Home Vijesti Sajam "Sagra" počinje u Skenderiji
Sajam "Sagra" počinje u Skenderiji PDF Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Srijeda, 05 Ožu 2014 07:40

sagraskenderU Centru "Skenderija“ će od 5. do 7. marta biti održan sajam SAGRA- Sarajevski sajam građevinarstva i 4. dani energetske efikasnosti u zgradarstvu.

Direktor Centra Skenderija Hajriz Bećirović je na današnjoj konferenciji za novinare kazao da je ovogodišnji sajam građevinarstva SAGRA bogatiji za konferenciju „Energetska efikasnost - obaveza, potencijal i perspektiva građevinskog sektora“.

Konferencija će biti realizovana pod generalnim pokroviteljstvom Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH i uz stručnu pomoć Centra za ekonomski tehnološki i okolinski razvoj (CETEOR).

Predstojeći 4. dani energetske efikasnosti u zgradarstvu, odnosno konferencija „Energetska efikasnost - obaveza, potencijal i perspektiva građevinskog sektora“ organizuje se 5.marta kada se u svijetu obilježava dan energetske efikasnosti.

Cilj konferencije, po riječima Samre Prašović iz CETEOR-a, jeste promocija trenda intenzivnijeg ulaganja i razvoja planiranih projekata energetske efikasnosti u zgradarstvu od domaćih i međunarodnih institucija, odnosno, promocija građevinske industrije i njenog potencijala da odgovori zahtjevima tog trenda.

Konferencija se dizajnira kao mjesto sinergije industrije građevinskog materijala, građevinske operative, organizacija za finansijsku i tehničku podršku, zakonodavnih institucija, certifikacijskih kuća i ostalih privrednih subjekata.

Ciljevi konferencije su, kako je dodala, promoviranje predstojećih obaveza, aktivnosti i projekata u oblasti uštede energije u sektoru zgradarstva na području Federacije BiH i promoviranje kapaciteta i sposobnosti građevinske industrije za integriranjem u implementaciji zakonodavnih i tehničkih zahtjeva energetske efikasnosti.

Privredna komora FBiH, kako je kazala Dženana Hodžić iz Sektora za građevinarstvo, organizuje okrugli stol građevinara regije.

Tema okruglog stola je "Unapređenje regionalne saradnje u oblasti građevinarstva, institucionalno povezivanje za zajednički nastup, s posebnim naglaskom na treća tržišta". Hodžić je kazala da je cilj okruglog stola da se na jednom mjestu okupe predstavnici građevinara regije, ali i regionalna institucionalna podrška ovoj oblasti da bi se razmijenila mišljenja, stavovi, činjenice, a koje se tiču poslovanja građevinskog sektora.

Ministarstvo prostornog uređenja FBiH organizuje okrugli stol o temi "Energijska efikasnost na lokalnom nivou u FBiH s osvrtom na realiziranje projekata finansiranih od Federalnog ministarstva prostornog uređenja".
Učesnici okruglog stola su općine u kojima su realizirani projekti energijske efikasnosti za objekte javne namjene, a koji su finansirani iz grant sredstava Federalnog ministarstva prostornog uređenja. Cilj okruglog stola jest da se predstave uspješno realizirani projekti na lokalnom nivou te predlože potencijalni novi projekti koji bi se finanisrali iz raspoloživih izvora finansiranja.

Otvaranje sajma SAGRA je 5. marta u 11 sati, a ulaz na sajam je besplatan. Ovogodišnja manifestacija okupit će više od 40 domaćih i učesnika iz inostranstva.

 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 

 
 
 
 
 
 
 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2019.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2019
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1108
mod_vvisit_counterJuče2478
mod_vvisit_counterOva sedmica3586
mod_vvisit_counterOvaj mjesec23517