Previous Next

Počela trodnevna akcija čišćenja na području općine Ilijaš

Na području općine Ilijaš u utorak, 6. juna je počela velika akcija čišćenja koja će trajati tri dana. Akciju je pokrenulo Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo, a realizira se na području mjesnih zajednica u saradnji sa Općinom Ilijaš, KJKP Park, KJKP Rad, KJKP Vodovod i kanalizacija, KJKP Pokop i JKP Vodostan Ilijaš. U narednih tri dana komunalna preduzeća će, zajedno sa Općinom Ilijaš i mjesnim zajednicama realizovati čišćenje prvenstveno onih lokaliteta koji nisu obuhvaćeni programima redovnog održavanja.

Općinski načelnik Akif Fazlić zahvalio se na saradnji Kantonalnom ministarstvu za komunalnu privredu, infrastrukturu, prostorno uređenje, građenje i zaštitu okoliša, kao i ostalim kantonalnim preduzećima koja učestvuju u ovoj akciji.

„Zadovoljstvo mi je da je Ilijaš došao na red i da su sva kantonalna preduzeća ovdje danas sa nama u Ilijašu. Ovo je zaista jedna lijepa slika kada vidimo veliki broj ljudi koji je angažiran u ovoj akciji i veliki broj mehanizacije. Mislim da u ovom programu koji će trajati tri dana puno toga možemo uraditi i želimo da na svim dijelovima naše općine koja je prostorno jako velika obuhvatimo sve segmente koji nisu u redovnom čiščenju. Imat ćemo aktivnosti od Crne Rijeke, MZ Gajevi, MZ Dragoradi do krajnje granice premo Zeničko-dobojskom kantonu, odnosno Visokom. Cilj je urediti i očistiti ono što nije u redovnom održavanju, akcenat dajemo na čiščenje divljih deponija i na određene stvari koje su vezane za kanalizacionu mrežu i da u nekim ulicama riješimo pitanje pročišćenja kanalizacija, te da od strane KJKP „Park“ uredimo zelene površine. Ilijaš godina važi za jednu od najčistijih općina, gdje imamo jedan aktivan i profesionalan rad naše organizacione jedinice KJKP “Rad“ Ilijaš i ovim ćemo dodatno uljepšati ne samo grad nego i mjesne zajednice koje su uključene u program aktivnosti“ kazao je načelnik Fazlić.

Pomoćnik ministra za komunalnu djelatnost Muhamed Bekto, pozvao i građane da se uključe u ovu akciju kako bi svi zajedno dali doprinos da životni ambijent bude ljepši i uredniji.

„Došla je na red i Općina Ilijaš, to je sedma općina po redu na području Kantona Sarajevo. Na ovoj lokalnoj zajednici planirano je ono što nije u redovnom planu održavanja, a to su divlje deponije, lokacije koje dugo vremena nisu očišćene i ovo je način da budemo desna ruka općini kako bi doveli stanje na zadovoljavaljući nivo i da bi građani bili zadovoljni svojim okruženjem“ kazao je Bekto.

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba