakao: "Na današnjem sastanku napravili smo jednu procjenu bezbjednosnog stanja na području naše općine i razgovorali o Planovima i potrebama koje su jako bitni za unaprjeđenje i rada policijske stanice i veća bezbjednost i sigurnost na našoj općini. Praktično imamo identične stavove. Želimo da u svim segmentima gradimo imidž općine u kojoj prije svega imamo ambijent ugodnog življenja i za takav ambijent potrebna je i da sigurnosna situacija bude pod kontrolom. Nažalost imali smo jedan ozbiljan slučaj u kojem su dva mlada čovjeka poginula gdje vjerovatno ni policijska uprava nije mogla adekvatno reagovati. Bitno je da preventivne mjere širimo i naš današnji dogovor jeste da idemo u jedan sistem postavljanja video nadzora i da konačno realizujemo projekat izgradnje objekta odjeljenja Policijske stanice u Srednjem što će biti dva ključna projekta za naredni period ". 
Za život građana u lokalnoj zajednici ključnu ulogu ima sigurnost. Ta činjenica obavezuje lokalnu zajednicu da pomaže rad Policijske uprave iako nema ingerencije nad njom. Nedavni vandalski napadi na pravoslavnu crkvu, a u cilju prevencije takvih i sličnih krivičnih djela nameću obavezu za osiguranje sredstava za poboljšanje uslova rada policijske stanice radi njenog efikasnijeg djelovanja. 
 
Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba