Omladinska organizacija „Carpe diem“ poziva na učešće u projektu „Umjetnost spaja“

UMJETNOST-SPAJA-FINAL-792x1024Kako bi podstakli mlade da u potpunosti iskoriste svoj kreativni potencijal i vrijeme, Omladinska organizacija „Carpe diem“, uz finansijsku podršku Općine Ilijaš, realizira projekat „Umjetnost spaja“ kojim će se realizirati brojne kreativne radionice iz oblasti slikanja, fotografije, kreativnog pisanja, izrade unikatnih čestitki, unikatnog nakita i oslikavanja na drvetu. Cjelodnevne radionice održat će se u subotu 04. juna od 11 do 17 sati u parku ispred Srednjoškolskog centra „Nedžad Ibrišimović“ Ilijaš. Broj mjesta je ograničen a rok za prijavu je 30.05.2016. godine. Radionice su besplatne i sav materijal za izradu je osiguran.

 Pozivaju se svi omladinci, uzrasta od 15 do 30 godina, da se pridruže radionicama i daju svoj doprinos u promociji umjetnosti. Budući da će za sve učesnike radionica biti obezbjeđen potrebni radni materijal, užina i osvježenje, neophodno je izvršiti prijavu za učešće popunjavajući obrazac za koju oblast se prijavljujete) ili putem facebook stranice Omladinske organizacije "Carpe diem". Za sve potrebne informacije možete kontaktirati broj  telefona 061 352 991.

-Ukoliko želite naučiti slikati, praviti unikatne čestitke ili nakit ili vas zanima  oslikavanje na drvetu ili napraviti dobru fotografiju? Maštoviti ste i želite naučiti kako kreativno pisati?  Kreativne radionice kombiniraju dobru zabavu, druženje, kreativnost i učenje – a sve u prirodi i zelenilu!  Svaka riječ može biti pjesma. Svaki život može biti najbolji roman. Dođite da zajedno ispišemo stranice, da zajedno zabilježimo jedno vrijeme. I nas. O projektu: Omladinska organizacija „Iskoristi dan-Carpe diem“ iz Ilijaša kroz svoje aktivnosti pokušava osigurati podršku mladima sa ciljem promovisanja značaja kulture za razvoj pojedinca putem neformalnog obrazovanja, promocijom savremenih ideja te ljudskih prava a sve to kroz umjetnosti. Projekat Umjetnost spaja pružit će priliku mladim umjetnicima i onima koji to tek žele postati da iskažu svoje talente i potencijale, ojačaju svoje kapacitete te ostvare nova poznanstva kroz niz aktivnosti iz oblasti slikanja, fotografije, kreativnog pisanja, izrade unikatnih čestitki, oslikavanja na drvetu i izrade unikatnog nakita. Radionice će voditi kreativni mladi ljudi, koji su veoma maštoviti i uspješni. Projekat se sastoji od dvije faze. Prva faza projekta podrazumijeva umjetničke/praktične susrete mladih, dok će se kroz dugu fazu projekta predstaviti najbolji radovi te prirediti izložba. Svi zainteresovani građani općine Ilijaš imat će priliku pogledati najbolje radove i djela na završnoj izložbi mladih umjetnika tokom Manifestacije kulture, sporta i trgovine „Ilijaški dani“ 2016, kaže se u pozivu Omladinske organizacije „Carpe diem“ Ilijaš.

 

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba