• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Digitalizacija arhivskih podataka katastra Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Petak, 26 Ruj 2014 13:35

Dana 25.09.2014. godine u prostorijama Općine Ilijaš potpisan je Ugovor za izvršenje usluga razvoja WB interface-a za upravljanje arhivskim spisima o promjenama katastarskih podataka. Ugovor je potpisan između Općine Ilijaš i firme “GAUSS” d.o.o. Tuzla. Ugovor su potpisali g. Mirza Ponjavić u ime firme “Gauss” d.o.o. i g. Akif Fazlić u ime Općine Ilijaš. Vrijednost ovog Ugovora je 19.890,00 KM, a sredstva su obezbijeđena u Budžetu Općine Ilijaš.

Realizacijom ovog Ugovora biti će uspostavljena baza digitalnog arhiva katastarskih podataka, a sam postupak digitalizacije podataka, nakon kraće obuke, obavit će uposlenici Odsjeka za katastar. Korištenjem ove aplikacije biti će omogućena zaštita arhivskih spisa koji se u arhivu katastra čuvaju trajno, a samim tim i brže i kvalitetnije pružanje usluga korisnicima katastarskih podataka što i jeste krajnji cilj potpisivanja samog Ugovora.

 
Održana 22. sjednica Općinskog vijeća Ilijaš Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Četvrtak, 25 Ruj 2014 11:22

Nakon ljetne pauze, danas je u sali Općine Ilijaš, održana 22. sjednica Općinskog vijeća. Na Dnevnom redu našlo se 12 tačaka. Nakon vijećničkih pitanja i inicijativa, te usvajanja Izvještaja o realizaciji zaključaka sa prethodne sjednice usvojena je Odluka o dodjeli stanova na korišćenje, na području Općine Ilijaš, kojom se uređuje:
      - koji stanovi se dodjeljuju na korišćenje i njihova struktura,
      - lica koja imaju pravo na dodjelu stana na korišćenje,
      - redosljed prioriteta za dodjelu stanova na korišćenje,
      - uslovi, kriteriji i postupak za ostvarivanje prava na dodjelu stana na korišćenje,
      - organi koji odlučuju o dodjeli stanova na korišćenje,   
      - postupak zaštite prava podnosioca prijave kod dodjele stana na korišćenje
      - druga pitanja koja se pojave u postupku dodjele stanova na korišćenje.
Vijećnici su jednoglasno podržali Plan stipendiranja izuzetno nadarenih učenika i studenata, kao i učenika i studenata u stanju socijalne potrebe, predložen od nadležne Službe za društvene djelatnosti.
Planom stipendiranja izuzetno nadarenih učenika i studenata  za školsku 2014/2015.godinu planirano je stipendiranje 43 učenika i 63 studenta.
Planom stipendiranja učenika u srednjem i studenata u visokoškolskom obrazovanju u stanju socijalne potrebe u školskoj 2014/2015.godini predviđeno je stipendiranje 23 učenika i 20 studenata.

Na šestoj tačci Dnevnog reda našao se Izvještaj o izvršenju Budžeta općine Ilijaš za period 01.01.2014– 30.06.2014. godine
Budžet općine Ilijaš za period 01.01.2014 – 30.06.2014. godine, je izvršen kako slijedi :

Ukupno ostvareni prihodi :                               4.179.772,00 KM
- Porezni prihodi                                            1.222.224,00 KM
- Neporezni prihodi                                        1.444.565,00 KM
- Tekući grantovi                                          1.292.022,00 KM
- Prihodi od donacija                                           5.500,00 KM
- Kapitalni primici                                             215.426,00 KM
- Prihodi po osnovu zaostalih obaveza                        35,00 KM

Ukupno izvršeni raspored izdataka                   2.980.163,00 KM

Razlika između ostvarenih prihoda
                i izdataka – suficit                         1.199.609,00 KM
   
Na ovoj sjednici Općinskog vijeća razrješena je dužnosti član Komisije za mlade i obrazovanje Bibić Asima – predstavnik Stranke za Srednje.
Razrješen je dužnosti i član Drugostepene stručne komisije Osmanović Edin – predstavnik SDA stranke, koji je podnio ostavku, te je imenovan Fahrudin Dervišević – predstavnik SDA stranke
Razrješena je dužnosti člana, a time i zamjenika predsjednika Komisije za zdravstvo, informisanje, socijalna i vjerska pitanja Salihović Selma – predstavnik SDA stranke, zbog podnesene ostavke, te je imenovana Omerović Alma – predstavnik SDA stranke.

Odluka o neposrednoj pogodbi za dodjelu neizgrađenog građevinskog zemljište, kojom se Srpskoj pravoslavnoj crkvenoj opštini Nišička u Nišićima za izgradnju vjerskog objekta Srpske pravoslavne crkve na Visojevici površini od 666 m2, dobila je potrebnu većinu.

Usvojena je i Odluka o načinu i uslovima prodaje neizgrađenog gradskog građevinskog zemljišta, kojom je definisano da se raspisuje javni konkurs za prodaju neizgrađenog gradskog građevinskog zemljišta u državnom vlasništvu putem javnog nadmetanja radi rekonstrukcije – dogradnje, nadziđivanja i redizajna poslovne jedinice u nizu poslovnih prostora u ulici 126. Ilijaške brigade (Centar) u skladu sa Regulacionim planom "Centar" Ilijaš i korekcijom navedenog plana usvojen od strane općinskog načelnika od 27.08.2014. godine. Gabariti objekta: prizemne etaže dim (8,0 x 13,05)m, spratne etaže dim (8,0 x 16,05) m i drugi objekat gabarita: prizemlje dim (10,40 x 16,45 +2,65 x 13,65)m, spratne dim (13,40 x 16,45 +2,65 x 13,65) m.
Početna prodajna cijena za neizgrađena građevinska zemljište iznosi 100,00 KM/1m2 zemljišta.
Jednoglasno je usvojena i Odluka da se raspiše javni konkurs za prodaju neizgrađenog gradskog
građevinskog zemljišta u državnom vlasništvu putem javnog nadmetanja radi izgradnje objekta privrede i male privrede označenog P-13 u obuhvatu Industrijske zone "Luke" Ilijaš u skladu sa Regulacionim planom "Luke" Ilijaš.
Početna prodajna cijena za neizgrađeno građevinsko zemljište iznosi 25,00 KM/1m2 zemljišta.
Usvojena su i pojedina Rješenja o imovinsko-pravnim poslovima.

 
Općinski načelnik ugostio Balta Adina, osvajača bronzane medalje na Mediteranskom prvenstvu u karate Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Srijeda, 24 Ruj 2014 13:48

adinOpćinski načelnik g. Akif Fazlić je u svom Kabinetu upriličio prijem za Balta Adina, koji je na Mediteranskom prvenstvu, održanom u Crnoj Gori, kao član reprezentacije BiH u kategoriji seniori do 60 kg osvojio 3. mjesto i g. Buća Raifa trenera KK "Rašid Buća".

Općinski načelnik je čestitao mladom reprezentativcu na postignutim uspjesima i istakao da: " uz ozbiljan rad KK "Rašid Buća" moraju proizaći i ovakvi rezultati. Drago mi je da se Ilijašani nalaze kao nosioci priznanja, osvajači medalja. Mi kao Općina nastojat ćemo da pomognemo mladim ljudima koji se bave sportom, izdvajajući novčana sredstva iz Budžeta i tako stvarati bolje uslove za rad".
Trener KK "Rašid Buća", se zahvalio načelniku i istakao: "da mi je drago što je Općina Ilijaš i Općinski načelnik prepoznao naš rad. Uspjesi i medalje članova, reprezentativaca KK "Rašid Buća" nisu samo naši uspjesi, nego i uspjesi šire društvene zajednice.Ova ljudska podrška puno znači za budući rad i motivaciju našem klubu. Naš cilj je da u narednom periodu u Ilijaš donesemo i medalju sa Svjetskog prvenstva."
Trener je upoznao načelnika sa predstojećim aktivnostima, a to su između ostalih odlazak Balta Adina i Brkić Emine na Svjetsko prvenstvo, koje će se održati u Bremenu, R.Njemačka, u novembru, kao i pripremama za učešće na Balkanskom seniorskom prvenstvu.
Adin se također, zahvalio Općinskom načelniku i rekao da ova medalja ustvari predstavlja početak pohoda na najsvjetlija odličja, te da će nastojati Općinu  Ilijaš predstaviti u što boljem svjetlu.

Ovom prilikom mladom reprezentativcu i treneru uručeni su pokloni kao znak pažnje.

 
Toplane još neće pustiti grijanje Ispis Email
Autor Aida Muratović   
Srijeda, 24 Ruj 2014 12:50

toplaneNaglo zahlađenje primoralo je veći broj građana koji se griju na plin ili drva da počnu zagrijavati svoje domove. Korisnici centralnog grijanja morat će još sačekati.

KJKP Toplane d.o.o. Sarajevo izvršile su u periodu od 15. do 19. septembra funkcionalne probe na sistemu centralnog grijanja kao i tehnička provjera cjelokupnog toplifikacionog sistema pred nastupajuću sezonu grijanja 2014/2015. Pogoni su spremni za početak grijanja, a redovno se prati kretanje temepratura zraka.

"Trenutno još nisu stečeni uvjeti koji su definisani Uredbom o opštim uslovima za proizvodnju, distribuciju i korištenje toplotne energije da bi se postrojenja Toplana Sarajevo stavila u pogon. U kontaktu smo sa Ministarstvom prostornog uređenja i zaštite okoliša KS koje je naše resorno ministarstvo i ukoliko uslovi eventualno budu stečeni mi ćemo zatražiti od njih saglasnost", poručili su  iz  Toplana .

Grijna sezona obično počinje kada prosječna temperatura zraka tri dana uzastopno bude 12 ili ispod 12 stepeni celzija, a najkasnije sredinom oktobra.

Iz Toplana ističu kako će korisnici centralnog grijanja biti pravovremeno obaviješteni o početku zagrijavanja i dnevnom režimu rada postrojenja.

 
Odluka o određivanju biračkih mjesta Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Srijeda, 24 Ruj 2014 09:17

izbori-2014Općinska izborna komisija Ilijaš donijela je Odluku o određivanju biračkih mjesta. Ovom Odlukom određuju se redovna biračka mjesta na području općine Ilijaš, te biračka mjesta za glasanje u odsustvu, određuje lokacija kao i nazivi biračkih mjesta za Opće izbore 2014. Cijelu Odluku možete pogledati i preuzeti s desne strane stranice.

 

 
<< Početak < « 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Izrada Strategije
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

KONKURS za stipendiranje učenika i studenata sportista sa područja Općine Ilijaš za školsku-akademsku 2020-2021.godinu
 

 
 


 
 


 
 
ZAKLJUČAK
 
 
ODLUKA O USVAJANJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
 ODLUKA O PROVOĐENJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
IZMJENE I DOPUNE REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
URBANISTIČKO RJRŠENJE
 

 
ZAKLJUČAK
 
 
ODLUKA O USVAJANJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI II" ZA LOKALITET "1a"
 
 
 ODLUKA O PROVOĐENJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI II" ZA LOKALITET "1a"
 
 
IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA '' PODLUGOVI II '' – ZA LOKALITET ''1a''
 
 
URBANISTIČKO RJRŠENJE
 

 


 
Covid 19 - Brošura

 PRODUŽEN ROK ZA PRIJAVU

 
 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
 
ZAKLJUČAK
 
 
ZAKLJUČAK
 
 
 ODLUKA O USVAJANJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIČKA STANICA" ''
 
 
ODLUKA O PROVOĐENJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"
 
 
REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA" (skraćeni tekst)
 

REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"- URBANISTIČKO RJEŠENJE
 

 
ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE/SUFINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU-APLIKACIJE PROGRAMA IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

Program mjera i ušteda za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusom (Covid 19)
 

 
 
JAVNO SAOPĆENJE investitorima koji posjeduju važeće lokacijske informacije, urbanističke saglasnosti i naknadne urbanističke saglasnosti
 

 
 
Izvještaj o radu općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2019.godinu
 

 
 
Operativni plan općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2020.godinu
 

 

 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2020.godinu

Budžet općine ilijaš 2020
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1352
mod_vvisit_counterJuče1613
mod_vvisit_counterOva sedmica2965
mod_vvisit_counterOvaj mjesec53493