• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
13.000 KM izdvojeno iz Budžeta za vjerske objekte Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Utorak, 16 Ruj 2014 10:40

Općinski načelnik g. Akif Fazlić, donio je Odluku o odobravanju finansijskih sredstava u iznosu od 6.000,00 KM za katoličku crkvu Svetog Marka Evanđeliste u Ilijašu i 7.000,00, KM za pravoslavnu crkvenu opštinu Sveti Prorok Ilija u Ilijašu.
Novčana sredstva u iznosu od 6.000,00 KM uložit će se u sanaciju štete na katoličkom groblju u ulici Polomska u Podlugovima koja je nastala prilikom upada maloljetnika koji su oštetili nekoliko spomenika, ukrase na spomenicima, staklene križeve i vaze.
Novčana sredstva u iznosu od 7.000,00 KM bit će namjenski utrošena za rekonstrukciju trotoara i fasade na Svetosavskom domu u Ilijašu.

Ova sredstva su osigurana iz Budžeta Općine Ilijaš za 2014. godinu.

Finansiranjem ovakvih aktivnosti Općina Ilijaš želi doprinijeti obnovi i zaštiti vjerskih objekata na području Općine Ilijaš.

 
Izvanredni uspjesi takmičara Karate kluba „Rašid Buća“ Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Utorak, 16 Ruj 2014 04:40

PicsArt 1410798252659U subotu, 13. septembra održano je 23. Mediteransko prvenstvo u karateu u Crnoj Gori u Baru. Kao član reprezentacije BiH u kategoriji seniori -60 kg nastupio je i naš takmičar Adin Balta. U jakoj konkurenciji Adin je osvojio 3. mjesto. On je imao pet borbi od čega je četiri pobjedio (pobjedio takmičare Egipta 2-0, Maroka 1-0, Makedonije 2-0, i Francuske za medalju 5-0) i jednu izgubio od predstavnika Turske 2-1.

U nedjelju, 24. septembra u Zagrebu je održan turnir Zagreb karate kup - Sudar gradova na kojem je nastupilo 13. reprezentacija iz našeg kluba je za reprezentaciju BiH radila Emina Brkić, javljaju iz Karate kluba „Rašid Buća“ Ilijaš. Emina je u kategoriji borbe seniorke U21 -68 kg osvojila zlatnu medalju. Ona je redom pobjeđivala predstavnice: Austrije 2-1, Crne Gore 4-0, za finale takmičarku Hrvatske 5-3 i u finalu takmičarku Mađarske rezultatom 3-0.

Ovim rezultatima takmičari KK „Rašid Buća“ su osigurali nastup na Svjetskom prvenstvu koje se održava u novembru u Njemačkoj (Bremen).

 
Odobreno 5.000,00 KM za Planinarski dom "Krivajevići" Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Ponedjeljak, 15 Ruj 2014 12:38

novipdbijambareOpćinski načelnik g. Akif Fazlić, donio je Odluku o odobravanju finansijskih sredstava u iznosu od 5.000,00 KM za finansiranje opremanja objekta Planinarskog doma "Krivajevići".
Sredstva će se namjenski koristiti za dalje opremanje i uređenje objekta Planinarskog doma "Krivajevići", što podrazumijeva uređenje prizemlja objekta, priključak na vodovodnu i kanalizacionu mrežu, opremanje jedne učionice te uređenje vanjskih sadržaja objekta, parkinga, nadstrešnice i pratećih sadržaja neophodnih za jedan ovakav objekat.
Sredstva su osigurana u Budžetu Općine Ilijaš za 2014. godinu.
Finansiranjem ovakvih aktivnosti Općina Ilijaš želi dati poticaj razvoju turizma, planinskom turizmu, što je od izuzetnog značaja kako za Općinu Ilijaš tako i za Kanton Sarajevo.

 
Održan drugi set predavanja na temu "Stećci - zone rasprostiranja" Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Ponedjeljak, 15 Ruj 2014 10:55

koposiciU subotu 13.09.2014. godne, prof. dr. Dubravko Lovrenović je na lokalitetu Kopošići kod Ilijaša, gdje se nalazi poznata nekropola Velikog kneza bosanskog Batića  održao  drugi set predavanja na temu Stećci – zone rasprostiranja.
I pored otežanih uvjeta, pristupa lokalitetu, Tribini je prisustvalo preko 50 članova Udruženja i grupa građana koji su nositelji inicijative da se ova nekrolopa uvrsti među one koje su kandidirane za UNESCO-vu listu svjetske baštine.  Skupu je prisustvovala i grupa turista – ljubitelja prirode i povijesnih tradicija  iz Dubrovnika.
Profesor Lovrenović je govorio o interkonfesionalnosti stećaka, o ukrasnim motivima, estetskim vrijednostima, simbolizmu i umjetnosti stećaka. Posebnu pažnju posvetio je epitafima – natpisima na ovim nadgrobnim spomenicima osvrčući se na epitaf  ispisan na stećku kneza Batića gde se navodi da je on  “milostju Božiom i slavnoga gospodina kralja Tvrtka KNEZ BOSANSKI” – što je bila vrlo visoka titula u Bosanskom kraljevstvu.- Govoreći o vrijednostima nekrople u Kopošićma Lovrenović je istakao da je svojevremeno jedan od kompetentnih stručnjaka za ocjenu likovnih vrijednosti – za ovu nekropolu rekao da je to “naš najljepši spomenik srenjeg vijeka” i da bi njenom  uređenju trebalo posvetiti više pažnje. Ocjenjujući i sam da se radi o nekropoli s posebnim kvalitetima obrade i primjenjenosti ornamenata, profesor je ukazao na neophodnost restauratorskog zahvata koji bi bio usmjeren na isticanje i očuvanje tih zaista  visokih vrijednosti ovog spomenika.-
Učesnici skupa posjetili su i lokaciju starobosanskog grada Dubrovnika i obišli ostatke njegovih porušenih kula. Lokalni entuzijasti su  prezentirali nove nalaze koji se odnose na podgrađe ovog grada koje se spominje  i u opširnom popisu bosanskog Sandžaka 1468/9 I 1604.g kao VAROŠ DUBROVNIK. Gosti iz Grada sv. Vlaha  nisu krili iznenađenje i oduševljenje činenicom da se u srcu Bosne nalaze ostaci grada kojeg su u vrijeme Kulina Bana sagradili nihovi sugrđani. Ali, nisu krili iznenađenje i razočarenje saznavši da postoje inicijative da se reaktivira kamenlom koji je već znatno narušio plato na kome je Varoš, i sigurno već uništio  znatan fond arheološki vrijednih ostataka ovog srednjovekovnog građevinskog kompleksa.-   
Po završetku radnog dijela, pristupilo se druženju i međusobnom upoznavanju. Predstavnici udruga su jedni drugima  prezentirali svoje  programske  ciljeve te se došlo do konstatacija da postoje vrlo dobre predispozicije za  saradnju domaćih udruga sa dubrovačkim ljubiteljima prirode i tradicija.
 Ljubazni mještani, počastili su goste domaćom bosanskom kavom a njihov predvodnik  g. Lukša Kraljević – ugledni turistički radnik iz Dubrovnika darivao je ovaj njihov gest –  novčanim prilogum “neka to budu prvi novci zaradjeni od turizma” – rekao je, ubjeđujući domaćice da dar prihvate.-  


 

 
Isplata invalidnina za RVI i nosioce ratnih priznanja Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Petak, 12 Ruj 2014 09:56

novciFederalno ministarstvo  finansija je osiguralo sredstva za isplatu invalidnina za ratne vojne invalide, porodice  poginulih branitelja te nosioce ratnih priznanja za avgust  2014. godine, u ukupnom iznosu od 24.537.876,02 KM.

Također će biti isplaćene i zaostale invalidnine za općine Grude, Posušje, Ljubuški i Široki brijeg u iznosu od 1.286.413,40.

Izvor : tvsa.ba

 
<< Početak < « 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Izrada Strategije
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

KONKURS za stipendiranje učenika i studenata sportista sa područja Općine Ilijaš za školsku-akademsku 2020-2021.godinu
 

 
 


 
 


 
 
ZAKLJUČAK
 
 
ODLUKA O USVAJANJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
 ODLUKA O PROVOĐENJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
IZMJENE I DOPUNE REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
URBANISTIČKO RJRŠENJE
 

 
ZAKLJUČAK
 
 
ODLUKA O USVAJANJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI II" ZA LOKALITET "1a"
 
 
 ODLUKA O PROVOĐENJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI II" ZA LOKALITET "1a"
 
 
IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA '' PODLUGOVI II '' – ZA LOKALITET ''1a''
 
 
URBANISTIČKO RJRŠENJE
 

 


 
Covid 19 - Brošura

 PRODUŽEN ROK ZA PRIJAVU

 
 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
 
ZAKLJUČAK
 
 
ZAKLJUČAK
 
 
 ODLUKA O USVAJANJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIČKA STANICA" ''
 
 
ODLUKA O PROVOĐENJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"
 
 
REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA" (skraćeni tekst)
 

REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"- URBANISTIČKO RJEŠENJE
 

 
ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE/SUFINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU-APLIKACIJE PROGRAMA IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

Program mjera i ušteda za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusom (Covid 19)
 

 
 
JAVNO SAOPĆENJE investitorima koji posjeduju važeće lokacijske informacije, urbanističke saglasnosti i naknadne urbanističke saglasnosti
 

 
 
Izvještaj o radu općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2019.godinu
 

 
 
Operativni plan općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2020.godinu
 

 

 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2020.godinu

Budžet općine ilijaš 2020
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas825
mod_vvisit_counterJuče1613
mod_vvisit_counterOva sedmica2438
mod_vvisit_counterOvaj mjesec52966