Previous Next

Općina Ilijaš podržala projekat "Mladi heroji - osnaživanje mladih na nivou lokalne zajednice": Instalirane sprave za fitnes na otvorenom

U dvorištu Srednjoškolskog centra "Nedžad Ibrišimović" održana je prezentacija projekta "Mladi heroji - osnaživanje mladih na nivou lokalne zajednice". Učenici su projekat proveli uz podršku Općine Ilijaš i Udruženja izbornih zvaničnika BiH. U okviru projekta instalirane su sprave za fitnes u dvorištu škole.

Događaju su prisustvovali načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić, pomoćnica načelnika u Službi za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica Sanja Zagorac – Jozić, v.d. direktor Udruženja izbornih zvaničnika BiH Ernes Jusović, profesori i učenici.

Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić u svom obraćaju učenicima je poručio kako je obrazovanje jedna od najvažnijih funkcija društva i kako lokalna zajednica stavlja u prioritet ulaganje u sportsku i obrazovnu infrastrukturu.

Opredjeljenje za stalnim radom na unapređenju uslova u ilijaškim odgojno-obrazovnim ustanovama potvrdila je i pomoćnica načelnika u Službi za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica Sanja Zagorac – Jozić.

- Značaj ovog projekta nije u materijalnoj vrijednosti od nekoliko hiljada KM, nego da daje inspiraciju mladim ljudima, da oni mogu ostvariti svoje ideje i zamisli u saradnji sa svojim profesorima. Ohrabrujemo ih da mogu kandidirati projekte u saradnji sa profesorima. Želim posebno istaknuti rad profesorice Dragane Kartal koja godinama uspješno radi sa učenicima i sarađuje sa Udruženjem izbornih zvaničnika. Učenici su ocijenili da bi uz ovu lijepu sportsku plohu, koja je sagrađena prethodne godine, bilo dobro imati sprave za fitnes na otvorenom, jedna je prilagođena osoba sa invaliditetom. Još jednom sve čestitke sudionicima ovog projekta, kazala je Zagorac – Jozić.

Ovom prilikom uručene su zahvalnice načelniku Općine Ilijaš Akifu Fazliću, kao i v.d. direktoru Udruženja izbornih zvaničnika BiH Ernesu Jusoviću.

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba