• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Poziv političkim subjektima za učešće u Izbornom programu Radio Ilijaša Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Utorak, 02 Ruj 2014 11:39

izbU okviru planiranja programa u predizbornoj kampanji za opće izbore u BiH u oktobru ove godine, redakcija Radio Ilijaša upućuje javni poziv svim političkim subjektima registrovanim za oktobarske opće izbore (političkim partijama, koalicijama i nezavisnim kandidatima) da se prijave za učešće u Izbornom programu Radio Ilijaša.  Izborni program Radio Ilijaša počinje u petak 12. septembra 2014. godine od 16 sati. Raspored predstavljanja politički subjekti mogu preuzeti u redakciji Radio Ilijaša – ul Hašima Spahića 23- Ilijaš. Sve dodatne informacije možete dobiti putem telefona : 033 400-800 ili putem emaila : Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript .

 
Rekonstrukcija puta u Gornjem Mrakovu Ispis Email
Autor Aida Muratović   
Utorak, 02 Ruj 2014 10:55

MRAKOVO1-150x150Sredstvima iz općinskog budžeta u vrijednosti od 100.000 KM počela je realizacija projekta rekonstrukcije i modernizacije lokalnog puta u Gornjem Mrakovu u dužini od 1000 metara. Projekat je započeo prije sedam dana. Općinski načelnik Akif Fazlić posjetio je MZ Mrakovo i sa predsjednikom Savjeta mjesne zajednice Mehmedom Smajlovićem obišao je gradilište.- U saradnji sa Općinskim načelnikom Akifom Fazlićem, u Mrakovu smo se odlučili da je ovo prioritetan projekat. Potom su formirani građevinski odbori i imamo ljude koji rade na terenu. Ovaj projekat puno znači za stanovnike  mjesne zajednice Mrakovo. Građane molim da budu strpljivi, da se uključe u radove i budu dobri domaćini. Trebali bi biti aktivni učesnici, a ne ometači, kazao je Mehmed Smajlović. Općina Ilijaš  i MZ Mrakovo aplicirali su  na Javni poziv Ministarstva za raseljena lica kako bi i ostatak putne infrastrukture bio završen ove godine. Fokus savjeta MZ Mrakovo je na modernizaciji i izgradnji komunalne i putne infrastukture. Slični projekti aktuelni su ovih dana i u nekoliko  ostalih mjesnih zajednica općine Ilijaš.

Piše : Nermina Avdukić

 
HKD NAPREDAK Ilijaš organizuje tribinu “Povijest-historija nekropola stećaka Srednje Bosne sa osvr Ispis Email
Autor Aida Muratović   
Utorak, 02 Ruj 2014 07:16

Hrvatsko kulturno društvo NAPREDAK Ilijaš u suorganizaciji sa Općinom Ilijaš organizuje JAVNU TRIBINU na temu : “Povijest-historija nekropola stećaka Srednje Bosne sa osvrtom na područje općine Ilijaš“ (Nekropola stećaka kneza Batića u Kopišićima)

Na tribini će govoriti ugledni akademik, doktor profesor Dubravko Lovrenović, redovni profesor Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, te profesor Perica Mijatović.
Tribina će se održati dana 03.09.2014.godine (srijeda) u Sali Kulturno-sportskog centra Ilijaš, sa početkom u 15:30 sati.
Dana 04.09.2014. godine (četvrtak) na lokalitetu nekropole kneza Batića u Kopšićima, sa početkom u 12 sati predviđeno je okupljanje. Zborno mjesto za odlazak u Kopošiće je u 10:00 sati kod restorana Hacijenda u Ljubini.

Pozivaju se građani općine Ilijaš da svojim prisustvom uveličaju predavanje uvaženog akademika, doktora profesora Lovrenovića, obzirom da se radi o veoma značajnom projektu za općinu Ilijaš. Mole se vijećnici Općinskog vijeća Ilijaš, predsjednici Mjesnih zajednica i aktivisti Hrvatskog kulturnog društva NAPREDAK Ilijaš da neizostavno prisustvuju ovoj tribini.

Generalni pokrovitelj je Općina Ilijaš.

 
Svečano otvorena škola Osnovna škola "Stari Ilijaš" Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Ponedjeljak, 01 Ruj 2014 20:48


Otvorenjekole-150x150Svečanim presjecanjem vrpce i kulturno-zabavnim programom danas je u Ilijašu otvorena novoizgrađena zgrada Osnovne škole “Stari Ilijaš“. Otvaranje škole upriličeno je prvog dana školske 2014./2015. godine, tako da su učenici odmah sjeli u nove klupe i u novom ruhu započeli školsku godinu. Radi se o investiciji čija je ukupna vrijednost oko pet miliona maraka, a najveći investitor je Vlada Kantona Sarajevo.

Ceremoniji svečanog otvorenja u sportskoj dvorani ove škole, koje je počela intoniranjem himne BiH, prisustvovali su Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine  Bakir Izetbegović, Premijer Vlade Kantona Sarajevo Muhamed Kozadra, Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić, Federalni ministar obrazovanja i nauke Damir Mašić, direkor škole Mahir Dević, zastupnici u državnom i federalnom parlamentu, zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo, vijećnici Općinskog vijeća Ilijaš, predstavnici Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, predstavnici Prosvjetno-pedagoškog zavoda Kantona Sarajevo, direktori škola, direktori javnih i privatnih preduzeća, predstavnici političkih partija, predstavnici vjerskih zajednica, učenici škole te mnogobrojni gosti i građani općine Ilijaš.skola2

Direkor škole Mahir Dević u svom obraćanju istakao je značaj izgradnje i otvaranja škole u Starom Ilijašu te upoznao prisutne sa brojem učenika koji će pohađati ovu školu.

Opširnije...
 
Svečani prijem prvačića u OŠ „Hašim Spahić“ Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Ponedjeljak, 01 Ruj 2014 09:14

PROGRAMHS-300x225Zazvonilo je prvo školsko zvono u školskoj 2014./15. godini. Nakon ljetnog raspusta, osnovci i srednjoškolci Kantona Sarajevo danas su u školskim klupama.
U fiskulturnoj sali Osnovne škole „Hašim Spahić“ organizovan je prijem za učenike prvih razreda. Pedagogica škole poželjela je djeci i roditeljima puno uspjeha, kazavši :
- Prošle godine kazali smo da ovu školu pohađa više od hiljadu i 100 učenika, ali s obzirom na to da od ove godine počinje sa radom škola u Starom Ilijašu, ove školske godine u centralnu osnovnu školu krenut će oko 600 učenika. Bit će nam puno lakše, jer se riješio dugogodišnji problem gužvi i prenapučenosti u odjeljenjima. Drago mi je da Vam mogu saopćiti da je iz resornog ministarstva potvrđeno da će prvačići udžbenike dobiti besplatno i tim će roditeljima biti lakše da obezbijede pribor, naglasila je pedagogica u svom obraćanju.

Opširnije...
 
<< Početak < « 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Izrada Strategije
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

 
ZAKLJUČAK
 
 
ODLUKA O USVAJANJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI II" ZA LOKALITET "1a"
 
 
 ODLUKA O PROVOĐENJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI II" ZA LOKALITET "1a"
 
 
IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA '' PODLUGOVI II '' – ZA LOKALITET ''1a''
 
 
URBANISTIČKO RJRŠENJE
 

 
ZAKLJUČAK
 
 
ODLUKA O USVAJANJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
 ODLUKA O PROVOĐENJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
IZMJENE I DOPUNE REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
URBANISTIČKO RJRŠENJE
 

 


 
 


 
Odluka o određivanju biračkih mjesta na području Općine Ilijaš
 

 
Covid 19 - Brošura

 PRODUŽEN ROK ZA PRIJAVU

 
 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
 
ZAKLJUČAK
 
 
ZAKLJUČAK
 
 
 ODLUKA O USVAJANJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIČKA STANICA" ''
 
 
ODLUKA O PROVOĐENJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"
 
 
REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA" (skraćeni tekst)
 

REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"- URBANISTIČKO RJEŠENJE
 

 
ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE/SUFINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU-APLIKACIJE PROGRAMA IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

Program mjera i ušteda za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusom (Covid 19)
 

 
 
JAVNO SAOPĆENJE investitorima koji posjeduju važeće lokacijske informacije, urbanističke saglasnosti i naknadne urbanističke saglasnosti
 

 
 
Izvještaj o radu općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2019.godinu
 

 
 
Operativni plan općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2020.godinu
 

 

 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2020.godinu

Budžet općine ilijaš 2020
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas244
mod_vvisit_counterJuče2053
mod_vvisit_counterOva sedmica2297
mod_vvisit_counterOvaj mjesec64410