Bazar – razmjena udžbenika u OŠ ,,Hašim Spahić” počeo danas

piše : Edita Dahalić

Prvi bazar – razmjene udžbenika u Osnovnoj školi ,,Hašim Spahić“ počeo je danas u 10 sati. Posjećenost i zainteresovanost je izvanredna, do podne bazar je posjetilo oko pedesetak učenika i roditelja. Velika posjećenost dokaz je da je ovaj način razmjene udžbenika itekako neophodan kako bi se finansijski olakšalo roditeljima, s obzirom na to da je za udžbenike po djetetu potrebno izdvojiti oko 200 KM. Pored udžbenika roditelji su obavezni obezbjediti i školski pribor, obuću i odjeću, što iziskuje dodatne troškove.
Roditelji koji školuju samo jedno dijete donekle su u mogućnosti spremiti dijete za školu, međutim postoje i roditelji koji školuju dvoje ili troje djece i samim tim troškovi su veći. Ako uzmemo u obzir prosječnu plaću koja iznosi oko 800 KM vrlo je jasno da je roditeljima zaista teško.

U Osnovnoj školi ,,Hašim Spahić“ zatekli smo mnogo nasmijanih i sretnih roditelja, jedan od njih je Adnan Musić, otac koji školuje tri sina.
,, Ovu školu su pohađala moja tri sina, a najstariji je sada upisao srednju školu, tako da ovu škola sada pohađaju samo dva sina. Oba su odlični učenici. Ja sam zaista prezadovoljan što je ovaj bazar organizovan u ovoj školi, jer je to velika pomoć roditeljima koji žive u socijalnom i teškom stanju i menadžment škole je obratio pažnju na djecu i roditelje i napravio saradnju koja izlazi u susret , i djeci i roditeljima“.
Zadovoljni nisu samo roditelji, zadovoljni su i učenici, koji su došli punih kesa i ruku, a punih ruku su se i vratili.
bazar b,, Uspjela sam da nabavim dovoljno knjiga, treba mi još samo nekoliko. Jako sam sretna jer sam uštedjela novac“- kazala je nasmijana Ena Hebib učenica VI-4 razreda.

,,Drago mi je što se održava bazar razmjene udžbenika jer sam uštedio. Uspio sam da nabavim sve knjige  za deveti razred, a i poklonio sam pet knjiga“- rekao je Mirnes Neretljak učenik devetog razreda OŠ ,,Hašim Spahić“ Ilijaš.
Nastavnici i zaposlenici u Osnovnoj školi ,,Hašim Spahić“ svojim trudom, radom i savjetima pomažu učenicima i roditeljima pri razmjeni udžbenika.
Nastavnica Engleskog jezika Aida Spahović pozitivno je iznenađena odzivom djece.
bazar h,, Mnogo djece je danas donijelo svoje kesice sa udžbenicima, bilo je malo naporno, ali je zaista zanimljivo i divno na ovaj način obezbjediti djeci udžbenike. Ne marimo za broj udžbenika koji djeca donesu, trudimo se da svima obezbjedimo sve udžbenike potrebne za predstojeći razred. Nadam se da će se bazar razmjene udžbenika nastaviti i samim tim da ćemo idućih godina biti i organizovaniji i posjećeniji, jer mi se zaista bazar sviđa“.
Bazar će trajati do petka, 28. avgusta. Preostala su još dva dana za razmjenu udžbenika, roditelji i đaci iskoristite ih.

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba