Održana javna tribina na koncept RP "Stari Ilijaš"

konceptRPDanas je u kabinetu Općinskog načelnika održana javna tribina na koncept Regulacionog plana "Stari Ilijaš". Sastanku su prisustvovali pored Općinskog načelnika i predstavnika Službe za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Općine Ilijaš, privrednici koji imaju svoje pogone na ovom lokalitetu i Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Stari Ilijaš g. Armin Matoruga kao predstavnik građana. Ovaj planski dokument obuhvata površinu od 63,4 hektara i obuhvata poslovnu i stambenu zonu. Cilj sastanka je bio definistati potrebe privrednika i građana, kako bi se isti mogli ugraditi u Nacrt Regulacionog plana "Stari Ilijaš" i time u konačnici rješiti postojeće probleme i dobiti funkcionalno i moderno rješenje ovog područja. 
Nosilac izrade Plana je Zavod za planiranje razvoja Kantona Sarajevo
konceptRP2"Želim izraziti svoje zadovoljstvo da su se svi privrednici koji imaju svoje pogone na području mjesne zajednice Stari Ilijaš odazvali, da su imali puno ideja, prijedloga, sugestija ne samo vezano za lokalitete na kojim posluju nego generalno na koncept Regulacionog plana "Stari Ilijaš" što bi trebalo u konačnici dati bolja rješenja u odnosu na postojeća. Mi ćemo sve prijedloge uputiti prema Zavodu za planiranje razvoja Kantona Sarajevo u želji da dobijemo jedno funkcionalno, moderno rješenje Regulacionog plana na području ove mjesne zajednice jer se radi o vrlo bitnom lokalitetu. Radi se o lokalitetu ulaska u sam grad Ilijaš, lokalitetu koji je privredno intenzivan, o Industrijskoj zoni i lokalitetu koji ima značajan broj društvenih sadržaja, tako da je zaista bitno sve objediniti, kako  bi dobili funkcionalan i moderno uređen prostor", rekao je Općinski načelnik g. Akif Fazlić.
Predsjednik Savjeta MZ Stari Ilijaš g. Armin Matoruga je izrazio zadovoljstvo što će se ovim Planom riješiti gorući problemi mjesne zajednice koji su imali i privrednici i stanovnici Starog Ilijaša.
Privrednici koji posluju na ovom lokalitetu također su izrazili zadovoljstvo konceptom Plana te ukazali na važnost donošenja Regulacionog plana "Stari Ilijaš" koji treba da zadovolji potrbe i građana i privrednika. Privrednici će sve eventualne primjedbe dostaviti nadležnoj Službi u što kraćem roku.

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba