• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Počeo 18. Memorijalni turnir „Azmir Halilović“ Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Nedjelja, 08 Lip 2014 10:04

memorijalhalilovicPolaganjem cvijeća i učenjem fatihe na spomen obilježju u MZ Ljubina, jutros je počeo 18. Memorijalni malonogometni turnir „Azmir Halilović“ , posvećen ovom šehidu, poginulom borcu iz Solakovića koji je bio i vrstan fudbaler. Raduje da je iz godine u godinu sve veća posjećenost ovom Memorijalu, te je ove godine za učešće prijavljeno 12 ekipa. Utakmice počinju u 12 sati.

-Ovim događajem nastojimo održati sjećanje na našeg junaka Azmira Halilovića koji je volio i igrao fudbal. Delegacije iz Općine Ilijaš i Općinskog vijeća, predstavnik BIZ-a Nijaz Spahić, predstavnici Opće bolnice „prim dr. Abdulah Nakaš“, predstavnici boračkih organizacija odali su jutros počast na Spomen česmi šehidima i poginulim borcima MZ Ljubina u Solakovićima uz prigodan program. Ovaj Memorijal je podržala Općina Ilijaš, kao i brojni sponzori kojima se ovom prilikom zahvaljujem, kazao je Vedib Smajlović, član Organizacionog odbora Memorijala.

Za najbolje učesnike su obezbijeđene nagrade, medalje i diplome.

 
Završeno saobraćajno-obrazovno takmičenje u Sportskoj dvorani Ilijaš Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Subota, 07 Lip 2014 14:10

amkadjevojciceU Sportskoj dvorani Ilijaš ove subote oko 15 sati i 30 minuta proglašeni su pobjednici 18. Finalnog saobraćajno-obrazovnog takmičenja učenika osnovnih škola BiH u organizaciji BIHAMK-a i AMK Ilijaš. Poznata su imena pobjednika i pobjednica koje će našu državu predstavljati na Međunarodnom FIA takmičenju u Norveškoj.

Nakon teoretskih i praktičnih vježbi i dosta truda, među dječacima najbolji je bio Eldar Sarajlić, drugo mjesto pripalo je Amaru Beganoviću, a treće Jusufu Gabeli. I među djevojčicama je bila jaka borba iz koje je na kraju dana kao pobjednica izašla Hana Turak, druga pozicija pripala je Aldini Podanović, dok je treće mjesto zauzela Hanan Babić. Svim pobjednicima su, pored diploma, poklonjeni bicikli. bicikli

U ekipnom poretku najbolji su bili takmičari iz Hercegovačko-neretvanskog kantona, drugi su bili predstavnici Tuzlanskog kantona, a treći Kantona Sarajevo.
Učenicima -učesnicima Kampanje "Sigurnim koracima kroz život“ koja je održana u sklopu takmičenja također su dodijeljene nagrade : fotoaparati, mp3 playeri, a za pobjednika tablet. Nagrade i diplome uručio je predsjednik BIHAMK-a Rasim Kadić.

Opširnije...
 
Pioniri NK Ilijaš putuju u Švicarsku Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Petak, 06 Lip 2014 13:19

pionirnksvicaPioniri NK Ilijaš u subotu 07.06. 2014. putuju na turnir u švicarski grad Luzern. Tamo će ih dočekati domaćini Bosanci tj. familija Subašic na čelu sa Midhatom Midom kod koga je obezbijeđen smještaj i sve što momcima i pratnji bude potrebno.
-Subašici su i aktivirali ovaj projekat preko vođa puta  i podnijet će veliki teret, te je relizovan uz pomoć sponzora kojim se zaista zahvaljujemo: Općina Ilijaš na čelu sa Načelnikom Akifom Fazlićem te njegova pomoćnica Sanja Zagorac Jozić, cafe AURURA, Rasim Mahmutović- Stadion, Sadex Podlugovi, BIOS  Vratnica,  Ćevbdžinica Murat, Dijana, Mehdijano, Ašćinica Stari Ilijaš, TR Amko Mrakovo, kazao je za Radio Ilijaš Adnan Abadžija. Malim ilijaškim nogometašima želimo puno sreće i uspjeha na turniru.

 
Počele isplate dječijeg dodatka i naknada porodiljama Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Petak, 06 Lip 2014 11:51

mamabejbiIsplata aprilskih novčanih naknada korisnicima koji su ostvarili prava po osnovu zaštite porodica sa djecom u Kantonu Sarajevo počela je danas. Za ovu namjenu Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS izdvojilo je sredstva u ukupnom iznosu od 2.598.000,00 KM.

Pravo na novčanu naknadu za dječiji dodatak, jednokratne novčane pomoći za opremu bebe, naknade umjesto plaće ženi/majci u radnom odnosu, naknade ženi/majci koja nije u radnom odnosu, subvencije obdaništa, zdravstvenu zaštitu i pomoć u prehrani djeteta ostvarilo je 30.528 korisnika.

 
Sutra "Sigurnim koracima kroz život" u Ilijašu Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Petak, 06 Lip 2014 11:39

 fiamiaSaobraćajno-preventivnu kampanju "Sigurnim koracima kroz život“ i 18. Finalno saobraćajno-obrazovno takmičenje učenika osnovnih škola BiH realizirat će BIHAMK i AMK Ilijaš sutra u Ilijašu.

Kampanja "Sigurnim koracima kroz život“ ima za cilj povećanje svjesti vozača o djeci kao ravnopravnim učesnicima u saobraćaju, kao i povećanje svijesti djece o opasnostima koje se kriju u saobraćaju na cestama.

U okviru kampanje simboličnog naziva, u periodu od 9 do 12 sati u Ilijašu bit će upriličena kratka šetnja jednoobrazno obučene djece na relaciji Plato KSC Ilijaš - ulica Hašima Spahića - ulica Kakanjska - zgrada Općine - šetalište - Plato KSC Ilijaš, s ciljem skretanja pažnje na prisustvo djece na cesti.

Po povratku na Plato KSC Ilijaš, prema programu kampanje, djeca će se takmičiti u izradi likovnih radova na temu kampanje ili u vožnji bicikla na improvizovanom poligonu, a tri najbolje ocijenjena učenika osvojit će vrijedne nagrade - tablet, fotoaparat i MP3.

Inače, ovom kampanjom BIHAMK se pridružio UN akciji "Moj svijet poslije 2015. godine“ te će svi zainteresovani građani tokom realizacije kampanje moći popuniti UN upitnik "MyWorld2015“ i tako učestvovati u prikupljanju 100.000 glasova za bolji saobraćaj i ceste, kazali su iz BIHAMK-a za Radio Ilijaš.

Opširnije...
 
<< Početak < « 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Izrada Strategije
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

 

 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
 
ZAKLJUČAK
 
 
ZAKLJUČAK
 
 
 ODLUKA O USVAJANJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIČKA STANICA" ''
 
 
ODLUKA O PROVOĐENJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"
 
 
REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA" (skraćeni tekst)
 

REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"- URBANISTIČKO RJEŠENJE
 

 
ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE/SUFINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU-APLIKACIJE PROGRAMA IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

Program mjera i ušteda za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusom (Covid 19)
 

 
 
JAVNO SAOPĆENJE investitorima koji posjeduju važeće lokacijske informacije, urbanističke saglasnosti i naknadne urbanističke saglasnosti
 

 
 
Izvještaj o radu općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2019.godinu
 

 
 
Operativni plan općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2020.godinu
 

 

 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2020.godinu

Budžet općine ilijaš 2020
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1303
mod_vvisit_counterJuče1906
mod_vvisit_counterOva sedmica14604
mod_vvisit_counterOvaj mjesec8890