Donacija dječije klackalice za udruženje ''Budi mi drug'' Ilijaš

KLACKALICABUDIMIDRUGLijepa vijest za dječicu udruženja ''Budi mi drug'' iz Ilijaša. Djeca iz ovog udruženja dobila su novu klackalicu, specijalno kreiranu i proizvedenu za njih. Donaciju je dodijelila firma ''Arting BH'', koja inače sa Općinom Ilijaš ima Ugovor za vršenje stručnog inžinjerskog nadzora nad izvođenjem radova čiji je investitor Općina Ilijaš.

Vidno ushićene i sretnu, dječicu smo zatekli u ovom udruženju, na novoj klackalici koja je zaista veliki doprinos za njih. Gospođa Meliha Mešetović, predsjednica ovog udruženja željela je da se zahvali na ovoj donaciji:

''Izuzetno sam zahvalna firmi ''Arting BH'' iz Sarajeva, koja je prepoznala potrebu da investira u ovu djecu, kao i samo udruženje. Također, ovom prilikom bih u svoje ime, a i u ime ove naše djece, željela da se zahvalim Općinskom načelniku g. Akifu Fazliću i g. Sanji Zagorac-Jozić na zaista bezrezervnoj podršci koju dobivamo. Ova donacija je veliki doprinos za udruženje ''Budi mi drug'', pogotovo u ovim ljetnim danima, jer se djeca još uvijek mogu igrati vani'', rekla je gospođa Meliha.

 Udruženje ''Budi mi drug'' Ilijaš sa radom je počelo 2007. godine, a okuplja djecu sa poteškoćama u razvoju različitih uzrasta i oboljenja poput Downovog sindroma, autizma, te teške i lake mentalna retardacije. Udruženje također, uveliko zavisi od donacija, te nije ni čudo da je svaka vrsta pomoći za djecu neophodna. Društveno odgovorna firma ''Arting BH'' je prepoznala potrebu da boravak djece učini ugodnijim, te je ova donacija zaista došla u prave ruke.

 Piše: Adela Salihović

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba