Izabrani najbolji sportaši i sportašice Ilijaša za 2016. godinu

sportistiManifestacija povodom obilježavanja Dana općine Ilijaš, Dana reintegracije te Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, završena je u utorak navečer proglašenjem najboljih sportista sa područja općine Ilijaš za 2016. godinu. Ocjenjivački žiri imao je zaista težak zadatak, s obzirom na to da naša Općina obiluje sportskim talentima, a naši sportaši i sportašice nižu uspjehe kako na domaćoj, tako i na međunarodnoj sceni.

Predsjednica ocjenjivačkog žirija Sanja Zagorac-Jozić istakla je važnost uspjeha ilijaških sportista, te izrazila zadovoljstvo jednoglasnim odlukama žirija po ocjenjivanju svih kategorija.

”Večeras smo ovdje da 17. put zaredom dodjelimo nagrade za najbolje sportske rezultate ostvarene u 2016. godini. Ovom prilikom zahvaljujem se i našim sponzorima, koji iz godine u godinu tradicionalno pomažu ovu manifestaciju. Nismo zadovoljni činjenicom da sva sportska udruženja koja se finansiraju iz Budžeta općine Ilijaš nisu dostavila svoje prijedloge za Izbor sportiste 2016. godine. Žiri je od ponuđenih prijedloga nastojao izabrati najbolje, a moram da naglasim da su sve odluke donesene jednoglasno bez izdvojenih mišljenja. Općina Ilijaš je ponosna na rezultate ilijaških sportista koji su ostvareni u 2016. godini, a svakog ponedjeljka smo redovno obavješteni o rezultatima postignutim prethodnog vikenda. najznačajniji rezultati u 2016. godini svakako je plasman mladih stonoteniserki STK ”Hašim Spahić” u najviši rang takmičenja, Premijer ligu Bosne i Hercegovine. Ovim plasmanom STK ”Hašim Spahić” je jedina ekipa u Federaciji BiH koja ima premijerligaše u muškoj i u ženskoj konkurenciji. Pionirska ženska ekipa OK ”Ilijaš” osvojila je prvo mjesto u ligi Kantona Sarajevo, članica karate kluba ”Rašid Buća” Emina Brkić sa reprezentacijom BiH učestvovala je na Svjetskom prvenstvu u karateu u Austriji.

 

Ilijaš se može pohvaliti i rezultatima našeg Šehić Salahudina koji se okitio medaljama sa Međunarodnog takmičenja u disciplini snage, koje je održano u Hrvatskoj i Srbiji. Kao rezultat ovog uspjeha, Sarajevo je dobilo organizaciju Svjetskog takmičenja u snazi. Budžetska stavka za sport u 2016. godini realizovana je u stoprocentnom iznosu, a da je u 2017. godini povećana za 15.000KM uz obezbjeđene besplatne treninge za sportske kolektive u Sportskoj dvorani Ilijaš. Općina Ilijaš podržala je i nastupe naših reprezentativaca na međunarodnim takmičenjima, a od 2017. godine uvedena je jedna nova praksa, stipendiranje učenika i studenata sportista, gdje smo dodjelili i tri stipendije za nauspješnije sportiste koji se redovno školuju. Naša trajna obaveza je stvranje što boljih uslova za rad sportskih udruženja, kako bi ostvarivali što bolje rezultate i promovirali općinu Ilijaš na najbolji način”, naglasila je predsjednica ocjenjivačkog žirija, Sanja Zagorac-Jozić.jedansportopcina

U okviru ove manifestacije dodjeljena su i specijalna priznanja pojedincima koji su pomogli razvoj sporta na području Općine Ilijaš. priznanja su uručena Šehić Salahudinu, Odović Milomiru, Hasanović Dini, Antunović Sandru, Munibu Alihodžiću, Solak Namiru, Abadžija Adnanu i Buza Fahrudinu.

Specijalno priznanje kolektivima koji su pomogli razvoj sporta na području Općine Ilijaš uručeno je Stonoteniskom klubu “Hašim Spahić” Ilijaš, Tekwando klubu “Ilijaš”, Omladinskom fudbalskom klubu “Ilijaš” i Firmi Niskogradnja – Durmić d.o.o. Ilijaš

Titulu najboljeg sportskog radnika općine Ilijaš ponio je Bešlija Nihad iz Odbojkaškog kluba “Ilijaš”, dok je za najboljeg sportskog trenera proglašen Dino Čustović iz stonoteniskog kluba ”Hašim Spahić” Ilijaš.

Najbolji sportski kolektiv je Odbojkaški klub “Ilijaš” – Ženska pionirska ekipa, a najbolji sportaš invalid za 2016. godinu je Halilović Mersudin iz OKI ”126 Ilijaš”.

Najperspektivnija sportašica općine Ilijaš za 2016. godinu je Enela Šečić članica karate kluba ”Rašid Buća” Ilijaš, dok je u muškoj kategoriji ovu titulu ponio Barić Ivan iz Odbojkaškog kluba Ilijaš.

Za sportašicu općine Ilijaš za 2016. godinu proglašena je Mešetović Harisa iz Stonoteniskog kluba “Hašim Spahić” Ilijaš, dok je za najboljeg sportistu općine Ilijaš proglašen je Balta Adin iz karate kluba ”Rašid Buća” Ilijaš.

Za kulturno-zabavni program pobrinuli su se članovi Kulturno-umjetničkog društva Ilijaš svojim izvedbama narodnih igara.

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba