Općinski načelnik održao sastanak sa Savjetom MZ Ljubnići i MZ Dragoradi

SastanakMZLjubniciOpćinski načelnik g. Akif Fazlić danas je održao sastanak sa predstavnicima Savjeta MZ Ljubnići u cilju definisanja problema i prioriteta koji bi se trebali realizovati kroz Budžet Općine Ilijaš za 2017. godinu.
Sastanku su prisustvovali: Pomoćnica načelnika u Službi za privredu, finansije i investicije g. Merima Osmanović, Pomoćnica načelnika u Službi za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Općine Ilijaš g. Meliha Avdibegović, Pomoćnica načelnika u Službi za imovinsko-pravne poslove, geodetske poslove i katastar g. Sadeta Brkić, predstavnik JKP "Vodostan" Ilijaš g. Seid Fazlić, Predsjednik Savjeta MZ Ljubnići g. Dževad Alispahić i članovi Savjeta.

Na sastanku je razgovarano o postavljanju tabli sa oznakama naselja i ulica na području MZ Ljubnići, te je zaključeno da će nadležna Služba uputiti zahtjev Direkciji za puteve KS za postavljanje table pored Regionalnog puta i autobuskog stajališta sa oznakom "Ljubnći", a kada je u pitanju označavanje ulica u samoj mjesnoj zajednici u Općini Ilijaš se implementira projekat uspostave Adresnog registra koji podrazumijeva označavanje svih ulica i dodijeljivanje brojeva ulicama po svim mjesnim zajednicama, te će tim Projektom i ovaj problem biti riješen.

Kada je u pitanju vodovodna i kanalizaciona g. Seid Fazlić istakao je, da je u 2016. godini u mjesnu zajednicu Ljubnići, uloženo cca. 45.370,00 KM, za SastanakMZDragoradiizgradnju kanalizacione mreže u Radića potoku i potezu prema Školi, a nabavljene su i dvije pumpe. Ukoliko vremenske prilike budu dozvoljavale nastavit će se izgradnja dijela kanalizacione mreže od Škole.

Na sastanku je bilo riječi i o rješavanju spornih imovinsko-pravnih odnosa te pitanjima bespravne gradnje.

Jučer je održan sastanak i sa Predsjednikom Savjeta MZ Dragoradi g. Denisom Dilberovićem, na kojem je bilo riječi o regulisanju prijevoza učenika na relaciji Dragoradi – Sarajevo, te pozicioniranju određenih Projekata u Budžet Općine Ilijaš za 2017. godinu kada je u pitanju MZ Dragoradi.

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba