• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Odobreno 5.000,00 KM za Planinarski dom "Krivajevići" Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Ponedjeljak, 15 Ruj 2014 12:38

novipdbijambareOpćinski načelnik g. Akif Fazlić, donio je Odluku o odobravanju finansijskih sredstava u iznosu od 5.000,00 KM za finansiranje opremanja objekta Planinarskog doma "Krivajevići".
Sredstva će se namjenski koristiti za dalje opremanje i uređenje objekta Planinarskog doma "Krivajevići", što podrazumijeva uređenje prizemlja objekta, priključak na vodovodnu i kanalizacionu mrežu, opremanje jedne učionice te uređenje vanjskih sadržaja objekta, parkinga, nadstrešnice i pratećih sadržaja neophodnih za jedan ovakav objekat.
Sredstva su osigurana u Budžetu Općine Ilijaš za 2014. godinu.
Finansiranjem ovakvih aktivnosti Općina Ilijaš želi dati poticaj razvoju turizma, planinskom turizmu, što je od izuzetnog značaja kako za Općinu Ilijaš tako i za Kanton Sarajevo.

 
Održan drugi set predavanja na temu "Stećci - zone rasprostiranja" Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Ponedjeljak, 15 Ruj 2014 10:55

koposiciU subotu 13.09.2014. godne, prof. dr. Dubravko Lovrenović je na lokalitetu Kopošići kod Ilijaša, gdje se nalazi poznata nekropola Velikog kneza bosanskog Batića  održao  drugi set predavanja na temu Stećci – zone rasprostiranja.
I pored otežanih uvjeta, pristupa lokalitetu, Tribini je prisustvalo preko 50 članova Udruženja i grupa građana koji su nositelji inicijative da se ova nekrolopa uvrsti među one koje su kandidirane za UNESCO-vu listu svjetske baštine.  Skupu je prisustvovala i grupa turista – ljubitelja prirode i povijesnih tradicija  iz Dubrovnika.
Profesor Lovrenović je govorio o interkonfesionalnosti stećaka, o ukrasnim motivima, estetskim vrijednostima, simbolizmu i umjetnosti stećaka. Posebnu pažnju posvetio je epitafima – natpisima na ovim nadgrobnim spomenicima osvrčući se na epitaf  ispisan na stećku kneza Batića gde se navodi da je on  “milostju Božiom i slavnoga gospodina kralja Tvrtka KNEZ BOSANSKI” – što je bila vrlo visoka titula u Bosanskom kraljevstvu.- Govoreći o vrijednostima nekrople u Kopošićma Lovrenović je istakao da je svojevremeno jedan od kompetentnih stručnjaka za ocjenu likovnih vrijednosti – za ovu nekropolu rekao da je to “naš najljepši spomenik srenjeg vijeka” i da bi njenom  uređenju trebalo posvetiti više pažnje. Ocjenjujući i sam da se radi o nekropoli s posebnim kvalitetima obrade i primjenjenosti ornamenata, profesor je ukazao na neophodnost restauratorskog zahvata koji bi bio usmjeren na isticanje i očuvanje tih zaista  visokih vrijednosti ovog spomenika.-
Učesnici skupa posjetili su i lokaciju starobosanskog grada Dubrovnika i obišli ostatke njegovih porušenih kula. Lokalni entuzijasti su  prezentirali nove nalaze koji se odnose na podgrađe ovog grada koje se spominje  i u opširnom popisu bosanskog Sandžaka 1468/9 I 1604.g kao VAROŠ DUBROVNIK. Gosti iz Grada sv. Vlaha  nisu krili iznenađenje i oduševljenje činenicom da se u srcu Bosne nalaze ostaci grada kojeg su u vrijeme Kulina Bana sagradili nihovi sugrđani. Ali, nisu krili iznenađenje i razočarenje saznavši da postoje inicijative da se reaktivira kamenlom koji je već znatno narušio plato na kome je Varoš, i sigurno već uništio  znatan fond arheološki vrijednih ostataka ovog srednjovekovnog građevinskog kompleksa.-   
Po završetku radnog dijela, pristupilo se druženju i međusobnom upoznavanju. Predstavnici udruga su jedni drugima  prezentirali svoje  programske  ciljeve te se došlo do konstatacija da postoje vrlo dobre predispozicije za  saradnju domaćih udruga sa dubrovačkim ljubiteljima prirode i tradicija.
 Ljubazni mještani, počastili su goste domaćom bosanskom kavom a njihov predvodnik  g. Lukša Kraljević – ugledni turistički radnik iz Dubrovnika darivao je ovaj njihov gest –  novčanim prilogum “neka to budu prvi novci zaradjeni od turizma” – rekao je, ubjeđujući domaćice da dar prihvate.-  


 

 
Isplata invalidnina za RVI i nosioce ratnih priznanja Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Petak, 12 Ruj 2014 09:56

novciFederalno ministarstvo  finansija je osiguralo sredstva za isplatu invalidnina za ratne vojne invalide, porodice  poginulih branitelja te nosioce ratnih priznanja za avgust  2014. godine, u ukupnom iznosu od 24.537.876,02 KM.

Također će biti isplaćene i zaostale invalidnine za općine Grude, Posušje, Ljubuški i Široki brijeg u iznosu od 1.286.413,40.

Izvor : tvsa.ba

 
Potpisani ugovori sa dobavljačima za unaprijeđenje odlaganja otpada Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Četvrtak, 11 Ruj 2014 15:05

otocifazlicDanas je 11 općina iz okolice Sarajeva potpisalo ugovore s dobavljačima razne opreme za zbrinjavanje otpada u sklopu Općinskog programa za upravljanje čvrstim otpadom u BiH kojeg financira Švedska Vlada. Vrijednost opreme je 952,000 Eura sve u cilju poboljšanja zbrinjavanja otpada u njihovim općinama.

Potpisivanjem ovih ugovora općina Ilijaš će za projekat “Zeleni otoci” dobiti 100 kontejnera 1,1 m3 i to : 40 za miješani otpad, a 60 za selektivni otpad i nabavku jednog specijaliziranog vozila za prijevoz selektivnog otpada.

Opširnije...
 
Potpisani važni sporazumi o sanaciji i rekonstrukciji puteva Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Četvrtak, 11 Ruj 2014 13:02

homarU organizaciji Ministarstva privrede Kantona Sarajevo danas su potpisana četiri sporazuma o sanaciji i rekonstrukciji lokalnih puteva na području općina Trnovo, Ilijaš, Hadžići i Vogošća, te dva ugovora s firmama izvođačima radova.

Sporazume su potpisali vršilac dužnosti premijera KS-a Muhamed Kozadra, ministar privrede KS-a Emir Hrenovica i direktor Direkcije za ceste KS-a Adem Zolj s načelnicima općina  Ilijaš Akifom Fazlićem, Vogošće Edinom Smajićem i Trnova Ibrom Berilom, te pomoćnikom načelnika Općine Hadžići Enesom Kazićem.

Ugovore o izvođenju radova potpisali su direktor Direkcije za ceste Adem Zolj i ministar Hrenovica s predstavnicima firmi „Grakop“ d.o.o. Kiseljak i „Ame“ d.o.o. Breza.

Dionice lokalnih puteva „Raskršće - Udrabi“ u dužini od 1,3 kilometra „Homar - Ravne“ u dužini od jednog kilometra i „Lepa Luka - Medojevići“ u dužini od 1,3 kilometara na području općine Ilijaš bit će rekonstruirano sredstvima od 330.000 KM od kojih je Ministarstvo privrede osiguralo 250.000 i Općina Ilijaš 30.000 i Direkcija za puteve preostalih 50.000 KM.

Opširnije...
 
<< Početak < « 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Izrada Strategije
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

 
 
O D L U K A
o izmjeni Odluke o imenovanju članova biračkih odbora
 

 
 


 
 
 
 
PRIJEDLOG RANG LISTE ZA DODJELU STANA
 

 
 


 
 


 
 
ZAKLJUČAK
 
 
ODLUKA O USVAJANJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
 ODLUKA O PROVOĐENJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
IZMJENE I DOPUNE REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
URBANISTIČKO RJRŠENJE
 

 
ZAKLJUČAK
 
 
ODLUKA O USVAJANJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI II" ZA LOKALITET "1a"
 
 
 ODLUKA O PROVOĐENJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI II" ZA LOKALITET "1a"
 
 
IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA '' PODLUGOVI II '' – ZA LOKALITET ''1a''
 
 
URBANISTIČKO RJRŠENJE
 

 


 
Odluka o određivanju biračkih mjesta na području Općine Ilijaš
 

 
Covid 19 - Brošura

 PRODUŽEN ROK ZA PRIJAVU

 
 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
 
ZAKLJUČAK
 
 
ZAKLJUČAK
 
 
 ODLUKA O USVAJANJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIČKA STANICA" ''
 
 
ODLUKA O PROVOĐENJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"
 
 
REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA" (skraćeni tekst)
 

REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"- URBANISTIČKO RJEŠENJE
 

 
ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE/SUFINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU-APLIKACIJE PROGRAMA IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

Program mjera i ušteda za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusom (Covid 19)
 

 
 
JAVNO SAOPĆENJE investitorima koji posjeduju važeće lokacijske informacije, urbanističke saglasnosti i naknadne urbanističke saglasnosti
 

 
 
Izvještaj o radu općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2019.godinu
 

 
 
Operativni plan općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2020.godinu
 

 

 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2020.godinu

Budžet općine ilijaš 2020
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas2942
mod_vvisit_counterJuče2298
mod_vvisit_counterOva sedmica5240
mod_vvisit_counterOvaj mjesec59827