Prijem 19 volontera u Općini Ilijaš


PrijemVolontera2017 026Od danas 19 mladih, obrazovanih osoba steklo je priliku da se kroz jednogodišnji volonterski rad u Općini Ilijaš, JKP "Vodostan-u" d.o.o. Ilijaš, JU KSC I RADIO ILIJAŠ-u, Upravi za šumarstvo i Poreskom upravom ispostava Ilijaš upoznaju sa radom i vrstom usluga koje pružaju ove institucije. 
 
Općina Ilijaš već 10. godinu za redom pruža mogućnost mladim ljudima da steknu obavezno radno iskustvo od godinu dana i steknu uslove za polaganje ispita općeg znanja i time povećaju konkurentnost na tržištu rada.
 
Općinski načelnik Akif Fazlić izrazio je zadovoljstvo što je ove godine Općina Ilijaš omogućila volonterski staž za 19 mladih visokoobrazovanih osoba. 
"Mi smo se potrudili da uključimo sve institucije koje vam mogu omogućiti volontiranje, skladno profilima vaše stručne spreme. Općina je osnivač JKP "Vodostan" d.o.o. Ilijaš i JU KSC-a i RADIO ILIJAŠ, a u dogovoru sa Poreznom upravom FBiH ispostavom Ilijaš PrijemVolontera2017 015i sa Kantonalnom upravom za šume smo  omogućili i nekima od vas da mogu volontirati u ovim institucijama. 
Mi svake godine imamo ustaljene uslove koje kroz ugovor definišemo i ovaj projekat se pokazao efikasan. Puno mladih ilijašana je prošlo kroz ovaj projekat. Čestitam vam i želim uspješno volontiranje kako u svoje ime tako i u ime uposlenika općine Ilijaš i institucjija gdje ćete raditi. Naši uposlenici su se pokazali kao dobri menntori i bit će vam na raspolaganju. Za vas je najbitnije da što više naučite, pripremite se za polaganje javnog ispita i time stvorite uslove da budete konkurentniji na tržištu rada, te da imate reference kada su u pitanju uslovi za stalno zaposlenje", rekao je Općinski načelnik. 
 
Na kratkom prijemu šefica Odsjeka za opću upravu i lokalnu samoupravu Općine Ilijaš Muvedeta Fazlić čestitala je primljenim volonterima, upoznala PrijemVolontera2017 010ih s njihovim pravima i obavezama tokom volontiranja u Općini Ilijaš, te naglasila da iskoriste svaki trenutak kako bi svoje znanje iz školskih klupa primijenili i proširili primjerima iz prakse. G. Fazlić je zaželila uspješan rad volonterima, a posebno je istakla da od volontera očekuje da pokažu spremnost za rad i iskažu inovativnost, ozbiljnost i odgovornost u radu.
Za volonterski rad, koji nije radni odnos, volonteri  imaju pravo na naknadu za topli obrok i naknadu za troškove prijevoza.
Volonteri će biti raspoređeni na rad u Službe u Jedinstvenom organu uprave,  JKP "Vodostan" d.o.o. Ilijaš, JU KSC I RADIO ILIJAŠ, Upravi za šumarstvo i u Poresku upravu FBiH ispostavu Ilijaš,a bit će im određen mentor, koji je zadužen za stručno usavršavanje i praćenje rada svakog volontera. 
Na kraju svog jednogodišnjeg volontiranja, volonteri će dobiti potvrdu o završenom volontiranju čime ispunjavaju uslove za polaganje javnog ispita i mogućnost apliciranja na radno mjesto stručnog saradnika. Ove godine Općina Ilijaš je angažovala volontere sa završenim ekonomskim, pravnim, filozofskim, saobraćajnim, poljoprivrednim, šumarskim i fakultetom političkih nauka.  
Primljeni volonteri počinju s radom danas  i ovom prilikom želimo im uspješan rad.
Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba