OŠ “Stari Ilijaš” proslavila drugu godišnjicu uspješnog rada

 

Picture 400Osnovna škola “Stari Ilijaš“ danas je proslavila svoj drugi rođenadan i, kako smo to već navikli, svečana priredba koju su pripremili nastavnici u saradnji sa učenicima je zaista bila besprijekorna. Podsjećamo da je OŠ Stari Ilijaš strpljivo ali uporno i sigurnim koracima uspjela da postane jedna od najboljih škola u našem okruženju.  Škola je za kratak vremenski period postigla visoke standarde, počevši od produženog boravka za učenike pa do stomatološke ordinacije koju na području KS pored ove škole posjeduju još samo dvije škole.

Zadovoljan ostvarenim rezultatima i uspjesima,  koji su se u protekloj godini nizali jedan za drugim, direktor OŠ “Stari Ilijaš“ Mahir Dević je svoje zadovoljstvo, sreću i optimističnost pokazao i danas, čestitajući svim građanima Dan nezavisnosti BiH i još jedan jako bitan datum za Ilijašane Dan reintegracije općine Ilijaš.

,,Mi smo izuzetno zadovoljni sa dosadašnjim postignutim odgojno-obrazovnim Picture 395radom na nivou škole. Mi danas slavimo drugi rođendan i izuzetno sam ponosan i predstavlja mi čast i zadovoljstvo da imamo jednu ovakvu odgojno-obrazovnu ustanovu i mislim da je ona za jedan kratak vremenski period pokazala svoj karakter i ovom prilikom želim da pohvalim sve uposlenika u OŠ Stari Ilijaš.“

Među mnogobrojnim uspjesima i realizacijama projekata u školi, postoji mogućnost da ova škola u septembru tekuće godine djeci Ilijaša i njihovim roditeljima otvori vrata vrtića jer, kako tvrdi direktor, već duže vrijeme se sprovode analize i priča se polahko privodi kraju.

Picture 397Mirela Kozić, nastavnica bosansko, srpskog, hrvatskog jezika i književnosti u OŠ “Stari Ilijaš“ se  trudi da svojim zalaganjem nauči djecu osnovnim ljudskim vrijednostima, a to su ljubav prema domovini, gradu u kojem žive, njihovim sugrađanima i prijateljima i u konačnici da ih nauči da iskreno vole svoju školu.

,,Ispred menadžmenta škole želim svim građanima čestitati Dan nezavisnosti BiH i 20 godina od reintegracije općine Ilijaš i posebno svojim kolegama želim čestitati drugi rođendan naše škole. Sve ovo nabrojano su razlozi zbog kojeg smo se danas okupili i nadam se da smo sa velikim napretkom u odnosu na prošlu godinu napravili svečani doček i program naših učenika.“

Prisutnima se obratio i načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić te im je poručio:

,,Draga djeco, dragi nastavnici, uvaženi direktori javnih ustanova, vijećnici i roditelji zaista mi je zadovoljstvo biti u ovakvo prelijepom  ambijentu i iskoristit ću priliku da svim građanima općine Ilijaš čestitam  Dan općine Ilijaš, Dan nezavisnosti BiH i da čestitam uposlenicima i menadžmentu na izvanrednim ostvarenim rezultatima. Ovo mjesto je najljepša  javna ustanova i hvala Bogu da im se pruža sve najbolje i ja im iskreno želim da u budućem radu napreduje i da ostvaruju ovakvo izvanredne rezultate.“

Drugi rođendan OŠ “Stari Ilijaš” su čestitali i predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić i premijer Kantona Sarajevo ali putem telegrama jer su zbog poslovnih obaveza bili spriječeni da prisustvuju svečanom činu. Međutim, obilježavanju su svojim prisustvom doprinjeli vijećnici, direktori javnih ustanova i roditelji djece.

Uspjesima škole, pored odgovornog menađmenta, itekako doprinose i učenici. Jedna od njih je i Picture 398vrijedna učenica šestog razreda Emina Pušina.

,,Kada sam krenula u ovu školu odmah mi se svidjelo, susret sa nastavnicima je bio predivan. Nastavnici nam mnogo pomažu, slažemo se i oni nam pružaju podršku na kojoj sam im jako zahvalna, također sam zahvalna i svojim prijateljima jer smo jedni drugima podrška.“

Djeca su se kroz svoje tačke osvrnula na važne datume i godišnjice i kroz pjesmu,igru i druženje su slavili i pokazali ljubav prema svojoj domovini, gradu i školi.

piše :Edita Dahalić

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba