Blog

Lattest News Aroud Business

Previous Next

KJKP “Park” realizuje projekat uređenja parkovskih površina u općini Ilijaš

KJKP “Park” Sarajevo po prvi put nakon nekoliko godina provodi novo hortikulturno uređenje i obogaćivanje parkovskih i zelenih površina na području općine Ilijaš, a na Trgu Alije Izetbegovića nova hortikulturna rješenja već krase zelene površine i zelena ostrva između staza.

Naime ove sezone preduzeće Park postiglo je sporazum o realizaciji projekata uređenja parkovskih površina sa Općinom Ilijaš, te hortikulturno uređenje i sadnju novih sadnica dogovoren prilikom održanog sastanka uprave Parka i predstavnika općine u proljeće ove godine.

Sporazumom koji su ovog mjeseca potpisali direktor Parka Adis Bešlić i načelnik Akif Fazlić obuhvata više projekta hortikuturnog uređenja površina u Ilijašu i to sadnju novih vrsta drveća, ukrasnog grmlja, žive ograde i ruža. Vrijednost Sporazuma je 20.000 KM, a sredstva je obezbijedila Općina Ilijaš iz budžeta za 2022. godinu. 

Dogovorena je i sadnja sezonskog cvijeća i trajnica, kao i ugradnja betonske galanterije, rekonstrukcija travnatih površina, orezivanje stabala, grmlja. S obzirom da preduzeće Park ima i jedinicu za proizvodnju i obnovu parkovskog mobilijara istim je obuhvaćena i sanacija oštećenih klupa, drvenih štafli i slično.

U prvim rezultatima novih hortikulturnih dekoracija stanovnici općine Ilijaš mogu uživati već od jučer, jer nove sadnice krase Trg Alije Izetbegovića otvoren prije tri godine na dan reintegracije Ilijaša.

Iz Parkove vlastite rasadničke proizvodnje novo sezonsko cvijeće zasađeno je u cvjetne gredice u zelenim ostrvima između pločnika i pješačkih staza na Trgu. Osim sezonskog cvijeća izvršena je i priprema te radovi na obnovi betonske galanterije, odnosno ploča kojima bi se zaštitilo novo uništavanje zelenila, te ivičnjaci. Dekorativni malč daje posebnu dopunu zemljištu i kompletnom zelenilu Trga i to uz novozasađeno listopadno i zimzeleno ukrasno grmlje i mlade sadnice stabala ili već postojeće sadnice.

U toku su i radovi na obnovi, zamjeni ili farbanju drvenih štafli parkovskih klupa. Radovi na hortikuturnom uređenju parkovskih površina u Ilijašu bit će nastavljeni i u narednom periodu, a rok za realizaciju sporazuma je kraj ove godine.

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 ILIJAŠ

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba
opacity: 0;